icon

Aniball - opravdu u porodu pomohl?

adinka19
24. lis 2018

Ahoj maminky, mate nejaka zkusenost s cviceni s Aniball? Zajimaji me pocity a jestli si myslite, ze Vam u porodu opravdu pomohl?

klea81
•
24. lis 2018

Za mě zbytečnost.

adinka19
autor
•
24. lis 2018

@klea81 To je nazor nebo zkusenost?

terka555
•
24. lis 2018

@adinka19 ja znam spoustu holek co jim pomohl. Natrenovaly si tlaceni a je to lepsi pro psychiku.. Ja to bohuzel nestihla, porodila jsem driv nez jsem ho zacala pouzivat a taky jsem bohuzel byla dost sita no..

leniczka23
•
24. lis 2018

Za me naprosta bomba..vedela jsem jak tlacit a moje miminko co melo 4kg, 55cm ja prcorodicka bylo na dve zatlaceni venku. Ted cekam druhe a bez nej ani ranu. Me.to.pomohlo strasne i psychicky, nebala jsem se tolik..jestli muzu doporucit bez do nej..
btw. je tu na to tisic diskuzi, zkus procist..
vetsinou ty co krici ze to je zbytecne ho nevyzkousely..😉

adinka19
autor
•
24. lis 2018

@terka555 Dekuju Terko, take jsem slysela o tom, ze hodne napomohl tomu, ze u porodu bylo minimalni zraneni.

adinka19
autor
•
24. lis 2018

@leniczka23 Aha, tak na diskuze jsem nenarazila, jeste zapatram, dekuju za info! A na kolika cm jste zacinala? Ja vcera zkousela poprve a mela jsem trochu stres, protoze to na zacatku vypadalo, ze ho ani nezavedu, ale nakonec se povedlo 🙂

leniczka23
•
24. lis 2018

@adinka19 jee tak to uz si nepamatuju, ale vim ze jsem ho zavedla a jedno fouknuti a konec. Chce se to hodne uvolnit a urcite lubrikant. A neboj, jde to.pak dcl rychle..😊

terka555
•
24. lis 2018

@adinka19 jojo presne tak, prave me mrzi ze jsem ho nemohla pouzit, byla jsem sita fakt hodne ale to bylo i tim ze byl rychly porod, ale verim ze kdybych ho zkusila, byly by proraneni mensi, takze zkusime u druheho🙂

adinka19
autor
•
24. lis 2018

@leniczka23 Tak to me manzel nesetril, nafoukl sestkrat 🙂. Asi ho budu muset pro priste usmernit. Super je, ze za me hur dovnitr, nez ven a vevnitr uz je zaseto 🙂. Dekuju!

leniczka23
•
24. lis 2018

@adinka19 No tak to opatrne zas.. fakt se to ma delat postupne a pomalu😊 ja teda mela epino, ne anibal tak nevim hestli je v tom rozdil..nicmene fakt postupne radsi.

miaelle90
•
24. lis 2018

Jednoznačně doporučuji. Cvičila jsem s ním a nejen že jsem porod zvládla na tři zatlaceni a bez nastrihu, ale především to byla pro mě nesmírná psychická podpora. Porodu jsem se nebála 🙂. Určitě do toho běžte.

klea81
•
24. lis 2018

@miaelle90 tak já na dvě a bez aniballu 😉

makronka222
•
24. lis 2018

Pouzila jsem 1x dost mi to vadilo. Dite proslo v pohode, na 3 zatlaceni venku i bez toho.

pikl
•
24. lis 2018

@adinka19 je tady přímo skupina Aniball a Epi-no, kde se tohle všechno řeší. Jinak za sebe taky doporučuju, hlavně psychicky mi to moc pomohlo, při porodu jsem řekla PA o cvičení a kvůli tomu se snažila vyhnout nástřihu (nakonec nebyl potřeba)

ivis_b
•
24. lis 2018

Mně nepomohl, dostala jsem se na 29 cm (ze 30cm, na které se doporučuje trénovat), tak jsem myslela, že to k nečemu bude, ale bohužel, ani nevím, kolikrát jsem musela zatlačit, než byl syn venku. A to mi po břiše skákala PA, jinak by se ven snad ani nedostal. Je fakt, že měl velkou hlavičku - 36cm. Pokud budu ještě někdy těhotná, tak už na to kašlu...

miba10
•
25. lis 2018

Já ho používala. Nedostala jsem se sice na 30cm,protože jsem porodila dřív, ale z psychického hlediska mi to pomohlo. Co se porodu samotného týče, se to nedá stejně srovnat. Mě museli provést nastrih stejně. Toho jsem se také bála nejvíce a nakonec nebylo stejně čeho se bát. Teď čekáme druhé a já mám aniball stále doma, ale vím, že ho používat nebudu.

miaelle90
•
25. lis 2018

@klea81 to jste šikovná 🙂, neposoudim jestli by to bylo bez nastrihu kdybych necvicila, každou pro mě jako prvorodicku s indikací vyvolání, to byla psychická podpora a odbourání strachu z porodu.

klea81
•
25. lis 2018

@miaelle90 bez nastrihu

priefi
•
25. lis 2018

@adinka19 doporucuji, u prvniho tehu jsem mela. Nastrihu jsem se sice nevyhnula, ale jako psychicka berlicka super, zpevni to i svalstvo, takze tlaceni je o trochu lehci, ale hlavne svalstvo rychleji preboli a zvladas sedet uz po porodu bez vetsich problemu. V lednu me ceka druhy porod a uz pomalu myslim.na anibal, co je ve skrini

no_title
•
25. lis 2018

kdyžtak jsem o tom na MK dělala takový drobný průzkum 🙂 Z výsledků vyplynulo, že to hodně snížilo riziko nástřihu, ale hlavně poporodních následků - hemeroidy, inkontinence, bolestivý styk. Ano, sice jsou holky, které anibal neměly a taky dítko vytlačily rychle, ale ono o těch věcech po porodu se moc nemluví... 😉
https://www.modrykonik.cz/blog/no_title/article/vysledky-pruzkumu-o-vlivu-aniballu-a-e-hl4qn2/

gruyerre
•
25. lis 2018

@adinka19 Doporučuji!!! Nejlepší věc, co jsem pro sebe mohla udělat. Měla jsem šílenou hrůzu z nástřihu nebo poranění. Když jsem měla natrénovalno, věděla jsem, že zvládlu v pořádku porodit (jo, můžou být komplikace, to je jasný, případné rýpalky upozorňuji, že to myslím tak, že mi to i psychicky moc a moc pomohlo). Krásně a bez sebemenšího poranění jsem vytlačila první dítě s hlavičkou 37cm. Používala jsem i před druhým porodem a samozřejmě zase ok 🙂. Takže mně pomohl fyzicky a psychicky.

mia255
•
25. lis 2018

Me také hodně pomohl 🙂 kdyby se malá nedrala tak rychle na svět (byla venku do dvou hodin od první kontrakce) tak bych byla bez poranění, takto jsem měla dva stehy. Mám i porovnání porodu bez aniballu ale tam bylo víc faktorů k tomu, že jsem měla nástřih (vyvolávaný porod, malá nesestupovala, skoro CS ale nakonec po tom, co mi skákali po břiše a nastřihli mě tak jsem porodila "normálně")

jednaholkaa
•
25. lis 2018

Holky me rikala dula, ze se tim cvicenim masiruje hraz, coz je dulezita priprava. Takze bud pred porodem masirovat hraz, coz vam musi partner, nebo anibal 🙂

zlutykonik
•
25. lis 2018

Já jsem u prvního používala a dítě venku na 2 zatlačení a bez poranění. Teď mám rodit za týden a cvičím znova. Minimálně mi to pomáhá psychicky v tom, že dělám všechno pro to, abych měla co nejsnazší porod.

jitulka89
•
27. lis 2018

@adinka19 já ho používala a nelituju ani omylem. Sice druhá doba porodní u mě trvala 45 minut ale to proto, že Adri šla rukou napřed a mela šňůru kolem krku (nemít natrénováno jak tlačit tak kdo ví co by bylo...) a i přes to nejenom, že bez nastrihu ale ani jeden vnitrni steh nebyl potřeba🙂 v mým okolí jsme teď hodně kamarádek rodily ve stejném roce a žádná z nich netrénovala a já jsem taky jediná, u které se to obešlo bez šití. A ještě jen dodám že tam dole jsem měla vždycky problem že jsem moc úzká takže nahnano jsem mela solidně 😂