9měsíční dcera má salmonelu, co jí mám vařit?

jarai
29. čer 2016

Holky, dcera 9 měsíců má už 3 týdny zjištěnou salmonelu a pořád má pozitivní stěry. Zajímalo by mě co ji mám vařit. Jedu dokola, mrkev, rýže, brambor, jablko. Banán ji nechutná. Teď máme třešně ze zahrady můžu dát. Co by mohla ještě jíst a co nemůže? Dr. řekla, že může jíst vše kromě jogurtu, broskve, meruňky.

lv
29. čer 2016

no, tak vše, kromě jogurtu, broskve, meruňky 😀 to je nadsázka..
jela bych podle diet při průjmových onemocněních, tedy vývar, s nudlemi klidně /i rýžové, rýže?/, libové maso kuřecí, telecí, rybu, jáhly, pohanku, oves, cuketu, petržel, batáty..z ovoce fakt asi jen ty loupané jablíčka, hrušku..
-vynechala bych dráždivější potraviny, rajčata, jahody, červ.řepu, čočku,

mandala
29. čer 2016

Tak podle mne, pokud už nemá průjem ani jiné zažívací potíže, tak bych ji dávala asi opravdu vše, na co je zvyklá, kromě výše uvedených potravin + tučné a kořeněné, ale to malému dítěti stejně určitě nedáváš. Já si myslím, že jde především o to, že jí v těle přetrvává bakterie salmonely, ale na to podle mne dieta vliv nemá, ale je možné, že pletu 🙂

helen_h
29. čer 2016

@jarai Kolegyně z práce as její dcera vyháněly střevní bakterii, i když ne přímo salmonelu. Měly totální zákaz mléčných výrobků a pak taky pozor na tučné, snižovaly i příjem tuků. Chtělo to poměrně přísnou dietu, aby bacila vyhnaly.