9měsíční dcera má trvalé problémy s vyprazdňováním

mamulkaivulka
14. led 2014

Amálka 9 měsíců má trvalé problémy s vyprazdňováním. Dostali jsme laktulozu ale i s tou je někdy hodně těžké se vykadit. Máme v rodině lékařku, bohužel nebydlí v ČR ale pracuje a bydlí s rodinou v Anglii. Psala jsem jí naše problémy a napsala mi, že se mám zeptat na vyšetření na ,, Hirschprungovu nemoc ". Chlapeček mi zemřel na neprůchodnost střeva, tak mám dost obavy. Máte s tím někdo zkušenost nebo znáte někoho kdo s tímhle onemocněním bojuje? Děkuji za radu....

zlababa07
14. led 2014

Starší syn (nyní 3 roky) už víc jak rok kaká tak 1x za 2-3 dny, když jedeme někam mimo domov, má zásek i déle. Když je nejhůř, dávám easylax. Je to rostlinné projímadlo, ve formě ampulky s olejem, které se vymáčne přímo do zadečku a funguje do 5 minut bezbolestně. A nemělo by být návykové, jako třeba ta laktuloza. Ale trvalé problémy to též neřeší. Já se snažím upravit jídelníček, dávát hodně pít, ale bohužel nejí moc ovoce a zeleniny 😒 Tu nemoc neznám a snad radši ani nebudu koukat 😕 Ale snad se to u malé upraví časem samo.

mimco
15. led 2014

Dobrý večer,
moje málá 2 roky má problémy s kakáním od té doby co je bez plen. Do plíny chodila 1x a 3x denně, je velký jedlík. A teď jednou za tři dny. Celý ten den je nesvá, je vidět, že se bojí a oddaluje to, bolí ji to. Pak na wc mávala ručičkama a auauau, že jí to bolí, až jí tekly slzičky, pak je celá spocená. Dneska jsem ji po kakání utírala a na papíru byla jasná krev. Zítra volám doktorce, přesto se chci zeptat, jesli nemáte podobnou zkušenost a co se s tím dá dělat.
Ona je zdravádobře jí, myslím, že pestře, každý den jogurt, ovoce, zelenina, miluje luštěniny, jen s pitím je to horšímusím ji často upozorňovat. Bez plín je sama od sebe, dobrovolně, neučila jsem jí.
Děkuji.

hojda
15. led 2014

Máme tu uzavřenou diskuzi Stenoza a vrozená atrezie konečníku , požádej si Spaghi o vstup, hodně se tam toto řeší. Jeden z ukazatelů Hirsprunga je, jak odešla první stolice v porodnici a kdy. Pokud to nevíš, tak si do porodnice zavolej, více v naší diskuzi.

effka84
21. led 2014

@mimco ahoj, jak jsi prosím dopadla u dr? Náš malej má úplně stejné pproblémy tedy až na tu krev. Prosím do ip. Budu moc vděčná za odpověď. Díky.