Akutní zánět spojivek, co pomáhá?

lenkalenka666
26. zář 2016

Dobrý den, syn má akutní zánět spojivek, dr. mu předepsala Torbax, kapeme již 2 den, ale zatím beze změny. K tomu má velkou rýmu a celý den mu teče z očí. Co vám prosím pomohlo? Popř. kdy by se to mělo zlepšit? Můžu mu já sama ještě nějak pomoci? Děkuji.

xpila
26. zář 2016

Torbax jsem střídala s borovou vodou. Chce to dodržovat maximální hygienu, používat pouze papírové ručníky a na každé oko nový. Mela jsem to samé, rozjelo se to během par hodin a skončila jsem na pohotovosti. Ze zánětu spojivek se to rozjelo do virové angíny, takže totálně natekly uzliny a rýma. Chce to jen klid a vydržet. To nejhorší trvalo cca 3 dny.

lenkalenka666
autor
26. zář 2016

@xpila A borovou vodou omývat oko a poté kápnout Torbax? Kolikrát denně borovou vodu používat?

xpila
26. zář 2016

@lenkalenka666 Borovou vodu ideálně na vatovy tampon a každé oko zvlášť vyčistit. Pak kapnout Torbax. Používala jsem ji několikrát denně, určitě tak pětkrát.

xvitk101
26. zář 2016

@lenkalenka666 Na tohle mi trpí syn také. Říkala jsem to na očním, protože on při každém nachlazení začne slzet z očí, a pak mu zarudnou a začnou hnisat. Prý je u něj problém v nosu a tím, jak je nachlazený, tak se mu to vše cpe do očních kanálků. Takže jsme na oči dostali kapky do nosu a pomohlo mu to. Naštěstí už to nejsou ATB kapky.