Alergie na antibiotika, může dcera ven?

hannyna001
14. únor 2018

Hezký den, dcera má alergii na antibiotika. Vyrážku. Dnes jsme byli u Dr. Dala jí sirup na tu vyrážku . Nakažlivá prý není.nema se koupat , jen sprchovat. Ale zapomněla jsem se zeptat jestli může ven ... na neděli máme naplánovány karneval kam se fakt těší. Ten sirup na vyrážku dobere v sobotu... Může jít? V pondělí máme jít s malou na kontrolu.

vendelinka08
14. únor 2018

Na karneval bych nešla... předpokládám, že nebude sedět v koutku, ale skotačit s dalšími dětmi... a když se berou atb, tk se má opravdu dodržovat klidový režim...jelikož je oslabená, imunita... její tělíčko... to že nenakazí ona jiné děti, neznamená, že nemůže někdo zase nakazit ji. Při braní atb se nemá tělo vůbec namáhat....

aneta15
14. únor 2018

já pochopila, že antibiotika již nebere. Má jen vyrážku. Sama mám alergii na mnoho antibiotik a ta vyrážka mizí třeba i 2 měsíce. Takže pokud ji nic jiného není jen má vyrážku tak bych jí na karneval vzala. Problém bych viděla jen v tom, že se zpotí, což by nebylo úplně dobré. Potom to hodně svědí a mě se to potom s slévá v jeden velký lívanec. Já beru antibiotika dlouhodobě v této chvíli již přes půl roku v kuse a je pravda, že je člověk unavenější. Já fungovat musím i chodit do práce ale u dětí bych byla opatrnější.

vendelinka08
14. únor 2018

jde o to, že atb hodně oslabují... a i kdyby je měla dobrané, tak dítě ještě v pořádku být nemusí, i když to na první pohled může tak vypadat. Vím, že se těší na karneval, ale.....

hannyna001
autor
14. únor 2018

Antibiotika brala po pochtuti ucha... (zánět středního ucha ) už je nebere a v neděli bude po dobrání 6 dní. Vyrážka ji nesvedi. Jen ji má. Nemá ani rýmu ,kašel,nic. Ouško ma taky už v pořádku..

hannyna001
autor
14. únor 2018

Akční zase tak není tak si myslím že úplně lítat nebude. Už ji ho slibujeme přez měsíc tak je mi líto ji tam nevzít když má "jen" vyrážku. :/ tak právě nevím.