icon

Alergie na mateřské mléko?

beruska.bv
8. lis 2017

Holky potřebovala bych poradit dcera 4,5 m najednou vyrazka na brise cervena krupicka, po kazdem kojeni ma uplne cervene licka a stolicku ma od michanych vajicek a az po zelenou barvu s hlenem asi 7xdenne ne moc vzdy spise takove prcnuti.dle doktorky je vse ok.jeste dodam ze ma jiz dva zoubky a zacali jsme s prikrmy pred tydnem.diky moc za kazdou radu

barumat
•
8. lis 2017

Řidší a častější stolice může být k zoubkům a kopřivka bude spíš reakce na ty první příkrmy. Radila bych zkoušet a sledovat, který z nich by to mohl být. Alergie na MM mi přijde krajně nepravděpodobná.

evee24
•
8. lis 2017

Tak u nás byly červene tváře s pupínky a stolice s hlenem znak alergie na kravskou bilkovinu. Po každém kojení boleni bříška. Dr doporučila bez mléčnou dietu a ta zabrala. Zkusit vyřadit vše s mlékem. Do 14 dnu zlepšení. Ale jakmile jsem cokoliv náhodou snědla s mlékem tak sme byly na začátku. Tot má zkušenost

odula
•
8. lis 2017

@beruska.bv kdyby mela alergii na mm, tak by se to opravdu projevilo mnohem driv nez po 4,5 mesicich. souhlas s @barumat

beruska.bv
autor
•
8. lis 2017

@barumat diky moc, o zoubkach jsme ani nnevedeli a kojim celou dobu tak me prave zarazi proc ted to zlobi

evee24
•
8. lis 2017

A ještě jsem zapomela. Po každém kojení tváře rudly více

petrasipkova1
•
8. lis 2017

Alergie na mateřské mléko je velice vzácná, spíš bych myslela na alergii na bílkovinu kravského mléka, přecitlivělost na laktozu, případně alergie na zavedenou potravinu,

bacika
•
8. lis 2017

@beruska.bv Alergie na mm to podle mě nebude, spíše bych řekla, že to bude reakce na nějaký druh příkrmu nebo něco nového. třeba krém? Nový druh zeleniny nebo ovoce? A co ty? nejedla jsi něco co jsi třeba dlouho neměla a malá na to reaguje v mm?

beruska.bv
autor
•
9. lis 2017

@evee24 i nas to tak je,vyřadila jsem mlecne veci a uvidime

beruska.bv
autor
•
9. lis 2017

@bacika objevilo se to jeste pred zavedenim prikrmu, ta casta stolice s hlenem, zatim ma jen zeleninu dyne,mrkev,brambor.prave ja se hlidam celou dobu kojeni v jidle

evee24
•
9. lis 2017

@beruska.bv u nás to mohlo taky tak okolo 4-5 měsíce. Jako dieta je to lehce drsna 😀 ale da se. Zkusit tak ty dva týdny vydržet a ještě jsem mazala zinkovou masti tváře od dr

beruska.bv
autor
•
9. lis 2017

Ano tez mazu zinkovou pockame par dni.a uvidime, dekuji moc

bacika
•
12. lis 2017

@beruska.bv Stolici s hlenem jsem přehlédla. Děti měli hlen ve stolici, když byly nemocné a tělo to dostávalo ze sebe ven, tak to šlo takto. Ale pokud je stolice třeba i zelená zašla bych s tím k mudr. Co třeba moc železa?

helcakab
•
4. led 2020

@evee24 a to jste vyradila úplne veskeré mléčné produkty?sýry, mléko, jogurty? mám tu diskuzi, ze mi malá řve po kazdém jídle, má i reflux a pátráme po příčinách proč po kazdém krmení řve? je kojená+dokrm antirefluxním mlékem, ale více si vypije ode me, dokrm jen částečně.

evee24
•
7. led 2020

@helcakab omlouvám se že tak pozdě. Ale ano. Nejím nic z mléka ani másla. Syrovátka jsou taky v některých rohlicich. Zní to drsně,ale dá si zvyknout.