Alergie na UM nebo kožní nemoc?
Ahoj maminky, jak jste poznaly, že je vaše mimčo alergické na UM? Dělala vám pediatrička nějaký rozbor z krve? Moje dítě má vyrážku v obličeji, svědí to, škrábe se. Pediatrička nedělala žádné testy, postupně jsme zkoušeli asi 3 mastičky, které nezabraly a teď chce dát dítěti slabší kortikoidy. Manžel měl v dětství AE (občas v malé míře i teď), tak když to lékařka zjistila, řekla, že to dítě bude mít taky geneticky. O výměně UM za hypoalergenní nechtěla slyšet.
@bozaaa
Tak naštěstí jak večer vidí flašku tak uz upaluje do postele a čeká na jídlo, ráno ale nesmí videt nic jinyho k jídlu jinak mi na mleko taky prdi. Každopádně něco zkusíme upéct podle návodu až seženeme mouky a snad to tentokrát vyjde. A budeme doufat že se toho ty naši prcci co nejdřív zbaví a nebudou se muset pořád omezovat. 😉
Tak jsem to nakonec psychicky nevydržela, protože to měl ten obličej fakt šíleně rudý a krvavé šrámy, tak jsem mu to v pátek 2x namazala tou mastí se slabými kortikoidy a dávám mu Nutrilon alergy care. Už druhý den obličej pěkný, zatím mu to drží a teď nevím jestli to je mastí nebo jestli i ten Nutrilon....Jestli ten protialergický nedáváme zbytečně. Píšou na tom, že je to dietní, tak zas aby přibíral a měl všechno co potřebuje...
@kassandra1
Zkusila bych teď už nedat kortikoidy a nechat Nutrilon a do pár dnů uvidíš. Sama sem dvakrát dala v nouzi kortikoidy ale jednorázově a hrozně se to zlepšilo a pak sem mazala ten zinek co nám pomáhal nebo sudocream. Naštěstí nám to pak tak hrozne už znova nevyskocilo ale kazdej reaguje jinak. Jinak já tou dobou kojila a úplně sem mléko nevyradila takze asi o to dyl jsme se z toho dostávali. Kdyztak zkusím vložit fotku jak jsme vypadali abys měla představu. Ale nevím jestli se mi to z mobilu povede. Ta druhá fotka byla když už se to zlepšovalo.
@kassandra1
Jinak dietní je jenom kvůli tomu naštěpení tak se vůbec neboj že by nepribiral 😉
@minoritti Jenže vyrážka se vrací zpátky i když má ten Nutrilon allergy care (5 dní), takže tím to asi opravdu nebude 😔
@minoritti Tak podle fotky - přesně takhle to vypadá i u nás. Nutrilon allergy nezabírá, zase se mu to vrací. Tak nevím, mám si u pediatričky vydupat ať nás pošle na alergologii? Synovi jsou 4 měsíce. Četla jsem, že ty krevní testy bývají často neprůkazné. Zlepšilo se to u vás tedy díky změně mléka nebo ty zinkové masti a Biodermou?
@kassandra1 já nevím jestli zároveň i kojíš ale pokud ano tak musíš stravu upravit i ty. A jestli je pouze na UM tak bych chtěla na alergologii protože u nás byla čekací doba přes 2 měsíce než nás vzali. Jinak jako podporu střev sem dávala ještě hylak. Ale občas to bylo jako na houpačce, 2 dny lepší pak horší a pak se to třeba týden nezměnilo, taky už sem byla zoufalá. Měli jsme to po celém těle krom chodidel a dlani. Jo ještě mě napadlo koupali jsme se jenom 1x za 3 dny abych mu to nedráždila a po koupání se namazal tou biodermou a přes ní ten zinek, další ráno jenom zinek, večer taky a když mi to pak přišlo vybledle a přesušené tak zas biodermou a přes ní zinek. Jinak na střídačku i ten sudocream. Od ty biodermy sem dostala nejdřív v lékárně vzorek abych věděla jak to malej snáší.
@kassandra1 přesně takové jsme to měli i my, akorát jak jsem na to dávala řepík a promazavala, tak to měl hrozně suchý a ztratilo se to úplně až za 14 dní 🙂
Nekojím, jen UM. Teď začínáme s příkrmy. Jenže jak poznám jestli je na nějakou tu zeleninu alergický, když je opupínkovaný každou chvíli...Má to zatím jen v obličeji. Ten řepík nebo černý čaj se může i na obličej? JJ, taky nekoupeme moc často. No to bude asi boj, aby nás dr poslala na alergologii, vůbec nechce slyšet o tom, že by to mohla být alergie. Myslela jsem, že třeba zabere ten Nutrilon alergy a pak jí to řeknu jako argument...Trochu doufám, že až se víc přejde na ty příkrmy, že se mu to zlepší nebo zmizí úplně.
A u vás měl někdo v rodině AE?
@kassandra1
Jako nutne to opravdu alergie být nemusí ale člověk nikdy neví. Může to být opravdu např přemnožená kvasinka, ale jak to vše rozeznat sama nevím. Jinak my jsme začínali přikrmovat brokolici, bramborou, cuketou a třeba mrkev a dýni sme nechali na dyl protože i já jsem vynechala sladké. Jinak ten Nutrilon určitě neuškodí i když chápu že to není nejlevnější, ale myslím že třeba mu ho nechat měsíc a pokud by se to zlepšilo tak pak zkusit vracet normální a pak by se vidělo. Já snad víc zjistila sama než doktoři. Na kožní už radši ani nechodím.
Jinak k ty rodině, AE se objevil u manželovo sestry cca v 26 letech jinak nikdo ho nemá. Ale manžel a tchyne mají intoleranci laktózy takže proto u nás asi ABKM. Ale na alergologii mi jasne řekli už kvůli příznakům že i kdyby mu to v testech nevyšlo tak je jasné že alergii máme tak asi jde i o to jak to doktor vždy vyhodnotí.
@kassandra1 a ten repik i na obličej ale nepřehánět to protože hodně vysušuje.
@kassandra1 jo my to měli jen na tvářích a potírala jsem několikrát denně a večer namazala něčím mastným nebo sudocremem, do koupele přidávala hrnek vylouhovanyho řepíku (jako prevenci), fakt 14dni než se to ztratilo.. a malýmu bylo asi těch 5 týdnů (fakt hodně malinkej).
@kassandra1 Jak ctu vsechny pribehy, jak na tom ktere miminko bylo a je, je to pripad od pripadu. U nas v rodine nebyla z me ani tatinkovi strany zadne dispozice a dcera ma jak AE, tak vsemozne potravinove alergie. Trvam na tom, ze je dobre vsechno odzkouset - tedy zatim jen masticky, zazracne odvary... . S prikrmy bych pockala, my zacinali v 7 mesicich a treba prvni lzicka mrkve = osypani se po celem tele. Nejmene nam nevadily brambory s cuketou od DM (19,90), pak jsme pridavali - vzdy po tydnu - broklici, kvetak, dyni. Mrkvicku az zase nekdy kolem 10.mesice, protoze jsem se proste bala.... . Nejdulezitejsi je, nechat tak tyden jednu zeleninu a pozorovat. Mela jsem a mam vzdy pripraveny Fenistil kapicky, protoze napr. prvni ovesna kase (tento lepek mame povoleny) byla pohroma - behem minuty ji otekla pusa... . Ovoce jsme zavedli kolem 10 mesice. Ted ji z ovoce a zeleniny vsechno, varim kazdy den.... Drzim pesti, ano je to fakt tezke!

Tak s tim hovezim a sojou je mi to lito, snazila jsem se Vam vystizne napsat po cem jde nase vaha nahoru. Taky by si dala to,co jime, ale nejde to. Kdyz jdem kolem pekarny, asi ji to voni, krici MNAM. Male pecu predevsim precliky (75 ml perlive mineralky +mouka schar 125g+ kvasnice cca 3g susene, nebo kulicka normalni+repkovy olej DM lzicka+cukr na kvasekcca 1/2cm lzicka +koreni tymian, bazalka i treba susena rajcata... a moc ji chutnaji, je tak cca 4 30 cm dlouhe precliky, kyne hodku, pecu 180 stupnu 10 min; snist ten den a druhy, jinak vlhnou a jsou jako zvejkave a presto tvrde), nebo chleba (do malinke keramicke formy) treba i ovesny ( lepek jineho slozeni a stravitelny). Nasladko to vylepsuji, jako pojivo namisto nahrazky vajec, bananem. Mouka Schar je bohuzel draha, ale kdyz zacnu michat (pohankovou, jahlovou, amarantovou, kukuricnou, ryzovou), ne vzdy se povede. Jinak, abych to uvedla na spravnou notu, NCI mi pije jen kdyz spinka (22:30, 2:00, 5:30 a pri popolednim slofiku), jinak, kdyz ho vidi, tak nee.