icon

Amoksiklav, na jak dlouho je 2,5 ml nebo 4 ml?

cacenka_d
19. lis 2014

Ano, jsem pitoma to tak na uvod. Moc prosim o radu ohledne delky pouzivani. Nase holky ho maji obe a ja jim to samozrejme uz 2 dny davam z jedny lahvicky, ale kazda ma jiny davkovani. Nemate nekdo prehled na jak dlouho je 2,5 ml a nebo 4 ml? Diky moc za radu. Max to zkusim nejak procentualni vypocitat 🙂)

pav_la
19. lis 2014

Nevím, na jak dlouho by při tom dávkování vydržel, než se spotřebuje, ale myslím si, že po jeho namíchání se může používat max. 7 dní. To nám řekli v lékárně. Naši kluci ho měli také a i když ho neměli dobraný, tak jsme ho po týdnu přestali užívat.

hojda
19. lis 2014

Brali jsem ho 16 dní, ale pak už jsem potřebovala další balení, Malá měla myslím, 2,5 ml a bylo to na 10 dní jestli si to dobře pamatuju.

fykyska
19. lis 2014

zkuste zavolat na např: Bulovku na pohotovost, Motol, nebo Mělník řekněte jim váhu holek, důvod léčby a předpokládám že máte namíchanou suspenzi 🙂 ať poradí.
Někdy se dávájí dávky větší hlavně v průběhu prvních dní, a pak se dávka sníží aby to vyšlo na dobrání suspenze aby se brala alespoň týden 😉

morgan
19. lis 2014

No naředěný Amoksilkav se může užívat max 7 dni ( uchovávat v ledničce), ale nevíme jak velké máš balení.

madulinka
19. lis 2014

Máme zkušenost, že 2,5 ml vydrží 10 dní..

verunka_korunka
19. lis 2014

Zavolej si doktorce co ti to předepsal. Můžou ti dát různou délku užívání. Třeba tablety pro dospělé vyjdou myslím na 7 dní, ale doktor mi řekl brát jen 5. Takže záleží co ti rekl lékař, jak dlouho.
.

olusenka
19. lis 2014

syn bral od minulé středy do dneška 3ml 2xdenně, takže týden, dnes končí, dcera 2ml od pátku, taky 2xdenně, takže 5dní, dávala jsem jim oběma z jedné lahvičky, ještě tam malinko mám, počítám, že další načnu zítra.
Myslím, že aby to mělo efekt, mělo by se užívat asi týden, ne? Obecně se u ATB uvádí 7-10dní....?
Jo a teď koukám, že na obou obalech je napsáno od lékárnice užívat 7dní. Jinak je to Amoksiklav 457mg/5ml, prášek na přípravu sespenze, 14g prášku, 70ml suspenze, ale v obou případech jsme to dostali smícháno.

dorinek
19. lis 2014

Tak se podívej, jak velkou máš lahvičku ??
Zrovna ho bereme....máme 70ml lahvičku namíchanou v lékárně. Řekli nám, že do 7 dnů spotřebovat, mít v lednici. Bereme 2x5ml. Takže nám to akorát týden vyjde.

tarra27
19. lis 2014

Dávej ho oběma celou dobu, dokud nevypotrebujes balení....já to tak dělám se svýma taky když jsou obě nemocný. Dostávají z jedné, pak nacnu druhou a spotřebují to....7 dnu je na amoksiklav minimum, aby se nemoc nevrátila....my takhle braly klacid, poprvé jsem to dávala každé zvlášť a druhé se to vrátilo, co to dobrala dřív, tak jsem příště,když byly nemocný davala obema stejnou dobu a, vyšlo to asi na 12dnu a bylo....holky zdravé a byl klid.

radushka1
19. lis 2014

Dcerka měla též namíchaný, takže 7 dní...