Amoksiklav, na jak dlouho je 2,5 ml nebo 4 ml?
Ano, jsem pitoma to tak na uvod. Moc prosim o radu ohledne delky pouzivani. Nase holky ho maji obe a ja jim to samozrejme uz 2 dny davam z jedny lahvicky, ale kazda ma jiny davkovani. Nemate nekdo prehled na jak dlouho je 2,5 ml a nebo 4 ml? Diky moc za radu. Max to zkusim nejak procentualni vypocitat 🙂)
Brali jsem ho 16 dní, ale pak už jsem potřebovala další balení, Malá měla myslím, 2,5 ml a bylo to na 10 dní jestli si to dobře pamatuju.
zkuste zavolat na např: Bulovku na pohotovost, Motol, nebo Mělník řekněte jim váhu holek, důvod léčby a předpokládám že máte namíchanou suspenzi 🙂 ať poradí.
Někdy se dávájí dávky větší hlavně v průběhu prvních dní, a pak se dávka sníží aby to vyšlo na dobrání suspenze aby se brala alespoň týden 😉
No naředěný Amoksilkav se může užívat max 7 dni ( uchovávat v ledničce), ale nevíme jak velké máš balení.
Zavolej si doktorce co ti to předepsal. Můžou ti dát různou délku užívání. Třeba tablety pro dospělé vyjdou myslím na 7 dní, ale doktor mi řekl brát jen 5. Takže záleží co ti rekl lékař, jak dlouho.
.
syn bral od minulé středy do dneška 3ml 2xdenně, takže týden, dnes končí, dcera 2ml od pátku, taky 2xdenně, takže 5dní, dávala jsem jim oběma z jedné lahvičky, ještě tam malinko mám, počítám, že další načnu zítra.
Myslím, že aby to mělo efekt, mělo by se užívat asi týden, ne? Obecně se u ATB uvádí 7-10dní....?
Jo a teď koukám, že na obou obalech je napsáno od lékárnice užívat 7dní. Jinak je to Amoksiklav 457mg/5ml, prášek na přípravu sespenze, 14g prášku, 70ml suspenze, ale v obou případech jsme to dostali smícháno.
Tak se podívej, jak velkou máš lahvičku ??
Zrovna ho bereme....máme 70ml lahvičku namíchanou v lékárně. Řekli nám, že do 7 dnů spotřebovat, mít v lednici. Bereme 2x5ml. Takže nám to akorát týden vyjde.
Dávej ho oběma celou dobu, dokud nevypotrebujes balení....já to tak dělám se svýma taky když jsou obě nemocný. Dostávají z jedné, pak nacnu druhou a spotřebují to....7 dnu je na amoksiklav minimum, aby se nemoc nevrátila....my takhle braly klacid, poprvé jsem to dávala každé zvlášť a druhé se to vrátilo, co to dobrala dřív, tak jsem příště,když byly nemocný davala obema stejnou dobu a, vyšlo to asi na 12dnu a bylo....holky zdravé a byl klid.

Nevím, na jak dlouho by při tom dávkování vydržel, než se spotřebuje, ale myslím si, že po jeho namíchání se může používat max. 7 dní. To nám řekli v lékárně. Naši kluci ho měli také a i když ho neměli dobraný, tak jsme ho po týdnu přestali užívat.