icon

Amoksiklav u dětí. Za jak dlouho začne učinkovat?

klokanka31
3. bře 2025

Tak má naše Eliška první antibiotika 😞 Za jak dlouho Amoksiklav zabere?

pavca1982
3. bře 2025

Zpravidla se uvádí cca 3 dny

miryp
3. bře 2025

U těchto, pokud zaberou, tak pociťuji úlevu mezi 3. a 5. dnem (na zánět dutin mi nezabrala vůbec). Synovi se ulevilo už ten třetí den.

felis
3. bře 2025

Ahoj, me varianta pro dospele zabrala do druhého dne, ze jsem už neměla bolesti... a den po te už jsem byla bez horeček 🙏🏻
Doporučuju probiotika mezi dávkami atb, Amoksiklav tělo moc nešetří... a jeste tak 10 dni po dobrání, aby se obnovilo to dobré.
Přeji brzké uzdravení.

me_druhe_ja
3. bře 2025

Syn to bere vždycky na zánět uši a vždy to zabere po 4 dávkách, bere vždy ráno a večer, takže po 2 dnech

klokanka31
autor
4. bře 2025

Tak jsem netušila jaký boj to bude. Po dobrým, po zlým, a prostě ne. Včera večer si nakonec po 2 hodinovém boji antibiotika vzala, dneska 3 hodiny a prostě ne. A já si říkám jak to do ní dostat (je schopná se s manželem prát), a jestli jsou antibiotika vůbec nutný. Měly jsme a pořád máme obě stejnou virózu nebo co to je. U doktora poslech stále čistý, před týdnem CRP v pořádku, včera ho nedělal, je bez teplot, a antibiotika dostala vlastně jen kvůli kašli, ten se mu nelíbil 🤔

pavca1982
4. bře 2025

@klokanka31 Nevím no je to samozřejmě na posouzení lékaře, ale pokud je CRP v normě teplota není asi bych to nehrotila.Kašel je i k běžné viróze teď jsme měli chřipku i s kašlem a nikdy by mě nenapadlo dávat dětem antibiotika. Ale jak říkám záleží na tom poslechu a samozřejmě lékař tomu rozumím lépe.