Antibiotika v infuzi. Máte zkušenost u dítěte?

mesiacik1989
13. lis 2022

Ahojte,mate niekto skusenost s podavanim antibiotik dietatu v nemocnici cez infuziu? Mam 3 rocne dieta ktore neznesie ziadne sirupy,kvapky..vsetko vygrcia. Byva casto chory a lekarka sa vyhraza ze ked bude potrebovat anribiotika tak budeme dochadzat do nemocnice na infuzie. Co uplne chapem,kedze inak to donho fakt nedostanem. Ako to prebieha? Stecie infuzia a ide sa domov? Alebo musime byt nedajboze hospitalizovani? Mam z toho hrozu. Dakujem za odpovede

neomenia
13. lis 2022

@mesiacik1989 obvykle se ATB berou třeba 3x denně po 8 h, nebo 2x denně po 12 h pp dobu týdne nebo dvou, jak kdy a jak u čeho. Nemyslím si, že by mu chtěli 3x denně na ambulanci podavst leky a vzdy ho pustit domů. To je náročné pro personál, snazší je mít dítě " na lůžku". Ale v tomto ohledu působí velmi psychika - pokud budete na nervy z toho, že se vám to stane, pak si to privolate. Hoďte se di klidu , ta pravděpodobnost není velká, 90% jsou virové nákazy.

j.a.n.i
13. lis 2022

@neomenia No, pokud se podavaji v infuzi, tak to tak casto nebyva, ale to nic nemeni na tom, ze ho budou chtit hospitalizovat, vetsinou kvuli zavedene kanyle.
@mesiacik1989 Ale mam zkusenost i s atb v injekcni forme (tedy hodne let starou) na na ty nebyl problem dochazet k detske doktorce. Jo a misto po 6 hodinach to byla jedna injekce za 24 hodin.

somalicats
13. lis 2022

@j.a.n.i To záleží na tom, o jaká antibiotika jde. Jsou i taková, která se musí podávat i v té injekční formě častěji.

levandule_k
13. lis 2022

Předpokládám, že může stav dítěte časem zlepšit a nebude tak reagovat navždy,, takže bych se snažila, co nejvíc uklidnit, protože svým napětím, vytváříte ještě víc stresovou atmosféru i pro svoje dítě...

maruskao
13. lis 2022

Píšete, že mu dělají zle sirupy a kapky. Můj syn ve třech letech už zvládá polykat tabletky. To jste nezkoušeli?

drep
13. lis 2022

@j.a.n.i prakticky mě takhle rychle nenapadají žádná ATB, která by se iv dávala méně často než perorálně. Když už je třeba iv léčba, jde se obvykle na maximální denní dávky (když máš Augmentin per os, je to obvykle 2x denně, když ho dáváme na áru, tak 4x denně ve tříhodinových infuzích a ještě přidáváme do každé 1-2g ampicilinu)

j.a.n.i
13. lis 2022

@drep Jasně, ale tady by v principu nebyla iv léčba potřeba

konidana
14. lis 2022

Moje děti taky nesnášely sirupy, naštěstí ve 3 letech už normálně zvládly polykat tablety. Klidně zkuste (např. na vitamínech).
Jinak u obou mám zkušenost s ATB nitrožilně kapačkou, ale u obou byla nutná hospitalizace kvůli nemoci jako takové. Nebo u čtyrletého kvůli dehydrataci, tak krom ATB ho i zavodňovali. V tomto případě nás pustili asi po 4 dnech.