Atopický ekzém - čtyřměsíční miminko. Co proti svědění, ať může spát?

ema93
14. čer 2020

Syn ma atopicky ekzem a seboreu. Ma takovy suchy mistecka po celem tele. Mazu nejakyma kremama a krmim Nutrilonem Allergy Care na radu dr. Uz nekolik dni nemuze v noci spinkat a mrska sebou a pláče. Napadlo me, zda ho ten ekzem nemuze svedet a proto nemuze spat? Co pripadne proti svedeni existuje? Dekuju za rady!

deaneira29
14. čer 2020

Svedit určitě může, nám na kožním lékařka doporučila fenistil kapičky na noc. Jinak bych to řešila s kožní lekarkou, taky mu totiž nemusí sedět to čím teď mazes, nám masti od obvodní vůbec nepomohli jen to zhoršili. Na radu kožní používám A dermu přímo pro atopický exem, taky nám pomáhala i bioderma, teď už ho používám jen jako prevenci. Jinak masti jako indulona, linola a podobné hrůza, takže opravdu najdi dobrou kožní lekarku. Takovou která hned necpe kortikoidy, ale řeší to, my třeba kortikoidy dostali ale jen na tři dny na noc aby se zahojilo nejhorší místo u krku co si malý skrabal a měl to moc ošklivé od té doby jsme je nikdy nepotřebovali.

marti89
14. čer 2020

Jaká jiná mlíčka jsi zkusila? Může být problém v něm, že ho nadýmá a v noci, jak se míň hýbou, ho pak bolí bříško. Můžou mu růst zoubky, nebo sr jen necítí komfortně sám a chce u sebe maminku.

Atopák je potřeba řešit komplexně, ne jen mazání. Horší se mu po něčem? V čem pereš? Čím mažeš? Jak a v čem koupeš? Dáváš nějaká probiotika, prebiotika nebo laktobacílky? Mrňous byl donošený? Zkoušeli jste nějaký příkrm už (někdo začíná brzy)?

miba10
14. čer 2020

@ema93 také mám dceru atopika a přišli jsme na to v jejich 3 měsících. Jinak jak je psáno výš, A-derma je super. Omezuje i svědění. Na nic bych dala ten Fenistil v kapičkách. Jinak Linola na koupání, stačí jednou týdně. Super je i řada Xemose od Uriage. Nemazat olejem, to kůži bude dusit a dráždit. Hlavně hodně mazat. Klidně 2-3x denně. Do 14 dnů bude klid.
Jinak já osobně sice Indulonu zbožňuji, ale na miminko s atopickým exemem ve stádiu "vzplanutí" bych opravdu nedala.

surikata131
14. čer 2020

Souhlasím holkama, u nás taky A-derma super (exomega emilienční balzám nebo krém), zkusila bych i ten Fenistil na noc, svědit to určitě může. Potom určitě nějaký šetrný prací prostředek. Ovesné koupele jsou fajn, já přidávám ještě olivový olej. V linole je myslím parafín, produkty ropy spíš ucpávají, kůže nemůže dýchat...Pokud nekojíš a je jen na UM pro alergiky (nemá příkrmy) tak už asi moc nevymyslíš.

barkasykorka
14. čer 2020

Naprostý souhlas. A-derma je skvělá. Na ložiska než se vysusi je dobra zinkova mast. A na noc fenistil kapičky. Jako mléko nám vyhovuje jedině althera, a to jsme jich zkusili asi deset. Hodně nám pomohly i ovesny koupele, lepší i levnější než ta linola. Doporučuju nekoupat každý den. A nasadit vhodný probiotika.

marti89
14. čer 2020

Musím říct, že zinková mast nám neseděla - naopak problém zhoršila. Koupeme v ovesných vločkách, přidávám olejíček, mažu po koupání smolovou mastí nebo bambuckým máslem do vlhký kůže.

jednaholkaa
15. čer 2020

@ema93 Tak hlavne resit pricinu a ne jenom mazani. Nam stacila dieta a bylo po ekzemu, nic jsem nemazala..

lipli
16. čer 2020

@ema93 pokud se děti hodně drbali, tak fenistil kapky. Jinak dcera měla napsanou mast od kožní doktorky a za pár dní klid. Jinak máme kosmetiku od firmy Bioderma.

katebk
17. čer 2020

Ahojky, taky jsme měli nutrilon alergic care a atopak byl pořád stejný, červený, postupně se rozlizal, museli jsme přejit na neocate a hned druhý den obrovský brat k lepšímu, ještě teda někdo možná odsoudí ale dr mi napsala šetrnou kortikoidovou mast, používala jsem jen 3 dny v kombinaci s tím mličkem všechno zmizelo, v mezidobě jsem mazala něčím mastným a střídala se zinkovym olejem... I přesto musíme problém řešit, teď se budeme objednávat do ambulance potravinových alergii, a fenstil kapky super