Belogent krém, může vyléčit vaginální zánět?

jammiee25
22. led 2014

Ahoj holky, jiste tu nektera z Vas ma zkusenosti s kortikoidy a mohla by mi poradit. Mala se jiz nejakou dobu drbala mezi nozickama, rikala, ze tam ma bebi, potom se zacala budit i v noci a drbala se na plince mezi nohama. Ze steru doktorka zjistila v pochve bakterii e coli a potom premnozeni jeste nejake bakterie. Mala dostala nejaky roztok do vody a vaginalni krem. Drbani ale ani po par dnech neustupovalo, ale nebylo ani po celou dobu nijak extremni, tak jsem pro malou dostala dalsi recept v podobe belogent kremu, je to pry antibiotikum a melo by si to s temito infekcemi poradit. Aplikovala jsem ho male jen vcera vecer a dnes rano a az ted mne napadlo precist si slozeni a zjistit, ze jde o silne kortikoidy :O !! Neuznavam lecbu kortikoidy, mala mela ABKM, atop. ekzem a vse jsem zvladla bez nich a ted je mam pouzit na takovyto problem? Muze tato masticka vylecit tyto zanety, nebo byla predepsana jen na to drbani a problem jako takovy vlastne nevyresi? Ja jsem tak nastvana a zklamana zaroven, doktorce duveruji, mam s ni jen dobre zkusenosti, nevim proc mi hned neobjasnila o jakou masticku jde. Zitra ji budu volat a snad je jina moznost jak tyto potize vylecit nez pomoci kortikoidu!

kajovaevicka
22. led 2014

Určitě to není jen na drbání. Manžel má ekzém, který se mu pravidelně vrací, je truhlář, takže k tomu asi přispívá i prašné prostředí. Čas od času se objeví škaredá vyrážka, která strupatí, nesvědí ho. Nic mu nezabíralo, roky zkoušel kde co, i míchané masti a až belogent zabral. Stačí mazat dva, tři dny a je to pryč. A hlavně mu nezůstávají jizvičky... Ale rozhodně chápu, že to nechceš rvát do malé... nejdřív bych zkusila různé alternativy a tohle si nechala nakonec. Ale zase na druhou stranu, ve svém životě jsem měla vždy štěstí na lékaře, takže já jim poměrně věřím, napsat to naší malé její doktorka, nejspíš bych si řekla, že ví, co dělá. Jaké máš zkušenosti ty, to netuším.
@jammiee25

jammiee25
autor
22. led 2014

@kajovaevicka Dekuji za nazor. Nemela jsem na mysli jen drbani, ale prave atopicky ekzem, asi jsem se spatne vyjadrila. Primo v letaku pisou, ze jsou to prave kortikoidy urcene na lecbu ekzemu a ruznych koznich problemu. Mala mezi nozickama zadny ekzem nema, ani doktorka nic takoveho nerikala, ma tam jen uvnitr nejaky zanet, diky kteremu ji to svedi.

jasnenka81
11. únor 2014

@jammiee25 Ahoj, zajímalo by mě, jak jste se zánětem dopadly? Malá má zhruba to samé, co popisuješ, taky ukazuje na pipku s tím, že ji bolí. Doktorka zatím stěry nedělala, jen moč a ta dopadla dobře. Mluvila taky jako o ekzematickém problému v oblasti pochvy, napsala opthalmo-hydrocortison, tedy taky kortikoidy i když ty nejslabší, co snad lze.