icon

Bílá tečka nad rtem u dítěte. Co s tím?

16. kvě 2026

Ahojte, nevíte prosím poradit co s tím? Dcerka má od narození nad horním rtu bílu vystouplu tečku. Myslela jsem, že zmizí, ale spíše roste s ní...Nevíte, jak se toho zbavit?

Bílá tečka nad rtem u dítěte. Co s tím?
anonym_091b7a
16. kvě 2026

To sama nevyřešíš a neodstraníš. Ptej se lékaře, dokdy se čeká, jestli sama zmizí. Pak ti poradí, kam jít na odstranění. Není se čeho bát, bude to drobný zákrok, pokud bude tedy nějaký třeba.

janik01
16. kvě 2026

Je to pravděpodobně milie, tuková bulka. Možná to časem zmizí samo, nebo popros lékaře o vypíchnutí.

autor
16. kvě 2026
@anonym_091b7a

To sama nevyřešíš a neodstraníš. Ptej se lékaře, dokdy se čeká, jestli sama zmizí. Pak ti poradí, kam jít na odstranění. Není se čeho bát, bude to drobný zákrok, pokud bude tedy nějaký třeba.

@anonym_091b7a Ptala jsem se na to lékaře a nic jsem se právě nedozvěděla .. Prý uvidíme...

autor
16. kvě 2026
@janik01

Je to pravděpodobně milie, tuková bulka. Možná to časem zmizí samo, nebo popros lékaře o vypíchnutí.

@janik01 Není to tvrdé. Milia můžou být již od narození?

janik01
17. kvě 2026
@anonym_autor

@janik01 Není to tvrdé. Milia můžou být již od narození?

@anonym_autor děti to měly po narození na nose. Časem to samo zmizelo, pár jsem trochu pomohla, když byly děti větší

autor
17. kvě 2026
@janik01

@anonym_autor děti to měly po narození na nose. Časem to samo zmizelo, pár jsem trochu pomohla, když byly děti větší

@janik01 Dcerka to měla taky na nose, ale to už dávno zmizelo a tohle ostalo..

janik01
18. kvě 2026
@anonym_autor

@janik01 Dcerka to měla taky na nose, ale to už dávno zmizelo a tohle ostalo..

@anonym_autor je to holt trochu hlouběji, z toho nosánku se to vyloupalo samo. Počkala bych, co to bude dělat, a jestli to bude pořád stejné a někdo ti neřekne něco jiného, tak bych to časem za dodržení všech sterilních podmínek trošku něčím ostrým narušila a zkusila odstranit.