Bláznivá horečka u 5leté dcery, máte podobnou zkušenost?

irena1111
9. pro 2014

Naše malá (5 let), měla od narození teplotu snad jen čtyřikrát takže nemám moc zkušenosti s tím co se nám děje teď od neděle. V neděli přes den byla ještě ok, večer horečka 38,9. Dala jsem jí Panadol, horečka klesla ale celá noc byla taková o ničem, malá špatně spala, kašlala frkala. Včera ráno měla 39 tak jsem jí dala opět Panadol, horečka spadla pod 38. Malá celý den ležela a odpoledne ve 4 hodiny najednou horečka 40,3, takže znovu Panadol. Horečka opět do půl hodiny spadla k 38. Malá ožila, měla najednou plno elánu jako kdyby jí nic nebylo. Večer před spaním měla zase 39 ale protože to nebylo 6 hodin od posledního Panadolu tak jsem jí dala Nurofen. Horečka spadla, celou noc byl klid a malá krásně spinkala až do rána do osmi. Dneska jsem jí od rána hlídala a měla pořád kolem 38 tak jsem nic nedávala ale odpoledne ve tři najednou zase 39,4, takže zase Nurofen. Během půl hodiny byla zase jak když jí nic není, dokonce dostala i hlad. No a teď večer po koupeli má zase 39 tak chvíli čekám jestli to nespadne samo (koupe tatínek tak jestli neměli moc teplou vodu) a jinak dám zase Nurofen a zítra pro jistotu už pomažeme k dr. Jinak kromě kolísavé horečky má rýmu a trochu kašle ale nic jí prý nebolí. Máte někdo zkušenosti s takovými výkyvy teplot: Nejsem člověk který hned při prvním zakašlání běží k dr nebo dává léky, ale nerada bych něco podcenila tak budu ráda za vaše názory.

lin18
9. pro 2014

@irena1111 asi te moc nepotesim, ale dle mych zkusenosti pokud horecka neklesne do tri dnu jsou potreba atb

tarra27
9. pro 2014

@irena1111 běžte k lékaři, šla bych asi až ráno, pokud ted je jakž takž OK....

a nebo pro jistotu, pro váš klid zajedte na pohotovost hned. Pokud nemela do ted horečky nikdy skoro vůbec....nebo jen zvýšenou teplotu, aby se neco nezanedbalo...a jsem názoru, že lepší 10x zbytečně než pozde....a lepší ve 22 než ve 3 ráno .-) nebo tam jen ted zavolej....co si o tom myslí oni.

hojda
9. pro 2014

Já mám s teplotami zkušenost celkem velkou, syn trpěl syndromem periodických teplot, takže jsem na teplotu vyzkoušeli vše možné a teploty vždy kolem 40, jinak mu nic nebylo. Pokud podáš panadol/ nurofen, tak ta teplota většinou klesne a dítě ti se uleví a začne vymýšlet a blbnout, jako když mu nic není, ale to je právě špatně, ten panadol tělo oblbne, že se cítí dobře, ale přitom to tak není a mělo by se fakt ležet a odpočívat. Teploty se během dne mění, v podvečer většinou lezou nahoru (večer bývá nejhorší) . Doporučuju zkusit octové ponožky nebo tvarohová zábal na ruce. S teplotou chodíme k dr. většinou, jen když se ještě něco dalšího přidá a nějak se mi to nezdá. Max co udělá je CRP, jestli to není na antibiotika, ale jinak ti řeknou dávat panadol/nurofen a pokud se dítě zhorší, tak přijít znovu.

polaks
9. pro 2014

Choďte zajtra k Dr. urobí CRP,ak nebude nejaké extrémne tak vám aj tak nič nedajú,len naďalej strážiť teplotu.Ak bude CRP vysoké,tak dostanete nejaké lieky.Ale keďže má dcérka len teplotu a žiadne iné príznaky,tak to bude podľa mňa len nejaký vírus a ATB vám asi nedajú.pokiaľ samozrejme neprídu na nič vážnejšie. No ja by som stavila na ten vírus.

hanivasi
10. pro 2014

@irena1111 moje neteř je stejně stará (5let) a zrovna před 2 týdny se řešilo to samé. Najednou horečka 40 a druhý den nic, a pak zase, a furt dokola. Nekašlala, rýma nic. Dr.nic nenašla. Nakonec se jelo na pohotovost a tam stačilo, aby se neteř vyčůrala a oni tím proužkem zkontrolovali hodnoty. Měla zánět močových cest. Nasadili antibiotika a za pár dní bylo vyléčeno. Škoda jen že dětská doktorka takovou prkotinu nevyřeší. Krev bolestivě vezme, ale nebolestivou moč nikoli...... tak si hlavně nechtě zkontrolovat i moč. Třeba je to to samé.