Blinkací viróza. Jak dlouho trvá?

pehaka
11. kvě 2010

Ahojky, malej mi od včerejška zvrací začalo to v noci a blinká tak nějak pořád. Ráno si dal mlíčko pak přesnídávku a dobrý ovšem oběd letěl celý ven 😝 pěkně obloukem - bohužel to domů asi dotáhl manžel páč ten taky párkrát zvracel já se zatím držím. Ke svačince si dal třetinu jogurtu a večerní kaši odmítl - dostal lžičku a letěla ven. dal si 4lžičky čaje toť vše - mám strach aby mu nechyběli tekutiny. Je mu 10 měs.Nepotýkáte se taky někdo z virozou? Jak dlouho trvala? kdy začali děti zase papkat? jsem z toho nějaká rozhozená. Jinak malej je veselej hraje si povídá teplotu nemá

momin
11. kvě 2010

Tohle mi prijde dost nebezpecne u malych deti a moc nechapu proc si nebyla hned dneska u lekare...
Pokud si byla tak se omlouvam....
Hlavne at pije!!

pattie
11. kvě 2010

Pehaka: nepodceňuj to!!!! Může to být klidně i rotavirus a jestli malej nechce vůbec pít, tak bych rychle naklusala k doktorce. My takhle v prosinci skončili na kapačkách, Naší malý bylo cca 14 měsíců, takže bacha na to!

amelie001
11. kvě 2010

Ahoj,my jsme to taky měli.Hlídej si aby aspon pil,když nemá hlad tak nenut,jen mi doktorka říkala že nedávat tuhou stravu,nevím jestli malý kouše.Mě teda malý jedl jen polévky.Pak jsem to od něj chytla já,manžel a moje mamka.Doktorka mi říkala že je to rotavirová gastroenteritida lehčího průběhu.Asi týden to bylo a pak byl klid.A malý už mi normálně jedl.

amelie001
11. kvě 2010

Rotavirová gastroenteritida má výrazné příznaky:

* středně těžký až těžký vodnatý průjem, který může trvat 5–8 dní,
* opakované zvracení,
* bolest bříška nebo křeče,
* horečka.

Přibližně do týdne by měla mírnější rotavirová infekce odeznít. Jestliže má vaše dítě těžký průběh rotavirové gastroenteritidy, může zvracet a mít průjem až 20× za den, což v kombinaci s horečkou může vést k rychlému odvodnění (dehydrataci) organismu. Dehydratací jsou nejvíce ohroženy malé děti a kojenci, protože u nich může rychle dojít k metabolickému rozvratu.

Prevence dehydratace je velice důležitá. Podávejte dítěti pravidelně malé množství tekutin, a to i v případě, že zvrací. Pokud kojíte, pokračujte normálně v kojení. Je vhodné krmit dítě častěji a menšími porcemi. Vyhledejte lékaře v případě, že vaše dítě má silný průjem a zvrací.

shaula
11. kvě 2010

Prošli jsme si tím taky, trvalo to asi týden, stejně jako u Amelie. K jídlu jen lehčí dietní jídla - mrkev, rýži, vařené kuřecí. Nic nezkazíš probiotiky (ale v kapkách, jogurty by se při průjmu podávat neměly - tedy pokud má průjem - u nás to na blinkání navázal ještě lehčí průjem).
Ale jídlo není tak důležité - pokud nechce jíst, nevadí. Ale musí pít, takhle malé dítě se snadno dehydratuje.
Držám palce, ať už je líp.

pehaka
autor
11. kvě 2010

Děkuji vám za vaše názory a rady.
Malej blinkal vcelku třikrát a to teda dost a všechno, ale nějaké jídlo v něm zůstalo. On by i pil ale neudrží to v sobě 😔 teď usnul teda bez véči s pár lžičkama čaje. Byla jsem s ním v noci na pohotovosti a lepší by bylo kdybych nikam nejezdila akorát mi tam nakrkli a stejně nic neřekli ☹ uvidím jaká bude noc a nadyštak ráno vyrazím k doktorovi. Průjem ani horečku nemá je čilej vůbec né apatickej vesele si hraje - tak sem hned nechtěla zmatkovat. Doufám že jsem nic nezanedbala 😔

nelaroubickova
21. říj 2015

Dobrý den,chtěla bych se jen zeptat jak dlouho trvá průjem už ho mám druhý den... Děkuji za odpověď 😢

maudn
21. říj 2015

Asi týden, na pohotovosti jsme byli