Nazelenalá stolice u miminka

martinakosnerova
22. led 2019

Ahoj, mam 8tydenni mimco. Pred 10 dny mela teplotu,pak prisla ryma a kaslik. Uz je to lepsi,ale bylo slyset jak je zahlenena. Parkrat i zvracela obloukem mlicko s hlenem. Myslim,jak byla napolykana te rymy co ji stekala do krku. Doktorka nam na to nic nedavala,poslechove byla v poradku. Ale posledni tyden si vsimam,ze ma dcerka nazelenalou stolicku. Ne uplne zelenou,ale ma takovy zeleny nadech. Nijak nezapacha. Je trochu ridsi a obcas najdu i trochu hlenu. Jinak ji brisko neboli,vyrazky nema.. Myslite,ze to muze byt z virozy? Je kojena,ale ja nic nejedla co by to mohlo zpusobit. Mam strach z ABKM,nebo jine alergie, ale zase si rikam,ze by ji bolelo brisko.. Mate nekdo zkusenost?

lueur
22. led 2019

@martinakosnerova ahoj, nase mala mela jednonobdobi, kdy mela nazelenalou stolici porad. Vsechny duvody, proc to mohli byt, co se pisi v ruznych clancich jsme vyloucili. Kdyz prospiva a nic jineho na ni neni, takto neres, ono se to zase upravi. Kdyztak to jen pri prohlidce rekni doktorce.

neomenia
22. led 2019

Přesně, neresila bych, pokud ve stolici neni hlen/krev a mimi je spokojene, prospivajici. Max. zkus probiotika sobe nebo miminku..

barulina
22. led 2019

Zelena stolice, hladova stolice.

olga_
22. led 2019

@barulina = jeden z největších mýtů a nesmyslů kolem kojení...
@martinakosnerova Řešila jsem u jednoho dvojčete - zelená, pěnovitá, řídká a častá stolice. Preventivně jsem vyloučila ze strachu z ABKM mléčnou bílkovinu asi na 3 měsíce. Stolice se upravila do týdne a ABKM se po expozici mlékem (přes MM) neprokázala. I dle lékařky to byla dočasná nepohoda střev. A ano, může to souviset s virózou, může to souviset s růstem zubů apod. Pokud malá prospívá, nemá vyrážky, bolesti bříška apod., neznepokojovala bych se.

barulina
22. led 2019

@olga_ hm vas nazor

olga_
22. led 2019

@barulina Jé, já už vím. Vy jste ta, co kojila vodu - ano, můj názor. S Vámi se do diskuze pouštět nebudu, to by bylo na dlouho a k ničemu.

barulina
22. led 2019

@olga_ ja vodu? No podivejte, ja s Vami komunikaci ani nezacla, ze..

lueur
22. led 2019

@barulina to s tou hladovou stolici ale mytus je. Hladova je spis tmava a male mnozstvi.

barulina
22. led 2019

@lueur kazdy mame pravo na nazor, ja zaatavam tento, vy jiny. Pekny vecet

lueur
22. led 2019

@barulina ba nazor ano, ale myslimč, ze dulezitejsi je, jak se k tomu stavi odbornici a jaky jsou nejnovejsi poznatky. A ty jsou, ze to hlad neznamena🙂 taky preji hezky vecer. Jinak pro autorku tady je pak moznosti https://www.nutriklub.cz/clanek/zelena-stolice-...

barulina
22. led 2019

@olga_ mila Olgo, to ze si stale stojim za tim ze jsem mela slav mleko a nebyla jdem jedinna to je fakt. Pokud jsem ho nazvala vodou, tak to byla metafora. Vas odkaz ani neotviram, me to nezajima a navic jetr rikala, ze se mnou komunikaci vest nechcete, tak se toho drzte;) ja totiz oprqvdu zajem nemam. Krasny vecer

barulina
22. led 2019

@lueur nejnovejsi ppznatky budou za tok zas jine a ne malokdy se vracink puvodnim. At se autorka sama rozhodbe

radula88
22. led 2019

@martinakosnerova jak casto ti mala kaka?

martinakosnerova
autor
22. led 2019

@radula88 v plince ma "uprdnuto" vzdycky,ale pokakana je tak 5x,cca..
Jinak vsem dik za nazory,koupila jsem biogaiu a snad se to upravi. Pocuranych plinek ma hodne a prospiva taky pekne,tak hladem to nebude,to pry byva stolicka spis tmava a vodnata..me spis desi ta alergie..k doktorce jdem za 14 dni,tak jeste pockam,nebudu zatim plasit a pak to s ni zkusim probrat.

lueur
23. led 2019

@martinakosnerova kdyby mela alergii, bude mit i neco dalsiho. Koliku, vyrazku... muze to byt nadmernym prijmem mlecnych vyrobku u tebe, ale nase mala to mela, i kdyz jsem mleko uplne vynechala, peotoze sice nemela vylozene abkm, ale nedelalo ji dobre a mela po tom bolesti briska.