Miminko blinká po jídle

alvapcz
8. únor 2018

Dobrý den, už asi 4 den mi miminko hodně odblinkne po jidle.. má někdo stim problém? A pořád hrozně tlačí do plenky. A přitom kaká tak 3x denně. Má 6 týdnů..

nikyselen
8. únor 2018

dneska jsem to zrovna rikala Dr. ze mi mala blinka (tim obloukem) cca 1 denne po jidle tak mi dr. rikala ,ze pokud to je takhle jednou ze se muze jenom prejist,nebo napolykat hodne vzduchu..
mame ji hlidat,zvysena postel,odrihavat a snazit se pri kojeni nepolykat vduch..
dulezity je pry,ze pribrala takze ji to nijak neomezuje,kdyby se to zvysovala na vickrat tak by se to nejak zacalo resit..
jinak nam je 13dni a kaka tak 6denne 😀 pravidelne do ciste prebaleny pleny 😁

janablizka
8. únor 2018

@alvapcz S ublinkáváním miminek má zkušenost většina rodičů. Téměř každé dítě alespoň někdy během krmení nebo chvilku po něm ublinkne. Jde o zcela normální situaci, které není třeba se obávat. S lékaři je zapotřebí řešit pouze časté a silné zvracení, které by mělo na vině neprospívání dítěte.

ladyhacek
8. únor 2018

Mohla jsi sníst něco co miminku nesedí. Pokud je tomopakovane blinkani záměr se na základní alergeny a vynechání je - první a nejčastější mléko, pak lepek, vajíčko. Dbát na odříznutí. A uvidíš u nějakých miminek je běžné, že si ublinknou.

2hanah
8. únor 2018

@alvapcz podle Vašeho popisu bych řekla, že nafouklé bříško - přeplynovaný žaludek nebo zácpa, pokud neblinká do oblouku, tak pomáhá teplá koupel, příp.masáž bříška teplou sprchou ve vaně, pak masáž bříška a pocvičit nožičkama - krčit je k bříšku. Nebo nosit "na tygříka".