icon

Bolela vaše dítě hlava z nových brýlí?

hylakova
10. bře 2017

Maminky, mám pětiletou dcerku, která dostala od očního lékaře předepsané brýle. Dnes je měla první den a začala ji bolet hlava. Stalo se to vašemu dítku také?

magdadunajova
•
10. bře 2017

Ahoj, moje dcerka bryle nema, ale ja jsem jako dite mela a co si pamatuju, tak me hlava bolela taky. Trvalo to tak asi tyden, mozna ani ne a pak jsem se zvykla a bylo to v pohode 🙂 ale radeji zeptajte se na to doktorky.

hylakova
autor
•
10. bře 2017

@magdadunajova určitě tam v pondělí zavolám a zeptám se..ale taky si myslím, že je to o zvyku! No snad se to zlepší, jinak nevim, jak ji donutím je nosit 🙂

j.a.n.i
•
10. bře 2017

@hylakova No, nevím, já si myslím, že by ani nové brýle toto způsobovat neměly - většinou to bývá známka (pokud to třeba není souhra náhod), že s nimi něco špatně, buď špatně změřené dioptrie, nebo špatně udělané brýle, kdy nejsou "středy" skel na střed očí.

ange_de_la_morte
•
10. bře 2017

Já jsem si šla pro nové brýle někdy před Vánoci a skutečně na začátku jsem si je musela občas sundat jinak mně bolela hlava .... ono to může pár dní trvat než se oči naučí že nemusí zaostřovat a hledají to správné ,,přiostření,, pokud by to ale bylo víc jak pár dní tak bych se na to určitě přeptala očního, nejspíš by to bylo špatně zaměřené / zvolené

baris
•
10. bře 2017

@hylakova mě z brýlí vždy bolí hlava - proto nosím čočky 🙂

A kolik má tvoje dcerka dioptrií? Mojí mladší dceři naměřila paní Dr. -0,5 a -0,75, takže je má nosit jen na tabuli ve škole nebo když se kouká na TV. Nenosí je výjimečně.

hylakova
autor
•
10. bře 2017

@baris právěže hodně, 3 a 6 dioptrií

dosjan
•
10. bře 2017

Dobrý den, nosím brýle od dětství (mám hodně dioptrií i astigmatismus) a vždy, když jsem měla nové brýle, hlava mě bolela a měla jsem pocit, že se zem zvedá jakoby do kopce. Musela jsem se s brýlemi vždy sžít, pak už to bylo dobré. Dělo se mi tak donedávna. Zajímavé je, že když jsem si vyzvedla své poslední brýle, bylo od začátku vše perfektní - změnila jsem optiku a jediné, co dělali jinak, bylo vyznačení středu očí. Předtím mi je vždy dělali tak, že jsem musela koukat v brýlích před sebe a optička si křížkem poznamenala na sklech v nových obroučkách středy. V téhle nové optice na to měli takový "přístroj" - speciální brýle (viděla jsem to poprvé, a to brýle nosím 25 let🙂, které středy zaměřily samy. Třeba to s tím nesouvisí, ale možné to je...

soyevita
•
10. bře 2017

@hylakova Ano bolela i se jí motala a celkem dlouho,taky máme silné 2 a 5.Je tam velký rozdíl,tak asi i proto

lv
•
10. bře 2017

Mě to dělá tak den.

monaluza
•
10. bře 2017

Pokazde se mi pri zmene dioptrii tak tri dny toci hlava, pri zmene na tencena skla to trvalo dokonce tyden.

hylakova
autor
•
11. bře 2017

Dekuji vam vsem za prispevky. Uvidim jak se to bude vyvijet 🙂

pajounek
•
11. bře 2017

Podle me by hlavicka bolet nemela :-/ Mne se to u bryli stavalo, kdyz jsem je mela spatne serizene a tlacily treba za usima nebo na nose nebo mi doktorka namerila spatne dioptrie.
Bryle by mely jen zaostrit, zlepsit zrak 🙂 zkusila bych dat nekam prekontrolovat

magdalenax
•
11. bře 2017

Ahoj, bolí ji hlava z brýlí jako takových, nebo ji tlačí? Já jsem si jako malá užila, to Ti povím. Měla jsem za ušima až strupy, co mi brýle dokázaly dělat. V optice brýle zdarma upravují. Mne třeba začne bolet hlava, když si odvyknu na čelenku a večzmu si ji, tak za dvě hodiny rostu

hylakova
autor
•
11. bře 2017

Dneska uz si nestezovala, tak snad to bude dobre 🙏 Ale ty pacicky ji asi trosku tlaci..