Bolest břicha každý večer u dítěte. Co pomáhá?
Ahoj, mám dotaz, jestli třeba neřešil někdo něco podobného... Syna každý večer bolí břicho a vůbec nezáleží na tom, co sní. Je to v dolní části, v oblasti tenkého střeva. Loni v létě měl zvětšené uzliny v břiše po viroze, pak byl klid nějakou dobu a teď ho to poslední 2 měsíce zase trápí. U doktorky na pohmat dobrý, odběry má v pořádku, lepek v pořádku. Žádné bakterie ve stolici nenašli. Teď ještě zkoušíme mléčné výrobky bez laktózy, ale to si nemyslím, že by mělo nějaký vliv na to. Podle mě by ho to bolelo i jindy než jen večer.
Žádné problémy ve škole nemá, že by to bylo stresem. To jsem se ho ptala několikrát. Napadlo mě i, jestli se třeba nebojí v noci tmy, ale prý ne. Navíc má rozsvícenou lampičku celou noc.
Co intolerance laktózy? U nás se objevila krátce po 9. narozeninách jako blesk z nebe, 4 měsíce trvalo to rozklíčovat (bolesti bříška hlavně v noci).. rozhodně bych nasadila bezmléčnou dietu, aby se střeva uklidnila. My jsme měli 5 týdnů diety bezmléčné, pak jsme pomalu zařadili bezlaktózu a trvalo 5 měsíců než se střeva na dietě uklidnila.. s probiotiky pozor, spoustu z nich laktózu obsahuje.. jsem si myslela jak pomůžu hylakem a vesele jsem škodila holce dál 🙈🙄
Vsadila bych na psychiku.. nemusi to byt skola a treba to neumi.pojmenovat a zaradit..
@dashyyy No vidíte a mně to právě přijde zvláštní, že ho to bolí až večer, i když mléčné výrobky měl i během dne. Máme teď právě druhý týden bezlaktozovou dietu na radu MUDr. Tak uvidíme, jestli se to zlepší. Nebo jestli případně mléčné výrobky vynechat úplně... 🙄 To ale nevím, jestli zvládne. 😀 😀
Intolerance laktózy to určitě nebude, protože tam je problém v kvalitě a kvantitě trávicího enzymu a reakce přicházejí krátce po konzumaci mléčného cukru. Pokud už by to s mlékem souviselo, pak to bude ABKM, klidně ve formě Non-IgE alergie, kterou nevytestuješ a ověříš si jí jen eliminační dietou. U ABKM s pozdějšími reakcemi je to bolení břicha v nočních hodinách zcela běžné, stejně tak ty zvětšené uzliny na střevech. Osobně bych vynechala mléčné úplně. Co se lepku týká, co mu testovali? Alergii na lepkové obiloviny, nebo prošel i kompletním vyšetřením na celiakii (kompletní screening, genetika, gastro)? Pokud neprošel kompletním vyšetřením, nikdo nemůže tvrdit, že lepek je ok...

Dcera má už potřetí stejné obtíže. Pomáhá Espumisan 3x denně trvalé brát a Revicolin. Jen ta cena, 800kc za 1 měsíc.