icon

Bolest bříška u ročního dítěte. Může ji způsobit dort?

20. bře 2025

Dobrý den, myslíte že by mohl dort způsobit ročnímu dítěti bolest břicha? Každý večer chodí spát v 8 a vždy usne, dneska slavil narozeniny a dělala jsem dort, ovocný, a byla v tom zakysaná smetana a smetana ke šlehání, ještě to neměl, ale dělala jsem to podle receptu a je to pro děti od 1 roku. Už dvě hodiny se kroutí a brečí, nechce spát, nic jiného mě nenapadá, myslíte že by ho z toho mohlo bolet bříško? Děkuji

jaja01k
20. bře 2025

Ano, může to být z dortu. Držím palce, ať je mu brzy líp.

pampeliska1313
20. bře 2025

Jestli to ještě nemel, tak jo, přikláněla bych se k dortu.

autor
20. bře 2025

@jaja01k dekuji

autor
20. bře 2025
miryp
21. bře 2025

Po dortu to bude určitě, otázkou je, o kterou reakci šlo - buď reagoval na kvasné procesy, tučnost krému nebo na samotný mléčný produkt, popř. toho snědl třeba moc. Rozhodně bych mu zbytek dortu nepodávala a do budoucna šlehačku a zakysanku testovala samostatně v malém množství, aby sis ověřila, jak to trávení zvládá. Jinak pro roční dítě je vhodnější krém z vykapaného jogurtu, který má již zařazen do stravy. Je to méně tučné a oproti tučné šlehačce se to lépe tráví. Kdyby ho meteorismus trápil i dnes, můžeš mu nakapat antihistaminika, která mu uleví od křečí.

autor
21. bře 2025

@miryp no bylo to šílený, dvě hodiny řevu, mě napadlo že nechce spát protože v 1 roce je další regrese spánku, ale vždy když měl tak nechtěl spát, trochu se vztekal ale tohle bylo úplně jiný.. mám na sebe nervy, ten dort byl v lednici ještě den předem...asi chudák trpěl, měl ho kolem 5 odpoledne, pak i večeřel a celou dobu nic, až když si lehnul tak to začalo, a hlavně ani neměl moc, měl kousek, něco snědl, něco pak patlal, každopádně děkuju za radu, zkusím pak samostatně ať vím, a dort teda už dávat nebudu, už je v pořádku, večer než usnul konečně tak ještě dost prděl, ráno měl i průjem takže mu asi fakt nesedl, tak doufám že už to bude dobré😭