Přetrvávající bolest bříška po průjmu

promar
10. črc 2018

Maminky, prosím o vaše zkušenosti a postřehy. Syn 3 roky, minulý čtvrtek odpoledne asi třikrát zvracel, v pátek už byl celkem v pohodě. V sobotu začal průjem, ale nijak silný, spíš hodně prděl, měl řídkou stolici a stěžoval si na bolest bříška. Do soboty bral ještě Ospen na anginu.
Má tudíž dietu, ale stejně nechce moc jíst, i když předtím to byl celkem jedlík. Nasadila jsem mu lactobacílky od swiss už se začátkem antb. a při průjmu enterol. Dneska už průjem nemá, teplotu neměl vůbec. Stejně si ale během dne občas stěžuje na bolet bříška. Nevím, jestli je to tím, že málo jí a zažívání si postupně zvyká a dává se do normálu. Setkali jste se někdo s něčím podobným u svých dětí? Že by po střevních a žaludečních problémech trpěli déle nechutenstvím a stěžovali si na bolesti bříška. Pokud to zítra nepřejde, asi stejně zajdeme k doktorovi, ale bojím se, protože jsme si to zřejmě mohli přinést právě odtamtud a v horší verzi to o víkendu prošlo téměř celou rodinou.

Děkuji za vaše reakce.

vendelinka08
11. črc 2018

@promar k lekari bych nesla...pokud je dite v poradku a ma jen nechut k jidlu po strevni viroze..tak bych poslouchala jeho telo a dala tomu cas. Ono se to srrovna. U nas staci ryma nebo nejaka nemoc s horeckama a chus se pak vraci pozvolna. Natoz po strevni viroze...chce to chvili cas nez se streva a zaludek zklidni...jinak si myslim..ze vse delas spravne..takjak poses...postupne se to dava do normalu a tyden to klidne muze trvat.

vendelinka08
11. črc 2018

Doktor ti stejne nic nerekne..jen to co uz vis..lehci strava...a postupne se to zacne srovnavat...

promar
autor
11. črc 2018

Děkuju za podporu. Bříško jsem mu promačkala, tvrdé není. Dneska ráno už měl chuť na kuličky, tak chroupal suchý a pak chtěl trošku mlíka, pak snědl asi půl jablečné kapsičky a nějaké rýžové suchary. Oběd už nechtěl a zase začal, že bolí bříško.
Jenže už začínáme mít podezření na to, že to hraje pokaždé když něco nechce, neumeteme mu jak si přeje, tak začne hrát, že bříško bolí. Taky mě napadlo, že má zaražené větry. Takže vařím ještě fenyklový čaj a dostal i nějaké kapky na prdíky. Jako nechci jít k dr. s prdem🙂 Možná mu pomůže i změna prostředí a lidí, na víkend jedeme mimo domov.