Zvracení a průjem. Může to být střevní viróza?

zuzka9621
21. únor 2020

Ahoj potřebovala bych radu. Dcera 21m ve středu v noci začala zvracet zvracela 7x dokud vše nevyzvracela pak k ránu už nezvracela je stále bez teplot pak ve čtvrtek ráno dvakrát kákala měla kasovitou stolici a pak už ne a večer před spaním si strčila prst do pusy a hned se pozvracela jednou a pak už nic teď ráno měla zatím jednou průjem a je pořád bez teplot chová se celkem normálně pořád se nudí tak je trochu protivná. Nevím. jestli je to nějaká strevni viroza. Nevíte co by to mohlo být?

lida9
21. únor 2020

mame vesteckou kouli a zcela jasne ti potvrdime diagnozu u zvracejiciho batolete... co pediatr? promin nemyslim to spatne

michalelka
21. únor 2020

Tohle ti opravdu nikdo nevyřeší na webu.. zavolej pediatrovi, ideálně domluvit co nejrychleji kontrolu a hlídej tekutiny, musí pít. My se teď se synem vrátili z nemocnice, u malých dětí to není sranda.

olsett
21. únor 2020

S největší pravděpodobností viroza, pokud pije tekutiny, počkala bych tři dny než poletím k dr a nakazím celou čekárnou vysoce nakažlivým zvracením a průjmem. Možná to má paní poprvý, nechápu proč některý tady mají potřebu být protivný jak tři zadky. Moje holky mají střevní virozu aspon jednou do roka, teď už jsem v klidu, ale poprvý jsem taky byla nervózní. Takže hlavně dávat pozor na dehydrataci, pokud nejí den, dva, nic se neděje.
https://motherclub.cz/strevni-chripka-u-deti-le...

puhelin
21. únor 2020

Take bych okamzite sla k dr. Hrozi dehydratace pri tak castem zvraceni a prujmu.

eithelwing
21. únor 2020

@zuzka9621 Obrátila bych se aspoň telefonicky na dr. Dcera ať pije čaj s glukopurem po lzickach, ale to ve chvíli, kdy už aspon 3 hodiny nezvraci. Potřebuje tekutiny i energii. Pokud to nevyzvrati, muzes zacit postupovat dál v klasické šetřící dietě. U nás to tak vždy fungovalo, střevní trable jsme vždy zvládly vyléčit doma.

katkapavlik
21. únor 2020

@zuzka9621 ahoj já mám doma 19m a používám Hylák forte. Černý caj, hlavně hodně pít čaj po lžičkách mi jsme také měly cca 2tydny zpět. Na doporučení lékaře jsem si koupila kojenecké mléko od beby proti zvracení a byl klid. Jinak malý zvracel 2 dny.

te_reza
21. únor 2020

Hlavně ať pije, na průjem bych dala enterol-vysypat do malého množství vody a dát vypít.jestě můžeš dávat probiotika. Podle toho co píšeš, že zvracela ve středu večer to vypadá na střevní chřipku. A jestli od té doby nezvracela, k doktoru bych asi nechodila

zuzka9621
autor
21. únor 2020

Dcera pije dobře I celkem dost jí průjem měla dnes jen dvakrát a dnes už nezvracela zatím, a je stále bez teplot dávam hylak forte a probiotika tak uvidíme po víkendu dyztak zajdu k dr děkuji všem

alcar
21. únor 2020

To je uplne normalni prubeh strevni virozy. Nejdrive se dite vyzvraci z podoby (to je spravne a neni dobre to zvraceni nicim tlumit) , viroza pak projde celym zazivacim ustrojim a po par dnech je z toho prujem. Ten taky neni dobre nicim lecit. Telo se musi proste vycistit. Podle popisu dehydratace urcite nehrozi a k lekari letet nemusis (jeste tam chytne chripajznu). Nasadila bych urcite probiotika na obnoveni strevni flory a dodrzela ted par dni protiprujmovou dietu. Ja treba jeste par dni pri tom prujmu davam stavicku ORS od Hippu... jsou v elektrolyty a pri protiprujmove diete idealni.

mamcalenca
22. únor 2020

V lékárně mi lékárnice doporučila laktobacili a na zvracení švagrová dělá dětem mátový čaj