icon

Zvracení a průjem. Může to být střevní viróza?

zuzka9621
21. únor 2020

Ahoj potřebovala bych radu. Dcera 21m ve středu v noci začala zvracet zvracela 7x dokud vše nevyzvracela pak k ránu už nezvracela je stále bez teplot pak ve čtvrtek ráno dvakrát kákala měla kasovitou stolici a pak už ne a večer před spaním si strčila prst do pusy a hned se pozvracela jednou a pak už nic teď ráno měla zatím jednou průjem a je pořád bez teplot chová se celkem normálně pořád se nudí tak je trochu protivná. Nevím. jestli je to nějaká strevni viroza. Nevíte co by to mohlo být?

lida9
•
21. únor 2020

mame vesteckou kouli a zcela jasne ti potvrdime diagnozu u zvracejiciho batolete... co pediatr? promin nemyslim to spatne

michalelka
•
21. únor 2020

Tohle ti opravdu nikdo nevyřeší na webu.. zavolej pediatrovi, ideálně domluvit co nejrychleji kontrolu a hlídej tekutiny, musí pít. My se teď se synem vrátili z nemocnice, u malých dětí to není sranda.

olsett
•
21. únor 2020

S největší pravděpodobností viroza, pokud pije tekutiny, počkala bych tři dny než poletím k dr a nakazím celou čekárnou vysoce nakažlivým zvracením a průjmem. Možná to má paní poprvý, nechápu proč některý tady mají potřebu být protivný jak tři zadky. Moje holky mají střevní virozu aspon jednou do roka, teď už jsem v klidu, ale poprvý jsem taky byla nervózní. Takže hlavně dávat pozor na dehydrataci, pokud nejí den, dva, nic se neděje.
https://motherclub.cz/strevni-chripka-u-deti-le...

puhelin
•
21. únor 2020

Take bych okamzite sla k dr. Hrozi dehydratace pri tak castem zvraceni a prujmu.

eithelwing
•
21. únor 2020

@zuzka9621 Obrátila bych se aspoň telefonicky na dr. Dcera ať pije čaj s glukopurem po lzickach, ale to ve chvíli, kdy už aspon 3 hodiny nezvraci. Potřebuje tekutiny i energii. Pokud to nevyzvrati, muzes zacit postupovat dál v klasické šetřící dietě. U nás to tak vždy fungovalo, střevní trable jsme vždy zvládly vyléčit doma.

katkapavlik
•
21. únor 2020

@zuzka9621 ahoj já mám doma 19m a používám Hylák forte. Černý caj, hlavně hodně pít čaj po lžičkách mi jsme také měly cca 2tydny zpět. Na doporučení lékaře jsem si koupila kojenecké mléko od beby proti zvracení a byl klid. Jinak malý zvracel 2 dny.

te_reza
•
21. únor 2020

Hlavně ať pije, na průjem bych dala enterol-vysypat do malého množství vody a dát vypít.jestě můžeš dávat probiotika. Podle toho co píšeš, že zvracela ve středu večer to vypadá na střevní chřipku. A jestli od té doby nezvracela, k doktoru bych asi nechodila

zuzka9621
autor
•
21. únor 2020

Dcera pije dobře I celkem dost jí průjem měla dnes jen dvakrát a dnes už nezvracela zatím, a je stále bez teplot dávam hylak forte a probiotika tak uvidíme po víkendu dyztak zajdu k dr děkuji všem

alcar
•
21. únor 2020

To je uplne normalni prubeh strevni virozy. Nejdrive se dite vyzvraci z podoby (to je spravne a neni dobre to zvraceni nicim tlumit) , viroza pak projde celym zazivacim ustrojim a po par dnech je z toho prujem. Ten taky neni dobre nicim lecit. Telo se musi proste vycistit. Podle popisu dehydratace urcite nehrozi a k lekari letet nemusis (jeste tam chytne chripajznu). Nasadila bych urcite probiotika na obnoveni strevni flory a dodrzela ted par dni protiprujmovou dietu. Ja treba jeste par dni pri tom prujmu davam stavicku ORS od Hippu... jsou v elektrolyty a pri protiprujmove diete idealni.

mamcalenca
•
22. únor 2020

V lékárně mi lékárnice doporučila laktobacili a na zvracení švagrová dělá dětem mátový čaj