icon

Teploty, bolest bříška, průjem. Máte zkušenost?

barbara224
3. črc 2026

Dobrý den,
Potřebovala bych poradit…
Mam rok a půl starého syna a od pondělí ho trápí vysoké teploty , průjem, nechutenství a někde kolem středy se přidala bolest břicha.
Byla jsem s nim jak u praktika, tak 3 krát na pohotovosti.
CRP vždy nízké , stěr stolice negativní a ultrazvuk břicha taky vyšel v pořádku.
Malej se vždycky třeba na den zlepší a pak to zase začne.
Na teplotu střídám Panadol a Nurofen dle rad lékaře a na břicho jsem teď zkusila espumisan a InfantColic.
Upřímně jsem už bezradná !
Přijde mi , že se pokouší tlačit a nejde mu to.
Co se týče stolice , tak měl dva dny zelený průjem a pak žlutý s hlenem a teď kaká tak jednou denně a taky takový řídký.
Plus se mu udělala vyrážka na zádech a kolem obličeje.
Lékaři mi řekli , že má virózu , ale nepřijde mi to moc normální.
Neměl jste někdo něco podobného? A nebo nevíte co by to mohlo být ?

Dole fotka vyrážky

Teploty, bolest bříška, průjem. Máte zkušenost?
zmrzlinka
4. črc 2026

Je to normální viróza....prujem,zvracení,bolesti břicha i ta vyrážka k tomu patří.
Je potřeba držet dietu.Podavat hodně tekutin a být doma v klidu a netahat dítě po pohotovostech.
U někoho to trvá 3 dny a u někoho 10 dní.Chce to trpělivost.
Dala bych mu probiotika a na bolesti břicha Espumisan.A hlavně sledovat příjem tekutin .
Jak to přišlo tak to odejde....

drep
4. črc 2026

Kakat jednou denně cokoliv, byť řídkého, není z definice průjem. Trávení se rovná vždycky delší dobu, je to úplně stejný jako zotavení z jiný virózy, z respiračního infektu se taky člověk hrabe týden a často pokašlává ještě další dva týdny.
Navíc ty gastroenteritidy se často zase zhoupnou do zhoršení, když člověk udělá nějakou dietní chybu ve smyslu navrácení potraviny, na kterou tělo není zvyklý.
Takže bych přestala dítě tahat po pohotovostech, dala mu klidový režim, pozvolný návrat nedráždivých potravin a hlavně hlídala pitný režim.