Bolest ucha, poradíte co na to?
Dobrý podvečer,
malou bolí trochu ouško☹.Poraíte co na to?
Moc díky!
@zutinka dejte Nurofen i jestli nemá teplotu - potlačuje to zánět 😉
a namočte si utěrku do chladnější vody, vyždímejte a držte za uchem pár minut... pak pauza a pak zase, několikrát za hodinu...
kdyby nezabral ani Nurofen a chlazení, tak ihned na ORL! to by pak mohlo být na píchání ucha nebo by mohlo prasknout samo....
jinak na prevenci nebo podporu léčby jsou dobré kapky Audiron, dají se koupit na netu... maže se okolo ucha a nebo nakapat na tyčinku na čištění uší a vytírat...
mimochodem taky výborné na začínající opar, ale musí se mazat hned a opakovaně
Dobrý večer, když píšete, že trochu bolí - tak mě jako dítěti pomáhalo a i celkově to nadále v rodině praktikujeme : uvaří se brambor ve slupce, rozkrojí se a co nejvíce teplý dítko snese - dát do plátěného šátku a přiložit na ouško. Mě jako dítěti to velmi pomáhalo, zlatá babička, ta vždy věděla 🙂 , trpěla jsem rok co rok na šílené píchání v uších - no děs !!! Byl to vždy zázrak - bolest zmizela.
Ale obklad se musel dát ihned při začátku bolesti, když už je bolest rozjetá - nepomůže.
Hezký večer 🙂
Dobrý večer,můj bratr na bolest v uchu taky dost trpěl.Pomáhal mu výplach opthalem, který maminka v lahvi ohřála pod teplou vodou.Pak vata do ucha a šátek přes hlavu,pokud to nepomůže tak ORL
My byli s ouškem na pohotovosti, je to z rýmy. Doktor nám doporučil stříkat do nosu vincentrku nebo mořskou vodu, dávat Nurofen sirup a Mucosolvan. Hodně pomáhá i cibule s cukrem nebo tymiánový sirup nebo čaj- zbavuje zahlenění. A žádné mléko a mléčné výrobky.
Zánět také vytahuje tvaroh, přiložit v kapesníku na ucho, nejlepší dát nurofen a vydržet do rána. Ona pohotovost ORL nefunguje všude, radši si popř. zjisti. Existují kapičky do ucha Otobacit, které předpokládám asi nemáš, ale pro příště si je nech napsat, tlumí zánět i bolest v uchu. Přeju, at to dopadne dobře, s dcerou jsem si zažila opravdu hodně s tímto problémem. 😒
Doporučuji nezkoušet žádné babské rady a vyrazit k lékaři. On se ten zánět může docela rychle rozběhnout. Jako malá jsem to schytala na plné čáře. Nepatrně mě to pobolívalo, ale během 24h se otitida rozjela až do vnitřního ucha. 2týdenní hospitalizace a podávání silných ATB už mi bylo prd platné - zasáhlo mi to sluchový nerv a sluch jednoho ucha mám téměř na nule. Nechci nikoho strašit, já asi byla extrémní případ, ale po svých zkušenostech už jen píchnutí v uchu považuji za signál navštívit lékaře.
Jela bych též raději na pohotovost.Mám sama zkušenost s pícháním ucha a nebylo to nic příjemného pro mně natož tak pro malé dítě.Jinak syna taky pobolívalo ouško dali jsme na babské rady a stejně jsme museli na ORL a píchnutí se už bohužel nevyhnul.Takže za mně nečekat a jed. 😉

Po zkušenosti radím vyrazit na ORL pohotovost, můžete tak předejít případnému píchání ouška.