icon

Časté zvracení. Co myslíte?

janulka_c
24. čer 2021

Ahoj, prosím o radu, co Vám zabralo proti častému zvracení. Jednou mi zvracela do oblouku a to hodinu po jídle, v lehátku ze spaní (musela jsem ráno vypravit starší do školy), takže jsem s ní v tu chvíli ani nemanipulovala, pak se dávila, bohužel jsem se bála, nemohla se nadechnout, tak jsem volala rychlou (sama doma, v novém - jsme dva měsíce nastěhovaní, takže tu zatím nikoho moc neznáme, a bez auta). V nemocnici všechny vyšetření ok, jen podle vážení sní víc než by měla. Přibrala kilo za měsíc, prý ji krmím smetanou. Jenže od počátku jí max. 8 minut. Doporučeno: nekojit déle, zvýšená poloha, monitor dechu. Jenže to dělám od začátku. Stejně stále blinká a to dost. Dneska opět mohutně, opět ze spaní, v postýlce, zvrací potichu, tak se bojim si i odskočit. Nevadí mi stále prát, ale ráda bych nějak pomohla. Mám již třetí dítko, ale tohle jsem nikdy nezažila. Nepřijde mi to úplně ok. Co myslíte? Vynechala jsem teď i mléčné, ale dnešek mě přesvědčil, že tím to nebude. 🤔 taky se často, hlavně večer kroutí, šíleně a neutišitelně řve, máchá kolem sebe, často se zeškrábe, takže přidržuji ručičky, nebo svazuju do plíny, když už se to nedá - někdy to dá i tři hoďky v kuse. Ale prdíky odchází normálně, prdí jak starej chlap, kaká několikrát denně. Na doporučení dávám espumizan. Ale k večeru dávám i vigantol a bio gaia - může jí to vadit? Na druhou stranu pěkně spí 🤷🏼‍♀️ Večer jí max v 22, pak mezi 2-3 a pak až mezi 6-7. Pláč se dá vydržet, každé mimčo bulí, ale to zvracení mě trápí 😔 mám fakt strach, že si nevšimnu a něco se stane.

maci299
•
25. čer 2021

Tak vigantol způsobuje velké bolesti bříška,zkuste pohledat v historii diskuze,vysaďte a nahraďte jiným D čkem.My používali Biogaya s vitamínem D,denní dávka je pokryta

mahuliena1
•
25. čer 2021

Bolesti môžu byť z vigantolu,ale môže to byť aj ,, obyčajná,, kolika,kt. treba vydržať. Nám na ňu nič nepomohlo. S tým zvracaním by som sa poradila s pediatrickou,keďže je to až tak moc. Tiež by som sa bála. Môže ísť o reflux, skúste si pozrieť na nete Gastrotuss baby, niektoré si ho vychvaľujú. Zahušťuje mliečko,takže baby až tak nezvracia.

rencinka87
•
25. čer 2021

Zvraceni obloukem je reflux, ale pokud vam ho vyloucili..
Nektery deti jsou proste vic blici, obzvlast ty, ktery toho hodne spapaji, mne druhy syn taky takhle pribiral, i vic (pri narozeni 3,8, ve 4 mesicich 8,5 kg a v pulroce 10 😂) a taky vic blinkal, jen teda ne ze spani, obloukem ne casto, ale aspon trochu blinkal po kazdym jidle, i dyl po jidle.
Pokud se takhle krouti, tak bych vydrzela bezmlecnou dietu - nevim, jak dlouho drzis, ale ucinky zacnou byt znatelny az tak po dvou trech tydnech..

petaov
•
25. čer 2021

Co zkusit Gastrotuss? Nám trochu na blití pomohl. Jinak přírůstek kilo za měsíc mi u kojence nepřijde nějak moc. Syn přibíral v době spurtu i kilo za týden

eithelwing
•
25. čer 2021

Videla bych to na reflux. A dieta jeden den nestačí. Doporučuje se minimálně měsíc, podle mě by po 14 dnech mohla být znát úleva.
Samozřejmě záklopka je u takto malých dětí nezralá, je obvyklé, že ublinkavaji, ale záleží v jaké míře a zda to není obloukem.

Mně se osvědčilo aspoň na zmírnění kojit častěji a méně, opravdu nechat miminko odrihnout, velmi opatrně manipulovat, nekojit vleze, podlozit postylku.
Nedavala bych do lehátka, v takove poloze se mi děti vzdy zaručeně po jidle poblily.
Když tak polohovat na bok, aby se prcek nedusil.

kessy17
•
25. čer 2021

Jak moje druhá dcerka... kojila jsem do roka a cca od jejich 4 měsíců jsem jedla jen rýži. Spala podložená. Když začala s příkrmy zjistili jsme, že šavle je po vajíčkách, blinkala po mléčném a po kuřecím jí bolelo bříško. Jo a po jahodách průjem. Ale vše do cca roku a půl zmizelo samo.
Co jí zůstalo je "sebepoškozování". Od narození si drala hlavičku do krve (spala s ponožkama na rukách), pak uši a ještě teď skoro ve dvou letech si drápe do krve záda, kam dosáhne. V noci, ze spaní. Takže to nejspíš s trávením nesouvisí 🤷‍♀️