icon

Celiakie dítě 19 měs. Za jak dlouho dr. zjistil?

benl13
18. led 2021

maminky mám dost velký vztek na naši dr, zjistila až po 9měsích, že má dcera celiiakii....do té doby nám byla vyčítáná nízká váha, měla jsem dokrmovat piškoty a pečivem!! chce se mi brečet vzteky ! celou dobu ze mě dělají neschopnou matku a přitom malá trpěla bolestmi bříška právě z důvodů celiake. Jak se zachovat?

j.a.n.i
18. led 2021

Začít u dcery dodržovat bezlepkovou dietu, nebo co chceš slyšet?

benl13
autor
18. led 2021

@j.a.n.i tu dodržujeme, ale jde mi o to, že dr nebyla schopná zjistit celiakii daleko dříve, prostě se na to 9 měs. vys.... a odnesla to malá

nikolite
18. led 2021

Dodržovat dietu a pokud nejsi spokojena s doktorkou tak přejít jinam. Nic jiného teď už nenaděláš.

jednaholkaa
18. led 2021

@benl13 Ty jo, tak me rict doktorka, ze mam dokrmovat piskoty tak uz me neuvidi.. Ano, zmenila bych urcite.

martt
18. led 2021

@benl13 Upřímně buď ráda, že vam příčinu zjistili. Sice po 9 měsícich, ale zjistili. Kamarádka má 3 leteho syna. Od miminka s ním litá po všech možných vyšetřeni z důvodu střevních potíží, bolesti břicha... Zatím se jim nepodařilo zjistit co to způsobuje.
Takže jedine co můžeš je změnit doktora, pokud se k tomu stavil laxne a ještě to dával za vinu tobě.

mandala
18. led 2021

Mě teda přijde, že na to přišla relativně brzy, měla bys jí být spíš vděčná, nemůžeš čekat, že každému dítěti, které nepřibírá, udělají zrovna test na celiakii. Např. mému manželovi to zjistili až ve 40 letech, přitom měl problémy celý život a nikoho nenapadlo mu udělat test na toto... A takových lidí znám opravdu hodně...