icon

Červené fleky v obličeji u dítěte. Co může být příčinou?

goovana
20. srp 2023

Dobrý den,
Dcera 3,5 roku šla večer normálně spát a ráno na obličeji chudák toto...
Nevíte co to může být?
Alergie na slunce mi to nepřijde má to jen a jen na obličeji
Fotky dám do komentáře

goovana
autor
•
20. srp 2023
petlep
•
20. srp 2023

@goovana Syn měl podobné pár měsíců zpět, také se ráno takto vzbudil, v jeho případě nové pyzamo se syntetikou, čehož jsem si nevšimla v kombinaci s nočním spocenim. Nemá dcera nové pyzamo, ložní prádlo, hračku na spaní?

goovana
autor
•
20. srp 2023

@petlep dobrý den děkuji za reakci vůbec nic nového nemá spala jen ve spodním prádle lozni povleceni má bavlnu a máme ho už déle a hračku novou také nemá právě.. fakt netuším co by to kolo být říká že ji to svědí je i trochu otekla

goovana
autor
•
20. srp 2023
draceka
•
20. srp 2023

@goovana a nemohlo ji v noci něco postipat?komar?moje děti mívají podobne reakce po stipnuti hmyzem. Zkusila bych nejaka antihistaminika (zyrtec nebo fenistil).

goovana
autor
•
20. srp 2023

@draceka fenistil jsem ji samozřejmě hned dala ale vůbec to nevypadá na štípance ty vypadají právě jinak...

petlep
•
20. srp 2023

@goovana
Aha, no tuším, že syna to nesvědilo vůbec. Držím palce ať to brzy vyřešite. Já to synovi mazala krémem na opruzeniny, které se mu dělali po rozetřených nudlích z nosu. On má celkově pokožku v obličeji citlivější.

petlep
•
20. srp 2023

Nejedlá nebo nepila něco jiného? Zbytek těla ok?

slecnami
•
20. srp 2023

Ahoj, já mívám občas podobnou reakci, když mi nesedne nějaký krém, moje mamka podobně reaguje na kari koření...takže se určitě přikláním k alergické reakci - nový krém, koření, jídlo??

goovana
autor
•
20. srp 2023

@slecnami ano psala jsem do jedné lékárny a je to opravdu alergická reakce
Doporučeno bylo vapnik půlka tablety fenistil kapky a bapanthen nebo panthenol v případě nelepseni nebo zhoršení navsteva pohotovosti

properjoey
•
20. srp 2023

Mě takovéhle fleky dělá voda.jakmile si oplachnu obličej a okamžitě, třeba do minuty se nenamazu, tak to mám. Neomyla si ráno obličej?

ireniq
•
20. srp 2023

Syn mel takovehle fleky a dle pediatry pokousani muchnickou. Nekolik dni se jeste zvetsovaly, pak trvalo docela dlouho, nez zmizely.

ada22
•
20. srp 2023

Dcera měla něco takového na noze. Jen na jednom místě několik flekancu. Doktorka říkala že asi muchničky. Po fenistilu časem zmizelo

goovana
autor
•
20. srp 2023

@properjoey takto ráno vylezla z postele