icon

Chripka bez horečky: Možná příčina onemocnění vašich dětí.

petramana
11. únor 2025

Zdravim, syn prinesl ze skolky - bolelo ho v krku, pak trochu ryma, trochu kasel, bez teploty. Za dva dny to chytil mladsi, jen vetsi ryma, bez teploty. Muze byt chripka bez teploty? Vsude i tady ctu, jak deti trpi vysokymi horeckami pri tom, spis mi to pripada na nejakou virozu...

adula000
•
11. únor 2025

klasické nachlazení.

ninive211
•
11. únor 2025

Ne, to není chřipka. Že všude kolem jsou chřipky, neznamená, že nemůžete chytit i normální, klasickou virózu. Nebo vy snad máte chřipku diagnostikovanou od dr.?

jullli
•
11. únor 2025

tohle chripka neni klasicke nachlazeni.

petramana
autor
•
11. únor 2025

@ninive211 prave ze ne... pokud neni kasel nejaky hrozny nebo teploty vysoke, tak lecim klasicky doma podle toho co vim, ze detem zabira a k doktorce nejdem... ja prave, ze jim minuly tyden popadaly trictvrte deti ze skolky, tak jsem chtela vedet co to je... tak diky za ujasneni 🍀

marge_s
•
11. únor 2025

Muzes si koupit test 🤷🏾‍♂️ ale ja bych se zaradovala, ze nemusi do skoly protoze virozka a nezucastni se chripkove smrsti 😀

dandaa
•
11. únor 2025

Nejspíš viroza, běžné nachlazení, ale mám v okolí případ chřipky bez teplot - chřipka vyšla dle testu.

barmil
•
11. únor 2025

@petramana syn má zapal plic bez teploty. Měl rýmu, zánět spojivek, suchý kašel, pak hlenovity. Po týdnu bez zlepšení a včera diagnostikovan zapal plic.

moundi
•
11. únor 2025

Samozřejmě, že může. Je to takové klasické nachlazení.

patypresdevaty
•
11. únor 2025

@barmil ten ale bývá i bez teploty... tedy jeden typ zápalu
@moundi no, jenže chřipka právě není běžné nachlazení... Jen se "chřipka" občas říká i něčemu, co chřipka není. Nepřej si mít tu pravou, to fakt není "běžné nachlazení"

wxkatuska
•
11. únor 2025

@petramana samozřejmě, že lze mít chřipku bez horečky. Výtěr Vám to případně potvrdí či vyvrátí. Každopádně to klidně může být i jiná nemoc.
My jsme třeba měli v posledním roce chřipku A i B. Jedno dítě prakticky bezpříznakové, druhé čtyřicítky. My s manželem též bez horeček, každý jiný symptomy.