Chřipka. Jak dlouho trvala u vašich dětí?
Ahoj,
už 6.dní se potýkáme s chřipkou. Ulehli jsme doma opravdu všichni, ale nejhorší průběh má náš 4 lety syn. Ten má od soboty horečky, konstantně mezi 38-39 stupňů. Dneska jsme byli radši na poslechu u paní doktorky, ta neshledala nic kromě standardního průběhu chřipky. Přijde mi to nekonečné, jak dlouho trvaly vasim dětem horečky při chřipce? Letos to má opravdu docela grády☹ děkuji za reakce !
@martulka88 horečky trvaly přesně týden a pak ještě pár dnů velká únava
Čtyřletá dcerka horečky 11 dnů, pak každý den lepší a lepší. Osmiletý syn naštěstí jen 4 dny horečky a pak dobrý. Kašel máme všichni ještě po dvou týdnech.
Ted to zazivame také, syn 3 roky od soboty horečky u nás Teda až skoro 41, zvracel, kašel a rýma, dneska jsme byli radši u doktorky, delala mu vyter z nosu a má chrripku typu A, je prý mnohem horší nez B, ale na poslech zatím cisty, a chytil to i 5 mesicni syn a ten nastesti ty teploty nemá tak vysoke. Doktorka rikala, že to muže klidne trvat až 10 dní ty teploty, je to hruza, co ted radi
Doporučuju očkování dceru jsme nechávali už vloni a předloni. Vakcína je formou kapek do nosu takže žádnej pichanec a chřipku neměla. Tak jen k zamyšlení.
Není to síla jen letos. Chřipka je síla vždycky, jen letos je ta epidemie fakt poctivá, takže chřipku má mnohem víc lidí, jakože opravdickou chřipku A nebo B, ne ty běžný virózy, kterým mylně říkáme chřipka. My měly s dcerou před dvěma lety a měly jsme obě přes 39 týden v kuse, oběma pak nasedla bakteriální superinfekce a byly jsme doma tři týdny a nejmíň dva měsíce jsme byly vyřízené.
@erika567 u nás jsme ulehli také všichni, s chřipkou B starší syn 10 let měl nejlepší příběh.. horečky jen 38-39 a 3 dny a byl ok.. manžel horečky do 39 cca 5 dní, pak kašel .. ještě teď cca 3 týdny .. stále suchý .. ,mladší syn 8 let .. týden 40-41 .. zvracení, až pak dehydratace a kapacky v nemocnici .. úplně vyřízeny ještě 10 dní .. úplně pořád spal .. a já to chytila jako poslední.. v té nemocnici .. 5 dní 40 horečky , spala jsme 20 hod .. pak týden ještě šílená únava a spavost .. teploty do 38 nárazové .. ještě teď 14 dní od nemoci není vše ok.. pořád spím .. a kašel mám suchý .. děti obě bez kašle
Dcera 3 roky si prošla a my s ní hnusnou chřipkou v prosinci. Manžel něco dotáhl domů a byl nemocný jako první. Manžel už ok a chytla to dcera a téměř 2 týdny vůbec nejedla a přes týden měla horečky k 39, které se srazily jen na chvíli. Byla na její poměry šíleně unavená a spavá. U doktorky CRP nízké, takže jen viróza. Než se z toho vyhrabala a začala aspoň trochu jíst, tak to trvalo přes 2, možná 3 týdny.
U mě to trvalo určitě 2 týdny a ještě jsem nachlazená rodila.
@erika567 Horečky 5 dnů kolem 39. Kašel, zelená rýma. Pak ty horečky ustaly a po dvou dnech se najednou znovu vrátily. Tak jsme šli raději k MUDr. Tam z testů potvrzena chřipka typu B a k tomu zánět středního ucha v obou uších. Takže ATB, ušní kapky, nosní kapky a snad už to bude po těch 8mi dnech lepší ….
Syn 10 let je doma už 3 týdny. Horečku měl jen první den, ale šílená rýma, kašel a únava. Rýmu a kašel má pořád, takže asi bude doma dál...
Týden horečky 39 a bolest celého těla a další týden prospal. Bez kašle a bez rýmy.
@erika567 u nas predloni syn trilety, horecky k 39 nebo pres kazdy den presne sedm dnu, u dr taky to samy - crp nizoucky, jinak vse ok - klasicka chripka. Skoncilo to jednorazovym zvracenim a jednorazovym prujmem najednou (skutecne v jeden moment 🤦♀️😁) a tim se mu ulevilo, horecka snad okamzite klesla a uz se nevratila.
trvala 3 týdny než bylo vše ok, dceru 10 dní bolela hlava.
To není "letos". Pravá chřipka je pokaždé na dlouho, jen se často "chřipka" říká lecčemu.
@drep ahoj, ze obtezuji, ale jsou nejaka omezeni co se tyce Tamiflu (krome neschopnosti pana Valka, pry ma vypadek)? Rodicum (77let) to praktik odmitl loni napsat, dost me to prekvapilo, protoze to byla moje mentalni “pojistka”. Ocko mi odmitli a jsem ponekud prolezly chronik se vsim moznym, tak jsem lehce znejistela 🤔
@marge_s kontraindikace nemá. Na pojišťovnu ho může dostat člověk, kterému selhalo očkování nebo má kontraindikaci, jinak lze jako samoplátce. Podmínkou je ale antigenem/pcr prokázaná chřipka.
Oni (mentálně) staří praktici tuhle novou antivirovou léčbu neznaj, můj jasně rizikový tchán s covidem taky dostal radu, ať si koupí zinek, Paxlovid dostal až když jsem pana doktora sjela jak dorotu...
@drep aha, s paxlovidem to u nas byla stejna pisnicka 🤣(oni chudaci meli chripku i covid v jednom mesici, mela jsem o ne dost obavy), ja Lagevrio dostala bez problemu, rodice se dockali jen toho, ze maji par dni pockat 🤷🏾♂️ (a pak uz to bylo pase). Je to skoda, kor kdyz si clovek je ochoten si to zaplatit. Dik moc 🙂
Ahoj, dcerka 6 let, syn skoro 5let, a mimco (nedonosene ) 7mesicu…. U deti 4 dny, pak dva dny pauza a pak se horecky zase vratili a trvaji dalsi tri dny. Mimco melo dokonce pres 40, neslo to srazet, uz jsem mela sbaleno do nemocnice, ale nakonec jsme to ustali. Sejmulo to samozrejme pak i me a muze, chlap je na tom hur (kupodivu vzdycky byva hur me). Drzi se nas to od minuleho patku, tj 9.den dneska a jeste predpokladam, ze do stredy bude… a je to teda pekny hnus. Za dobu co mame deti jsme takovouhle chripku jeste nemeli.
Nejdřív to chytla dcera 8 let. 4 dny vysoký horečky 40, ničím nešlo srazit. 2x jsme byly u dr a prostě chřipka, musíme vydržet. Pak to chytl manžel a syn 6 let. Ten to chudák vyžral za nás za všechny. 8 dni vysoký horečky, ještě teď mívá vecer mírně zvýšenou, strasnej chrchlak a sopel. Pak to dorazilo i mě.

@erika567 Neteřinka 3 týdny. Nejdřív kombinace obouch chřipek. Pak zánět průdušek a končila nemoc se zápalem plic.