icon

Chybí synovi vitamín? Řešení kazivosti zubů u dětí

lujhu
15. led 2024

U zubaře sme byli řekly nám že to jsou první zoubky a máme počkat až narostou svoje ,ale mě to štve vypadá to hrozně droli se mu má strašně slabou sklovinu, jen horní patro, Dolní má v pohodě, od roka je měl v pohodě a pak se mu začaly lámat a kazit , je možný že mu chyby nějaký vitamín?

mimco
15. led 2024

@lujhu pravděpodobné to není, nejspíš příliš slazených nápojů a špatná hygiena.
Dcera si taky dá občas čoko, ale poctivě ji čistím denně zuby a má je jako perličky

cilkat
15. led 2024

Synovi horní jedničky a dvojky narostli prakticky bez skoloviny.. Bylo znát, že je měl hodně citlivé a tak, ale i zubař žekl, že to je prostě nevytvořená sklovina (pravděpodobně nedostatek prvků v době růstu zubů) a že u předních mléčných to nebude řešit, pokud to nebude boelt nebo nepůjde hloub. A že poctivě čistit a asi se udrží. Jedničky už má nahrazený (druhé zuby bez poškození), dvojky čekají, ale nehorší se.
Takže je otázka, jak moc s eopravdu zkazily a jak moc nevyrostly.

lujhu
autor
15. led 2024

@mimco syn často pije i přes noc , ale dávám mu dobrou vodu ,a čaj čistit zoubky si chce právě jen ty dolní horni za boha ne ,horní prostřední zoubky prakticky už nemá ty se mu rozpadly a zhnedly špičky má ale na půl bílé a na půl hnědé je to hrozný , máte radu nějakou pastu slyšela jsem o elmex gelu ,máte zkušenost?

mafulin
15. led 2024

Změňte zubaře a řešte to. Ono to pak může být i na těch druhých zubech.
Mám takového chlapečka v okolí, druhé zuby mu rostou už špatné.

fifina86
15. led 2024

@lujhu máš instagram? Jestli ano, super informace najdeš u dentist_for_small.

nemjan
15. led 2024

@lujhu Dceři se začaly ve 13m dělat rýhy na horních jedničkách, brzy se začaly drolit a v 18m měla ze zubů pahýly. Bohužel se to rozšířilo i na další horní zuby, jedničky, dvojky pahýly, další "jen" kazy. Ve dvou letech musela jednička ven (šikovná zubařka, žádné trauma). Bohužel i nově vyrostlá šestka začala měnit barvu a zubařka radí potírat Elmex gelem klidně denně + vitamin D. Její dvojče má zuby v pořádku, přitom obě mají stejnou péči. Může to být geneticky špatnou sklovinou. Čekáme v jakém stavu budou druhé zuby, ale moc slibně to nevypadá.