Čím mazat jizvy po neštovicích?

hanule05
1. zář 2010

Ahoj,

prosím o radu. Dcerka měla asi před dvěma měsíci neštovice. Proběhlo to celkem v pohodě, jenom jí na obličeji zůstaly veliký jizvy, zrovna na obličeji si jí vyhodily první - největší pupínky. Zůstaly jí tam tři zarudlý jizvy velikosti polovičního nehtu na malíčku. Dost mě to mrzí, že to má na običeji, vypadá to celkem hrozně. Je to fakt jako naschvál, zrovna u holky mít velký jizvy v obličeji - vedle nosu, u obočí a v koutku pusy.

Tak mě napadá, jestli s tím nemáte zkušenosti, jestli jste to něčím nemazaly, aby se to drobet ztratilo, je mi jasný, že ty jizvičky tam bude mít stejně, ale kdyby to šlo nějak "zmenšit".
Díky

ivasad.
1. zář 2010

@hanule05 zkus cntractubex http://www.contractubex.cz/cs/ na vinohradech v nemocnici to používají i na popáleniny, a to jsou teprve ošklivé jizvy... Tak snad na ty jizvičky po neštovkách by to mohlo pomoct 🙂

krizovam
24. črc 2017

@hanule05
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat čím jste nakonec mazala a zda to pomohlo. Děkuji

dokument
24. črc 2017

synovi zustaly taky tri v obliceji. Dva dulky. a treti uvidime. Nestovice mu skoncily pred tydnem. Ale vidim, ze uz mu ty dulky zustanou, ze to neni jen po odpadnuti stroupku. A to si vubec neskrabal. Proste mu to tam ten virus udelal. Mazu mu to bepanthenem. Jako vsechny podobne veci na kuzi. Ale jen se zahoji ta kuze jako takova, dulek zsutava.

krizovam
24. črc 2017

@dokument Myslíš? Byla jsem s malým na laseru a sestřička mi tam poradila masírovat 3x denně rotačním způsobem, náš pediatr mi řekl jíst vitamín E a potírat mu to tím, takže já pořád věřím, že to nezůstane.

miaellen
24. črc 2017

holky,na jizvy sipkovy olej !! hlavne chranit pred slunickem, jinak vam to zpigmentuje a neudelate s tim uz nic.

dokument
24. črc 2017

@krizovam nevim, to jsou uz dulky, kuze zahojena, ja mam taky par z detsvi, je mi 40, uz to nezmizelo. Manzel ma taky 2 v obliceji.

dokument
24. črc 2017

@miaellen barvu to ma jako okolni kuze, ani svetlejsi ani tmavsi. Co ma na zadech pozustatky po stoupcich, tak to ma teda svetlejsi, protoze pod strupem se mu udelala nova kuze, je svetlejsi nez opalena zada a krk. A to na slunci nebyl celou dobu do zahojeni. To byl opaleny uz predtim. Tohoto se nebojim, proste v zime zase vybledne. Tam dulky nema. Ty ma jen v obliceji bohuzel.

krizovam
25. črc 2017

@dokument Nj ale tehdy se to neřešilo. Pokud se to dá rozmasírovat a Ečkem a laserem pomoci k regeneraci, tak to aspoň zkusím ☹ Má to hodně viditelné?

miaellen
25. črc 2017

ja jsem chodila s dcerou na laser ke kosmeticce, protoze kozni mi rekla, ze laser ne e,max pozdeji to nechat zbrousit, ale to boli.

krizovam
25. črc 2017

@miaellen Myslím laser napomáhající hojení - jen takové světýlko, kterým se svítí na jizvu. Zbrousit ne, to se dělá až tak po roce. A pomohlo to u vás?

miaellen
25. črc 2017

@krizovam na ten jsme taky chodili. dcera ma jizvu po uraze,protoze jsem kosmeticka, tak jsem zhruba vedela, co a jak...kratce po urazu jsem mazala kalciovou masti, pak mesickovou masti a pak jsem hydratovala.chranila jsem pul roku pred slunickem a denne jizvu masirovala.mela opravdu velky uraz v obliceji a jizva jde videt minimalne, diky bohu.ten kdo nas nezna si jizvy nevsimne.na jizvy je uzasny sipkovy olej.na zbrouseni jsem nesla a uz ani nepujdu, boli to,nevystavim ji takovemu trapeni.jizvy u deti se hoji velmi rychle i kdyz to tak z pocatku nevypada, ale je to tak.

krizovam
25. črc 2017

@miaellen Jste šikovná 🙂 já nevěděla, takže jsem mazala Contractubexem to se mi nezdálo jako přínosné, pak teda ten laser, masáže Bi-oilem a teď jí vitamín E a potírám mu to i tím. Zatím je to 2 měsíce, musím teda vydržet alespoň toho půl roku.

benetka
13. kvě 2018

@krizovam Pomohlo Vám něco na jizvy po neštovkách (čerstvé) ?

krizovam
14. kvě 2018

@benetka Ze začátku jsem natírala Contractubexem a Bi-oilem, ale neviděla jsem zlepšení. Hodně si chválí Hemagel - pokud je máte ještě čerstvé. Pak jsem zkusila i Strataderm a teď lepím Mepiform, ale už to bude rok a pouze to vybledlo ☹ záleží na hloubce poškození a jak kdo regeneruje, snad Vám něco zabere.

benetka
14. kvě 2018

@krizovam díky

ilu123
18. dub 2019

@krizovam dobry den, pomohlo neco na jizvy po nestovicich? Jsme 14dni po a jizvicky zustaly, i v obliceji, mazu doporucenou tinkturou, mesickovou masti a bepanthenem. I po tele mame dost, nejak se to spatne vyloupalo:(, dekuji za info

krizovam
18. dub 2019

@ilu123 Dobrý den, záleží jak jsou hluboké, pokud hodně nepomůže nic ☹ Vyzkoušela jsem vše, x mastí, masáže... byli jsme i na laseru...