Čím změkčit stolici u 9měsíčního kojeného dítěte?
Prosím o radu, syn má už cca měsíc a půl problémy s kakáním. Kaká zhruba jednou za 3 dny, stolici má velmi tuhou a hrozně u kakání brečí, dokud to všechno nevytlačí. Kolikrát má "prdelku" popraskanou do krve 🙁 Jak mu s tím pomoci? Prikrmy jsme zavedli v půlce listopadu, dávala jsem mu BioGaiu, teď dávám Enticon, žádné zlepšení jsem nevypozorovala. Do příkrmů dávám olivový olej. Kromě kojeni do něj jiné tekutiny moc nedostanu 😕 Děkuju
Pro tyto případy mám do menších skleniček zavařené rozmixované švestky. Když už je nejhůř, tak sebou vozím čípky, ale to když už je fakt krize. Taky nám pomáhalo posadit do teplejší vody, ale nevím jestli vaše mimčo už sedí, naše už je trochu větší.
Tusim hipp dela svestkovou stavu...Klidne redit vodou....
My bereme celou dobu Laktobacílky infant (sypu do mlíka) a nám pomáhají.
Nam pomohla Hipp svestkova presnidavka, muzete zredit vodou misto caje.
@swetlusska A daji se sypat i do vody nebo do čaje? Já kojim a moc toho neodstrikam.
@35_a_budu_mamka
@kejt29 Dekuju za tip, zítra si zajedu koupit zásoby.
Ještě bych si ohlídala jestli není zúžený konečník (není to moc časté, ale někdy se na to přijde, až po zavedení příkrmu).
Ahoj,malá měla to same až kakala i krev jak to měla tuhé,moc nám pomohl hermankovy caj na doporučení dr. ma přijímače účinky,dávám napi pokaždé mezi jidlem 👍👍
@daasha1 jasně, ono je nejlepší to dát do malýho množství pití, protože ve velký lahvi se to ztratí a né vždy to vypije. A jsou hlavně levnější než ta BioGaia.
@terka_viktorka Díky za tip, vyzkoušim.
přehled účinků jídla http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/potraviny-kter...
Doporučuje se lžička povidel + lžička másla => ohřát a zamíchat => sníst
nebo sušené švestky namočit do vody a nechat přes noc => buď sníst ty švestky nebo aspoň vypít ten výluh.
Dcera měla s kaděním obrovské problém- nejdřív zácpa 3 dny a od té doby při každém tlačení ,neskutečný ře i když to byla normální měkká stolice ...,nakonec nám pomohli na dětské chirurgii v Pardubicích,vyšetřili ji a shledali,že má v konečníku zanícenou trhlinu- mazala jsem 2x denně framykoin dovnitř a do týdne byl klid. Na zácpu trpí ještě teď občas (1,5roku) ale už nepláče jak kdybychom ji trhali vejpůl. Když nejde víc jak 2 dny sama,pomůžu čípkem. Ale je to vyjimečně už.
já dávám od ukončeného 4. měsíce Infant Dophilus, obsahuje dětskou skupinu dětských mléčných bakterií, pomáhá obnovit střevní mikrofloru. Malej se pěkně vykaká, nemá zácpu ani průjmy. Nemusí to polykat, dá se rozpustit ve vodě a synek to vždy vypil. Vyrábí je Pharma Agency. Cenově asi kolem dvou stovek.

Tak co zkusit neco jako Hollandiu nebo kefir? Je na to asi jeste maly, ale dceri to pomohlo.