Co na střevní chřipku u 17měsíčního syna?

ancickahyksova
22. zář 2016

Dobrý den maminky,syn měl včera teplotu 38,9,kterou jsem srazila nurofenem.Poté vyzvracel mlicko co vypil.Dnes má i průjem,ale je bez teplot.Doktorce se nemůžu dovolat,tak se vás chci zeptat,co je nejlepší na průjem u takto malého dítěte.Doma mám lactobacily,ale nepřijde mi,že by nějak zabirali.Navíc na doporučení dr je dostával i jako prevenci.A také se chci zeptat,jakou dietu mají vaše děti při střevní chřipce.Děkuji =)

ancickahyksova
autor
22. zář 2016

Podotýkám,že nechce ani moc jíst,teď tu akorát zuzla rohlík

versatilka
22. zář 2016

zkuste enterol, měli jsme ho na střevní chřipku doporučený od dr. Vynechala bych to mléko, pokud ho vyzvracel. Vysypte mu obsah kapsle do banánu, ten by měl udržet 😉

versatilka
22. zář 2016

Pak záleží jak je na tom s tekutinami, snažit se do něj dostat po lžičkách slabý černý čaj. Pokud pije dobře, tak brzdit. Dále se také prodává kulíšek, na ten slyším všude chválu, ale nedoporučuji. Je to tak odporná břečka, že jsem do prcka nedostala ani lok.

michaela_2
22. zář 2016

@ancickahyksova poprvé to chce vyzkoušet, co bude malý snášet. Našim skřítkům pomáhá Smecta - ale musím jí rozkvedlat do banánu, jenom jako nápoj ji vyzvrací hned.
Určitě bych mu po lžičkách dávala čaj, hlavně aby měl dostatek tekutin. Když bude den bez jídla nic se nestane, takže to nelámejte. Jinak dieta klasika : suchý rohlík, piškoty, banány, vařená rýže s mrkví.....🙂

versatilka
22. zář 2016

A ještě když už bylo nejhůř a nemohla jsem do malého dostat nic, tak jsem v lékárně koupila mrkvový odvar od Hippu. To vypil.

ancickahyksova
autor
22. zář 2016

Ok,díky =) dnes mlíko dostal a zůstalo to v bříšku,nezvracel.Je to to jediné,co do něj dostanu

lv
22. zář 2016

kup mléko vhodné při průjmu, Nestle AL 110, lactobacily dávej dál a dieta, nejlíp nic, nebo suché starší bílé pečivo, rýže, mrkev atd

englerova14
22. zář 2016

My měli na 20m totéž. Nasazen enterol, mohou i mrňousci a kulíšek rehydr.roztok. tekutiny jsou nejdůležitější. Starší rohlík ok, staví i vař.mrkvička, rýže, borůvky(pozor, mohou dráždit žaludek,kyseliny) a naškrábaný banán.Hlavně hlídejte vodu, mrňouskové se snadno dehydratují. Koukejte na barvu moči, nesmí být tmavá a množství plen čůrání. Mlíčko 1-2dny vynechte, po zlepšení pomalu po trochách zavést+laktobacily pro mimča.