Co na suchý dráždivý kašel?
Ahoj holky, prosím poraďte co na suchý dráždivý kašel.....naše malá už týden kašle, přes den ani né, skoro vůbec, ale v noci jí to hodně dráždí, budí se a pláče. Teplotu nemá. U doktora jsme byli už 2x a na průduškách taky nic nemá...stoptussin tak nějak nezabírá, ...prosím poraďte nějaký lék, jak se suchého kašle zbavit....díky moc... 🙂
@petkula nakonec pomohlo homeopatikum Drosera 30ch.... dávala jsem do pití přes den a pak ještě do pusy na noc.... úplně to nevyléčilo ale tak o 1/2 zmírnilo... a zbytek asi doléčil hlavně klid doma, hodně pít, zvlhčovat.... taky probiotika jsou dobrá.... a to delší dobu
psychické to taky může být.... cokoli od žárlivosti na sourozence až po něco co může trápit Tebe...
Ahojky, já med nesnáším ani v čaji, neteprve holý 🙂 Zvykla jsem si cumplat pastilky HerbalMed, které mě nezklamaly a zatím mě pomohly, takže si je kupuji pravidelně.
5 dní ve 40tkách,všechny tři jsme lehly a já myslela,že už máme vyhráno,zvládly jsme to bez pomocí léků,naštěstí:o))jsem ráda,ale přepadl nás šílený dráždivý kašel..zkusím tedy cibuli..díky za tip..:o)))
@kolhermanecka na šílený dráždivý kašel je dobrá Drosera 15CH nebo 30CH.aby zabrala na 100pro mela by se podavat v rytmu kasle.
děkuji za info,dráždivý kašel přešel ve vlhký odkašlávající,postupně se mírnící,cibule tedy vážně zabrala:o))))a ta Drosera 30CH je tedy co?Děvčátka jsou na Jonášově metodě...
nám pomahá ACC sirup. poradili nám ho na ušním, když byl stále zahleněný a do 4 dnů byl zdravý.
Dobrý den maminky, po přečtení všech rad jsem se rozhodla že také napíšu komentář, náš Kájik má kašel už víc jak 2 měsíce, nejprve měl jen rýmu pak se přidal kašel. Rýmu jsme přeléčily atb kapkama a na kašel jitrocelový sirup od Mullera,zlepšilo se to asi tak na týden s tím, že stále smrkal. Pak se přidala i horečka,takže klasika Nurofen,stále sirup,kapky do nosu,ale nic tak po týdnu znova k dr, dostali jsme další sirupy a kapky, fenistil,stoptusin,mucosolvat atd,atd a nic nezabralo.teď má kašel tkaovej že se dusí a nemůže popadnout dech, nezabírá nic... jsem z toho už bezradná, tak vyzkouším tu cibuly a pak dám vědět jak to dopadlo.
@koteslavek Já za sebe velmi doporučuji tymiánový sirup doma dělaný - svařit vodu s cukrem (hrnek vody a hrnek cukru), až se cukr rozpustí nasypat pytlíček tymiánu a nechat do vychladnutí vylouhovat, potom předsedit a podávat každé dvě hodiny jednu až dvě lžičky. Na kašel trpíme od nástupu do školky a tohle nám fakt pomáhá. Brzké uzdravení.
@koteslavek není astmatik???co na to říká doktorka???neposlala ho třeba na plicní nebo na alergologii???
Kamarádka mi doporučila mi doporučila STOPKAŠEL pro děti od 1 roku. Malý má 1,5 roku a sirup zabírá. Je čistě z bylin a obsahuje navíc beta-glukany, tak vždy dobereme celý (taková prevence). Není drahý, chuťově je slaďoučký🙂
já cibuli s medem dávám, nakrájím jednu velkou cibuli , zaliju to medem tak od oka, aby ta cibule se s medem mohla promíchat a nechám to přes noc, pak ráno scedím tu štávu a dávám děckám třeba 5x denně lžičku, také je dobré mazat psí sádlo, pokud ani toto nezabírá , jsou dobré fenistil kapky pro menší nebo dithiaden pro větší , dávám ale až když kašlou hodně a nic přírodního nezabírá, sinecod sirup je také dobrý. Co se týká drosery ,jak tu někdo psal ta je dobrá taky , ale jen pokud dítě začne kašlat třeba kolem půlnoci, pokud jde spat v 8 a kašle už třeba půl hodiny po usnutí , tak na to nám drosera nikdy nezabrala i dr mi to potvrdila že je kolem půlnoci
Stopkašel pro děti můžu taky doporučit, je slaďoučký, malému chutná a hlavně zabírá !!!
Nám se osvědčl bylinkový sirup Stopkašel pro děti, nevím kolik je malé ale může se užívat už od 1 roku, je jak na suchý, tak na vlhký kašel a vždycky nám pomohl, dětem strašně chutná, takže s užíváním nemáme vůbec žádný problém, zkus a uvidíš, snad to bude brzo ok.
@kejka Med je dobrý při vykašlávání, při vlhkém kašli, při suchém, dráždivém nedoporučuji... Suchý kašel se má tlumit, ale při použití medu nutí dítě ke kašlání, a tím ho namáhá
Nám pomáhá STOPKAŠEL pro děti. Jednak jim pomáhá vykašlávat a taky klidněji spí oba, nebudí se navzájem tím, že by kašlali a STOPKAŠEL je nechá vyspat, to se mi moc líbí a hřeje mě to na srdci, rpptže jsem hned méně stresovaná.
My děláme domácí sirup z divizny a je to na kašel to nejlepší! 🙂 Ale prodává se i v lékárně! 🙂
Odkdy se může dát ten sirup z cibule a cukru? Malá má skoro 9 měs., ale cibuli ještě zavedenou nemáme.

@petkula Nám hezky zabírá drosetux, je to homeopatický sirup.