Co pomáhá na moučnivku?

bartovaandrea
2. pro 2015

Dobrý den,
dcerka dneska má 6 měsíců, a všimli jsme si s manželem včera bílého povlaku na špičce jazyka a dneska to má rozšířené na vnitřní část spodního rtu. Podle doktorky moučnivka. Pije pořád hezky, stále kojím. Byl nám doporučen betadine ředit 1:100 a vytírat jí pusinku a mě utírat bradavky tím po každým kojení. Prosím vás, co zabralo vám? Budu ráda za každou radu 🙂 Je to moje první dítě a nemám s ničím zkušenosti pořádně 🙂

alyssa18
2. pro 2015

My jsme od paní doktorky vyfasovali Mycomax a musím říct, že výsledek super. Natřela jsem jazýček dvakrát a bylo po moučnivce. 🙂

bartovaandrea
autor
2. pro 2015

@alyssa18 moc dekuji 🙂 podivam se na to

maare
2. pro 2015

natřít bradavky genciánovou violetí , miminko jak saje z prsu tak se mu to na jazýček dostane. Mají to v každé druhé lékárně 🙂 . Funguje rychle, ale má to fialovou barvičku 🙂 Vyprat to jde dobře.

barulina
2. pro 2015

Borax glycerin

helen_h
2. pro 2015

Naše dr. říkala, že jakékoli otíráním, pomazávání moc nezabírá. Radila začít vnitřně a tělo pak moučnivku vyžene, takže:
1) vyřadit (aůespoň omezit) cukry (sladkosti) z jídelníčku kojící matky, příp. i dítěte, pokud je na příkrmech, a 2) co prý pomáhá: zařadit do stravy miminka probiotika (kapičky, měli jsme buď Hylak forte - to má kyselou chuť; nebo ještě jedno, je to prášek, rozředí se vodou a je takový zas hodně sladký sirup z toho - to ale moje děti odmítaly, dávala jsem Hylak forte do trochy džusíku).
A opravdu, do týden bylo po moučnivce 🙂