Co pomáhá proti píchání uší?

gejbule1
13. dub 2013

Prosím o sebemenší radu jak předejít píchání uší!Syn má během měsíce 3xpíchané stejné ucho.Dvakrát to bylo úplně bez rýmy a teď rýmu má.kapeme do nosu,odsáváme,spí ve zvýšené poloze a stejně to nepomáhá.Co s tím dál?Přeci mu nemůžou každý týden píchat ucho.Bojím se aby neměl problémy se sluchem.Na mandle je ještě malý a nejraději bych mu je pryč nedala.Díky!!!

leg
13. dub 2013

Ahoj, nám doktor doporučil jako prevenci prý klidně dlouhodobě (i pár měsíců) po ránu Mucolsovan sirup junior. Pokud je prckovi tak rok a půl, tak bych víc jak 1-1,5ml určitě nedávala. Vím, že to je sirup na kašel, taky jsem se na to moc netvářila, ale je to tak. Prý to moc pomáhá jako prevence.

pettule
13. dub 2013

Já nevím, já myslím, že bohužel žádná prevence není :(. My už jsme zkusili kde co a nic :(. Kluk měl píchané ouško 12x jedno a 4x druhé. Už má na bubínku jizvičky z propíchnutí. Kvůli tomu jsme nechali odstranit nosní mandle. Zrovna minulý týden. Zákrok byl naprosto v pohodě, tak věřím, že to alespoň trochu pomůže. A dcerce je rok a půl a měla píchané ouška již 4x obě. A právě třeba i během týdne 2x. Oni říkají, že prostě některé děti na to trpí a nepomůže nic, ale věkem by se to mělo ztratit. My také vždy poctivě smrkáme či u malé odsáváme, kapeme a stejně.............. a to znám děti, které nesmrkají nic a ouška v pohodě. Takže opravdu věřím, že už to je v tom dítěti. Já i manžel jsme jako děti byly na ORL téměř pořád :(. Také se doporučuje jako prevence hned když začne sebe menší rýma Aerius, aby byly splasklé sliznice. Držím palečky, opravdu vím co to je. A čím je dítě staršík, tím horší :(.

betelgeuzz
13. dub 2013

Bohužel to máme podobně, mladší měla od prosince 3x píchaný ucho + jeden zánět bez píchání. Dr na ušním mi řekl, že to tak bohužel některé děti mají a důvod se neví. Často to přejde s věkem, protože se mění proporce v uchu, někdy se doporučuje odstranění nosní mandle (to ale kolem 3 let). Dětská chce udělat krevní testy, aby zjistila, jestli není problém s imunitou. Taky mi doporučovala prevenar, který naočkovaný nemá, prý po 4 zánětech by byl zdarma. s tím ale nejsme ztotožněná, vzhledem k tomu, že se nědělala při píchání stěry, takže původce se neví.
kamarádka, která se zabývá alergiemi u dětí, někde našla, že příčinou může být i alergie na kravské mléko, takže momentálně drží malá dietu a uvidíme, jestli se něco prokáže.

veruska007
13. dub 2013

Já tu někde četla jako prevenci ACC, mně bohužel nic nepomáhá, co mám děti, tak mám záněty ucha každou chvíli, v dětství nikdy... dr. říkal, že se s tím nedá nic dělat, vinu nenesou ani dříve často zmiňované mandle... ale po 2 letech velmi častých zánětů jsem zjistila, že hůř slyším 😠

michaelka83
13. dub 2013

Syn měl píchané obě uši cca před 14dny. Teď má zase rýmu, antibiotika atd. Takže abychom předešli znovu rpoblémy s ušima, tak nám dala doktorka do uší kapky Otobacid. Kapu jednou denně dvě kapky do každého ucha. Jinak odsáváme, zvýšená poloha, mucosolvan ( ale ten má, ptž má i kašel), Aerius bere už 1,5roku vkuse (kvůli AE), stříkám Quix do nosu. Tak uvidíme, jak tu nemoc přečkáme 😒

morgan
13. dub 2013

Jeste bych doporučila sinupret,je na přírodní bázi a ředí hlen! Lip se pak odsáváni nebo smrká a nedrží se to v uších...může se užívat dlouhodobě..

terinda
13. dub 2013

Bylinku netřesk. Vymačkat do gázy jako česnek, udělat uzlík a strčit do uší. Vytáhne to ten bordel a léčí 😉
Je to celoroční bylina, dá se pěstovat doma na balkoně nebo venku.

zuzanka26
18. dub 2013

Ahoj, sice moje děti zatím na tohle netrpí, ale přidám svojí zkušenost. Jako dítě jsem na to trpěla. Od dvou let jsem měla pořád píchaný uši, někdy i po 14 dnech. Moje máma měla z toho strašný nervy, protože mi to vždycky začalo v noci.
Prý jsem měla za dětství uši píchané celkem asi 40x, a to nekecám. měla jsem a mám zjizvené ušní bubínky. Měla jsem ale naprosto perfektní lékařku, která se vždy dost starala o to, jestli pak dobře slyším a to tenkrát ještě nebyli ty přístroje jak to pípá v uchu, jen se šeptalo jestli to slyším. Takže myslím, že slyším perfektně a někdy bohužel až moc. 😕
Přežila jsem to a vyrostla jsem z toho. Poslední zánět jsem měla v 21 letech.
Bohužel si myslím, že na to nic nezabírá. Mně vyndali nosní mandli a bylo to na nic.

drakenn
6. kvě 2013

Ušní svíce!! Ne ty z lékárny parafínové, ale s obsahem včelího vosku!! Najdi si na internetu!!

berunka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz