icon

Co se vám osvědčilo na imunitu dítěte navštěvující mateřskou školu?

15. zář 2026

Ahoj, syn je ve školce druhý týden a už začíná mít rýmu.Co se vám u školkových dětí osvědčilo na imunitu?Co vám zabralo?Díky.

lauriak
•
15. zář 2026

Ja jsem mela v porovnani s okolim vzdy docela zdrave deti. Co si myslim, ze u nas fungovalo je, ze mame doma pomerne chladno (21,5) za to nas hodne chvalila i doktorka. A pak chodit ven za kazdeho pocasi, otuzovani, hodne ovoce a zeleniny. Minuly rok jsme oridali kazdy tyden saunu a deti, tehdy 3. Trida a predskolak, nebyli nemocne cely rok 🙏
Co za mne naopak nefunguje jsou ruzne vitaminy atd.

anonym_23d355
•
15. zář 2026

Nic, první rok ve školce byly děti na hromadě, druhý už to bylo lepší. V první třídě už to bylo v pohodě. Musí se promořit. Kdyby na to něco bylo, už by se o tom vědělo. Saunu jedeme 2x týdně od září do května, protože ji máme doma. Na agresivní školkový moribundus to vliv nemá, ten jsme pak chytili i my.

petulkadodo
•
15. zář 2026

@anonym_autor Syn marodil minimálně, cca 2x ročně. Dáváme imunoglukan od srpna až do června a otužujeme lehčím oblečením. Z vitamínů pak dáváme vit. D.

atka6
•
15. zář 2026

Chodit často ven, kvalitní strava a pak taky na doporučení na ORL vždycky po školce prostříknout nos mořskou vodou nebo inhalace. Dokáže to zamezovat usazování všech breberek na sliznicích.

marketa1218
•
15. zář 2026

Ve školce asi úplně nic. Dítě si musí získat imunitu. Chvilku to trvalo no, hodně chodit ven. Ovoce, zelenina pokud to jde.
A trpělivost 🙂

kaculik007
•
26. zář 2026

Ahoj, imunitu chce trénovat ale i podpořit. Máme imunitu vrozenou a získanou. Nějaká ta nemocnost k tomu patří.
Záleží pak na podpoře těla. Za mě kvalitní vitamín C a D. Další abeceda z lékárny je zbytečná si myslím. Probiotika a prebiotika. Kvalitní strava, pestrá, vláknina, dostatečný pitný režim, dobrý spánek, pohyb venku nejlépe třeba v lese 😊. Dobré prostředí kolem sebe bez stresu.
My tedy doma jíme každý den ještě ječmen a chlorellu. Musí být kvalitní, poslední dobou jich je na trhu více a nekvalitní výroba nebo skladování může naopak ublížit. Tohle téma je mi moc blízké a ráda o tom mluvím dál a dělám i poradce. Protože s dětmi toho mám za sebou mnoho.