icon

Co to může být, ekzém?

monyscerna
19. led 2021

Maminky chci se zeptat malymu co to může byt? Ma to už 3 den a dneska to ma horší :( Teploty nemá,spinka dobře v podstatě mu nic není jen ma tuhl vyrážku po celým bříšku. Doktorce jsem volala napsala nám vazelinu připravenou v lékárně na mazání máme přijít jen v případě zhoršení nebo teploty...

saraxibalba
19. led 2021

Týýjo, může to být ekzém, může to být mykóza....Určitě bych šla na kožní (ne k dětské dr). Můj názor.

xxx3d
19. led 2021

Poslala jsi doktorce i fotky, nebo jen telefonicky popis situace?

monyscerna
autor
19. led 2021

@xxx3d jen telefonicky,rikala jsem ji ze dneska to ma teda horší ona me řekla ze mám vydržet tak to ctvrtka co udělá to mazání a ze pokud němá teploty tak mam počkat a když to bude stejný nebo horší tak zavolat a přijít...

xxx3d
19. led 2021

@monyscerna nevím no... já bych jí to zkusila poslat, aby to viděla. Onehdá jsem takhle taky měla s malým vyrážku, nebolelo ho nic, teplota nic, vlastně jsem řešila něco jinýho a poslala jsem pediatře fotky, načež mi obratem volala, že mám raději přijít. Původní domluva byla podobná jako u tebe, že mám mazat a počkat. U nás to byla plíseň... tak abys něco neprošvihla.

cherie24
19. led 2021

@monyscerna já řešila teď něco podobného. Malá to ale měla v takových kroužkách, jakoby ložiska o velikosti mince. U dr. Nám řekl mazat, mazat, mazat. To se ale ještě mnohem zhoršilo, po krému na atopický exzém ještě horší, nakonec jí napsali kortikoidy opět se slovy pořád mazat a mazat. To jsem ale nechtěla, tak jsem zjišťovala příčinu a měla to od toho, že měla přemnožené kvasinky v tělíčku. Tak jsem koupila probiotika, vysadila cukry, mazala zikovou mastí než se to vysušilo a pak normálním krémém, aby se obnovila suchá pokožka. Za 5 dní to měla pryč i bez kortikoidů. ☺

monyscerna
autor
19. led 2021

@xxx3d nemám ji to kam poslat mobil němá a email jsem taky nenašla 🤔 ona me řekla ze pokud němá teploty tak si mysli ze to nebude nic vaznyho ze mám počkat do čtvrtka

amazonkajanik
19. led 2021

@monyscerna no,mě se to taky nelíbí a vypadá to,že se místy i drbal. Aby to ta vazelina ještě nezhorsila.

xxx3d
19. led 2021

@monyscerna aha, tak to promiň, myslela jsem, že je to běžný u všech pediatrů, konzultace i s fotkama, zvláště v téhle době.
Snad to nebude nic vážnýho, uvidíš.

priefi
19. led 2021

@monyscerna namaz sudokremem, je to ekzém. Nezačala něco nového v posledním týdnu jíst?

monyscerna
autor
19. led 2021

@priefi sudokrem mám doma používám na opruzeniny takže jsem to zkoušela tím namazat a bylo to ještě horší :(

priefi
19. led 2021

@monyscerna v tom případě je nutno přijít na příčinu. U syna to bylo mléko a vejce

martt
19. led 2021

@monyscerna Tu vazelínu máte čistou? Pokud ano zkus nahradit nesoleným sádlem má podobné vlastnost jako vazelína akorát neucpava póry jako vazelína.