icon

Rozpoznání vyrážky u dětí. Kdy navštívit lékaře?

janinaklinku
27. říj 2021

Maminky poraďte, syn 2,5 roku, od pátku horečky, včera už bez nich. Ale dneska se probudil s vyrážkou. Nejvíc na bříšku a zádech, sem tam na ruce a obličeji. Mám ho vzít raději k doktorce nebo se to ztratí samo?

Rozpoznání vyrážky u dětí. Kdy navštívit lékaře?
jjasmina
•
27. říj 2021

@janinaklinku pokud je to 6 nemoc, ztratí se to. Jinak já konzultuji s dr, posílala jsem jí i fotky do mailu

palja
•
27. říj 2021

@janinaklinku mělo by se to ztratit samo, pokud ho to svědí, tak můžete mazat fenistil gelem nebo kapat fenistil kapky. Dcera měla obě 5 a 6 nemoc. 5 byly horečky pak den nic a pak vyrážka po těle a motylovy exantem v obličeji, 6 nemoc - 4 dny horečky, den nic a pak postupně se objevila drobná vyrážka po celém těle a prelila se úplně všude.
Pak je ještě 7 nemoc, ruka, noha, ústa tak jsou bolaky na rukou, v puse, hlavě, nohou to měla kamarádka.
Takhle z vaší fotky nepoznám, o jakou dětskou nemoc jde. A pak nahlaste dr že dítě mělo tu nemoc aby si to napsala do karty.

janinaklinku
autor
•
27. říj 2021

@jjasmina naše doktorka mi email nedala, jinak bych to taky poslala. Myslíte, že ji mám tedy aspoň zavolat?

janinaklinku
autor
•
27. říj 2021

Lépe mi to vyfotit nejde

martt
•
27. říj 2021

@janinaklinku U naší doktorky to mame tak, ze předem voláme co máme za problém. Děti s vyrážkou nebo střevnimi problémy si separuje od ostatnich nemocných deti. Takže já bych nejdříve volala.

nazka
•
27. říj 2021

Jo, to zmizí samo, za den dva. Přijde mi to jako klasická tahle xtá nemoc 👍

jjasmina
•
27. říj 2021

@janinaklinku určitě ano, vždy volám, když je problém

krisstina93
•
27. říj 2021

Určitě aspoň zavolej, ono to zmizí samo, ale Dr by si měla poznamenat do karty, že tu nemoc má dítě za sebou.

janinaklinku
autor
•
27. říj 2021

Snažila jsem se dovolat, ale mají dneska jen do 12. Tak to budu zkoušet zítra od rána a zeptám se jí, jestli ho bude chtít i vidět.

eliza1984
•
27. říj 2021

Typická šestá nemoc, syn to měl nedávno. Myslím, že nikam nemusíte volat. Už to končé, samo to odezní

prezdivka
•
27. říj 2021

Nahlásila bych to doktorce při příští návštěvě, jinak bych neřešila. Podle mě šestá, dcera měla nedávno. A osypala se taky na zádech ;)

zelenaesmolda
•
27. říj 2021

@janinaklinku
Radove cislovky se pisou s teckou,teda 5. a 6. nemoc 🙂

janinaklinku
autor
•
27. říj 2021

@zelenaesmolda děkuju za upozornění 🙂