Covid u kojence. Máte zkušenost?

krisvm
4. zář 2022

Dobre rano,
Mate nekdo zkusenosti s kovidem u kojence? Poznaky jste? Pripadne, jaka opatreni jste delali a jaky byl pribeh?
Ve ctvrtek u Nas byla babicka, pred navstevou test negativni, v Patek test pozitivni. Mame mesicni miminko, prvni, Tak mam strach, jestli bych vubec neco poznala... Ja si zatim delala domaci test vcera a negativni, dnes budu delat znovu, at mam trochu rozestup.
Moc dekuju,
k.

krisstina93
4. zář 2022

Měli jsme před měsícem, dcera měla teda půl roku, měla vysoké horečky a průjmy a celkově byla taková hodně unavená, prakticky non stop se kojila (což teda bylo velké plus, jinak by ji museli hospitalizovat). Opatření sem nedělala žádné, protože dcera byla v rodině u koho to propuklo, pak sme postupně odpadávali i ostatní členové rodiny.

chlapecektehu
4. zář 2022

@krisvm ahoj, malej to chytil ještě v 6 nedělí. Dělala jsem mu test na covid doma a vyšli mu dvě čárky. Volala jsem jeho doktorce a ta řekla že ho máme sledovat a dávat kapky do nosu(měl rýmu). Největší problém bylo zvracení a to lítalo celkem ve velkým. Jinak do 14 dní byl v pořádku. Žádný extra opatření ani udělat nejde

pampeliska1313
4. zář 2022

Syn měl necelý půl rok? U nás to šlo ze první příznaky měl manžel, třeba o den dva později já a nakonec syn. Byl na testu - tehdy mi doktorka říkala, že jestli by byl covid, na test musí, aby si to zapsala a kdyby náhodou někdy něco, aby to mohla dát třeba do souvislosti. Protože jsem ji jen zavolala, že syn má horečky a covid a že neprijdeme na kontrolu a ona, že takhle ne, že musí mít test. Měl dva dny a kousek horečku, co nešla srazit. Jeden celej den prospal, noc proplakal, dělala jsem obklady, pravidelně podávala sirup. Bylo to hrozny.:D už jsem premyslela, ze zas budu volat doktorce, kdyby to trvalo ty tři dny, protože se teplota snížila třeba z 38,5 na 38 a víc ne. Každopádně pak z ničeho nic to začalo klesat a už se to nevrátilo. Syn v pohodě. Vlastně to nejhorší prospal, pak teda ta jedna noc blbá, ale zvladnul to. Neměl jiný příznaky “jen” horečku

krisvm
autor
4. zář 2022

@krisstina93 dekuju za odpoved - a takova bkbe otazka, poznala bych, ze ma teplotu, krom yeplomeru? Zatim jsem mu nemerika, zda se mi chladnejsi nez teplejsi, Tak jsem si rekla, ze ho nebudu opruzovst teplomerem v zadecku, kdyz se zatim zda ok..

krisvm
autor
4. zář 2022

@chlapecektehu dekuju za odpoved, a ten test normalne z nosu nebo tsk? A to zvrwceni asi byli I mimo kojeni? On si teda ublinkne u kojeni, ale jinak zatim nic . Jako brisko ho boli, ale to ho boli of narozeni..a I trd ee vlastne poslrdnich par dnu zda spis lepsi nez horsi

krisvm
autor
4. zář 2022

@pampeliska1313 ja mam fakt strach, jestli tu horecku poznam.. mam jako merit teplotu nejak preventivne a udelat preventivne test doma? Nebo Jen kdyz proste de bude zdat 'teplejsi' nez jindy?

pampeliska1313
4. zář 2022

@krisvm jako já syna normálně dala na test. Dělali mu z nosu ale fakt chvilinku ani neplakal. A když použijete olejicek, nevidim v měření v zadečku problém.. jinak já se spoliham na teploměr, jen si pamatuju ze tehdy syn byl horkej v obličeji, nějak jsem na nej rozespala sahala a říkala si, že je vyhratej z perin.. a byl málo aktivní, manzel to poznal hnedka, ze je něco špatně, protože ráno syn nedělal blbosti, to mne vůbec nedošlo.

krisstina93
4. zář 2022

@krisvm tak je teplotu poznala celkem spolehlivě, malá měla rudé tváře a na dotyk úplně hořela, ale ty první dny mela teploty přes 40, toho si nejde nevšimnout.

palja
4. zář 2022

@krisvm dcera měla covid ve 2 měsících. Měla vysoké horečky 39 několikrát za den, strašně vřískala, nechtěla se kojit. Přestala na týden slyšet a na 3 týdny ztratila hlas. Zvládli jsem to doma, ale kojení bylo peklo. Dostávala antipyrerika, inhalaci vincentky, fenistil a léky od bolesti.

palja
4. zář 2022

@krisvm já jsem kvůli tomu koupila bezdotykovy teploměr na čelo. Změřil mi teplotu i 39,7 takže je spolehlivý. Pak jsem ještě premerila v konečníku (tam je teplota vyšší a odčítá se vždy po změření 0,5). Dítě může být plactive, nevrle, může mít studené ruce a nohy, bývá bledé, hoří mu čelo většinou. Ale taky někdy měly holky 40 a čelo horké neměly a normálně si hrály.
Prostě bych preventivně premerila. Já jsem pak věděla že malá má horečky po 4 hodinách, tak jsem vždycky byla už ostrazita. Ikdyz jsem dávala léky dříve, tak stejně jí to vylezlo přes těch 39 a pak teprve horečka začala klesat a tak pořád dokola. Horečky měla 4 dny.

kristynkal
4. zář 2022

Náš měl v půl roce, naštěstí jen den zvysena teplota. Test jsem mu delala, protoze tehdy uz jsme byli pozitivni vsichni doma. Doporucuji zachovat klid, miminko pozorovat. Pokud vyjde pozitivni test, konzultovat s pediatrem. I pokud bude mit teploty tak u takto maleho bych to zkonzultovala, nevim zda leky na teplotu nejsou az od trech mesicu (ale to fakt nevim jiste). A taky je velka pravdepodobnost, ze nic nechytne. Drzim pesti, at je vse ok 🙂

chlapecektehu
4. zář 2022

@krisvm jo, použila jsem normální test do nosu co jsem normálně používala i já. Trochu jsem mu to tam strčila na kraj a ani neplakal. No on je na UM od začátku, jakmile jsem mu dala mlíko tak po chvíli co to vypil šla aspoň vždycky tak půlka ven. A bříško ho myslím že nebolelo

becicka
4. zář 2022

Měli jsme ve dvou měsících. Syn byl apatický, spavý. Byli jsme na pohotovosti, tam ho celého prohlédli a vše ok (covid nikoho nenapadl). Druhý den jsme dostali s manželem teploty a dle testu covid.

petulkadodo
4. zář 2022

@krisvm Teplotu na dotyk poznáš. Po přiložení ruky na čelo. Ale nepoznáš kolik je. Máme doma bezdotykový, když se nekoupí ten nejlevnější, jsou spolehlivé. Vždy mi ukázat zvýšenou i horečku 40. Můžu s ním měřit syna i ve spánku, když jsi nejsem jistá, jestli už je to na paralen nebo ne. V zadečku jsem nikdy neměřila, přijde mi to zbytečné.

sirinfirst
5. zář 2022

Dcera se narodila, když jsme měli doma všichni covid. Pravděpodobně byla pozitivní, ale bez příznaků, možná malinko rýma.

honatko092
5. zář 2022

Syn měl v 5 měsících. My jsme s manželem padali střídavě na hubu a on byl vysmáté miminko s malou rýmou 😃