icon

Cukrovka. Jak nahradit veškerý cukr u 2leté dcery?

elljanca
29. zář 2020

Ahoj holky, potřebuji poradit ☹ a jsem taková bezmocná dcera 2roky měření cukru v krvi 10,8 zjistili jsme to teprve včera a jak je ta korona tak jsou omezeny návštěvy u lékařů jak nahradit veškerý cukr sladké stavy caje, hořky caj mi nevypije vodu mi nevypije

K tomu mám doma 4letou dceru která tu cukrovku nemá a nechci šidit ani jednu ze jedna bude mít vše s cukrem a

Strana
z2
werumka
29. zář 2020

@elljanca U dětí se jedná o cukrovku 1. typu. Pokud jí dcera má, je nutné neprodleně vyhledat lékaře a dítě hospitalizovat. Nebojte se s tím ani na pohotovost. Není to cukrovka, která vzniká věkem nebo špatným/sladkým jídlem. Je to autoimunitní nemoc, která může dítě během pár dní přivést do bezvědomí a půjde mu o život. Po sladkém pije víc? když si čichneš k jejímu dechu, necítíš aceton? Jinak dítě s DM1 sladké může, ale v omezeným množství a v určitém čase.

jipe
29. zář 2020

@elljanca změř ji zítra na lačno, jedno měření v 18 hodin nestačí na stanovení diagnozy, ta hodnota je obecně vyšší, ale asi z toho nelze dělat hned závěr. Změř ji ráno na lačno a objednej k dr.

Strana
z2