Dcera 8 let - hodně jí padají vlásky

tingi
29. led 2019

Ahoj, řeším už skoro 2 roky zvýšené padání vlásků u dcery.
Do cca 6 let měla dcera krásné dlouhé kvalitní vlasy, které nepadaly (při česání tak do 5 vlasů v kartáči a to jsem ji nešetřila, nikde jsem vlasy nenacházela). Od 6 let měla období, kdy jí vlasy padaly fakt hodně, všude jsem je nacházela, po oblečení, na zemi i při česání. Nechala jsem jí od té doby už 2x zkrátit vlasy. Pak se to vždy na čas zlepšilo a teď mi přijde, že zas padají víc.
Já mám celý život sama s padáním problémy - tak neumím moc posoudit, co je ještě normální.
Zbytečně bych to neřešila, ale všimla jsem si, že má dcera vlásky prořídlé.
Jinak samozřejmě vím, že se píše, že padání do 100 vlasů denně je normální - spíš mě zajímá zkušenost maminek, které mají holčičky v přibližném věku, kolik jim tak cca vypadne denně vlásků při česání, při mytí.
Moc děkuji za každou odpověď.

ivular
29. led 2019

Já sama u dítěte (zatím) problém nepozoruji, nicméně sama mám androgenní alopecii z diskusních skupin na toto zaměřené vím, že některé holčičky bohužel tyto problémy podědí a začne se to projevovat už v takto nízkém věku.
Osobně bych doporučila navštívit lékaře a poradit se i na těchto diskusích, jaké vitamínové doplňky začít dceři podávat.

jrak
29. led 2019

Snad by mohla pomoct obecná rada, krom padání vlasů po porodu s tim osobní zkusenost nemam.
Nicméně po přečtení mnoha diskuzi na toto tema doporučuji lžičku lneneho oleje denne (nebo pomletych semínek), pořídit hedvábný povlak na polštář místo bavlneneho (strašně moc to šetří vlasy) a vyzkouset metodu přírodního mytí a pece o vlasy místo klasických chemických šamponu.
Na fb jsem ve skupině No poo (no shampoo) a kvalitu vlasů mam mnohem lepsi nez za časů drahých, ale chemických šamponů ;)

ahyt
29. led 2019

určitě vyšetřit štítnou žlázu,chudokrevnost/železo/ a pokud bude vše v pořádku,tedy i celková laboratoř-jaterní testy, ledviny,glykemie atd,tak dermatovenerolog.Sama bych nic nenasazovala,je tolik přípravků a řada z nich k ničemu.Já mám zkušenost ale u 17l slečny-Methionin-je v lékárně asi na předpis 3x1 tbl,určitě minimálně 3 měsíce,efekt je vidět až ke konci.To ale píši jen tak,sama nanasazujte,až dle rady

tingi
autor
29. led 2019

Vyšetření u dětské doktorky máme - všechno má v pořádku. Hormonální profil tedy nedělala, ale vzhledem k tomu, že to řeším od 6 let, tak mi přijde, že hormony to snad být ještě nemohou - tedy aspoň doufám.

mirri7
29. led 2019

U nas vypadalo na tylku docela velke kolecko, nejdriv ridlo a pak uz teda ples.... Skoncili jsme na koznim. Dostali vodicku, mazali poctive a ted ma krasne huste vlasky vsude tam, kde jsme mazali... Pokud vidis, ze vlasky opravdu zridli, nevahala bych a na kozni zasla. Mame holcicky, ty jsou na ty vlasky prece jen choulostivejsi

tingi
autor
31. led 2019

Děkuju holky, na kožní se objednám.