icon

Rozčesávání vlásků. Jak naučit, aby se dítě nechalo učesat?

basko206
26. říj 2020

Ahoj/dobrý den maminky,
Mám dcerku 2.5 roku, která má husté, pevné, krásné vlásky, ale nechce si je nechat česat. Jak vidí kartáč v ruce utíká a ječí.koupila jsem už kondicionéry, spreje, hřebeny.... A pořád nic. Nemáte prosím někdo zaručenou radu jak ji naučit, aby se nechala ucesat? Přitom ona měla od mala rituál s česáním a nikdy ji to nevadilo, až najednou z ničeho nic blok. 😪
Klidně uvítám zkušenosti s konkrétním kartáčem, šamponem.... Děkuji

lentilkah
•
26. říj 2020

Tangle Teezer jsi zkousela? Ten netaha.
Jinak je to spis obdobi, syn skoro 3 roky a posledni dobou je hrozny problem strihani nehtu, strihani a myti vlasu. Pritom to bylo vzdycky bez problemu.

mamikry
•
26. říj 2020

@basko206 Seznamte ji s Annou a Elsou. To pak budete česat copánky, až zavaříte hřeben. 😆😉

gingermom
•
26. říj 2020

No, já bych se netrápila a dala na výběr - buď učešeme vlásky anebo ostříháme, aby neměla dredy.
Na 2 z mých 3 dcer to platilo a nechaly si zacuchané vlásky rozčesat. Jen jedna, rebelka, odmítla česání - ostříhala jsem, mám ji a sebe trápit? Pochopila, chtěla být princezna a už češeme dlouhé vlásky 😉

krupka3
•
27. říj 2020

Zkus Tangle Teezer

vzkazyzuniverza
•
27. říj 2020

Take se priklanim k Tangle Teezer a nejlepe, aby jsi mela jeden svuj velky a aby ona jeden mensi dostala jako dar. Moje dcera si darovanych veci ceni a nekdy si chce pujcit moje a i ted ve 3r s tim neni problem. Staci ze ostatni veci jsou boj, strihani vlasu a cisteni zubu, to si proste musi pobulet, porvat a zbytecne u toho saskuje a nepomaha zadne vysvetlovani, domlouvani, nic.

basko206
autor
•
27. říj 2020

Jojo, tangle teezer doma máme, je pravda, že ten jediný někdy povolí.
Předevčírem mi seděla na klíně, já jj nenápadně opatrně cesam, až jsme se divila že nejeci a že to asi nevnímá. Ona se na mě otočila a povídá "děkuji maminko, děkuji"
😂 Asi nějaká světla chvilka protože další den už zase jecela a běhala po baráku 🤣