Rozčesávání vlásků. Jak naučit, aby se dítě nechalo učesat?

basko206
26. říj 2020

Ahoj/dobrý den maminky,
Mám dcerku 2.5 roku, která má husté, pevné, krásné vlásky, ale nechce si je nechat česat. Jak vidí kartáč v ruce utíká a ječí.koupila jsem už kondicionéry, spreje, hřebeny.... A pořád nic. Nemáte prosím někdo zaručenou radu jak ji naučit, aby se nechala ucesat? Přitom ona měla od mala rituál s česáním a nikdy ji to nevadilo, až najednou z ničeho nic blok. 😪
Klidně uvítám zkušenosti s konkrétním kartáčem, šamponem.... Děkuji

lentilkah
26. říj 2020

Tangle Teezer jsi zkousela? Ten netaha.
Jinak je to spis obdobi, syn skoro 3 roky a posledni dobou je hrozny problem strihani nehtu, strihani a myti vlasu. Pritom to bylo vzdycky bez problemu.

mamikry
26. říj 2020

@basko206 Seznamte ji s Annou a Elsou. To pak budete česat copánky, až zavaříte hřeben. 😆😉

gingermom
26. říj 2020

No, já bych se netrápila a dala na výběr - buď učešeme vlásky anebo ostříháme, aby neměla dredy.
Na 2 z mých 3 dcer to platilo a nechaly si zacuchané vlásky rozčesat. Jen jedna, rebelka, odmítla česání - ostříhala jsem, mám ji a sebe trápit? Pochopila, chtěla být princezna a už češeme dlouhé vlásky 😉

krupka3
27. říj 2020

Zkus Tangle Teezer

vzkazyzuniverza
27. říj 2020

Take se priklanim k Tangle Teezer a nejlepe, aby jsi mela jeden svuj velky a aby ona jeden mensi dostala jako dar. Moje dcera si darovanych veci ceni a nekdy si chce pujcit moje a i ted ve 3r s tim neni problem. Staci ze ostatni veci jsou boj, strihani vlasu a cisteni zubu, to si proste musi pobulet, porvat a zbytecne u toho saskuje a nepomaha zadne vysvetlovani, domlouvani, nic.

basko206
autor
27. říj 2020

Jojo, tangle teezer doma máme, je pravda, že ten jediný někdy povolí.
Předevčírem mi seděla na klíně, já jj nenápadně opatrně cesam, až jsme se divila že nejeci a že to asi nevnímá. Ona se na mě otočila a povídá "děkuji maminko, děkuji"
😂 Asi nějaká světla chvilka protože další den už zase jecela a běhala po baráku 🤣