icon

Dcera se v noci přehřála. Může být zdravá?

15. črc 2022

Dobrý den, vím že nejste lékaři ale spíš chci zkušenost jestli se někomu nestalo něco podobného a jak to dopadlo.

Dcera, 2r, včera pláč asi půl hodiny po usnuti. Běžím tam, dítě úplně spoceny,vlasy spoceny ale dítě spíš studený, žádná horečka. Brečela jako tur, bublalo ji (asi z toho) v nose a pak vyzvracena hleny. Vzala jsem si ji do postele, dala jsem jí raději panadol a nasivin do nosu. Noc byla hrozná. Vzbudila se takhle asi 5x. Vždycky řev, nešla dlouho utišit a pak zase usnula. Na zádech chrápala a bylo hodně slyšet že se jí fakt zle dýchá (nosem). Ale mě vždycky, nejspíš v nějakých jiných fázích spánku to bylo ok. Na boku nechrápala vůbec.

Ráno se probudila veselá, 1x kýchla, horečka žádná, rýmu nevidim, jí, hraje si, je úplně ok. A já vůbec nechápu co to je. Proč to řeším... zítra máme jet na dovolenou. A já jsem teď zmatená jestli máme jet nebo ne. Jestli je to počátek nemoci, jestli rými nebo něčeho horšího.. protože ta noc byla fakt strašná.

A nebo jestli to byla nějaká epizoda. Je možné že ji rostou druhé stoličky. Má vyrostou druhou jen 1 vzadu a jen částečně. Což by vysvetlovalo ten řev. Že by ale z toho řevu měla tolik rýmy, že to musela vyzvracet? Zvracela skutečně jen čirý hlen jako z nosu. A jen 1x.

Taky se bojím aby to nebyly nějaké mandle nebo tak.

Jenže je pátek, naše doktorka nás dneska už asi nevezme. Taky s čím.... orl tady máme takové, kde se čeká několik hodin v čekárně, i když jste objednání. Což s 2letakem prostě nedáme. A zároveň nevím jestli to mám tolik hrotit. Zatím je plán takový, že uvidím jak bude spát odpoledne, a prostě co další noc a zítra ráno. Ale zkouším, jestli někdo neřekne "stalo se mi to samé a bylo to...." že bych se uklidnila a nebo se teda donutila někam zajet...

Díky za případné rady

sebestka
15. črc 2022

Včera bylo strašný dusno, mohlo ji být vedro. Navíc, když se dítě "řozeřve", klidně může blinkat z toho..a nepotřebuje k tomu ani hleny. A samozřejmě může mít z toho i plný nos a asi se ještě úplně nedokáže vysmrkat, jak by bylo potřeba. Navíc, když moje holky měly třeba blbý den a řvaly, tak byl rozeřvaný celý den, kdy pak bylo špatně všechno celý den. A když začaly řvát večer, pak byla i prořvaná noc. Z druhé strany ji něco mohlo být a po Panadolu to přešlo. Dnes bych ji víc pozorovala a pokud ji nic nebude a bude se chovat jako obvykle, tak bych v klidu jela.

martt
15. črc 2022

Já tě moc nepotěším. Mladší syn to takhle párkrát měl a mel zadní rýmu přitom "normální" rýmu neměl. Uvidíš jaká bude noc.

lutu11
15. črc 2022

Vem si leky na horecku, nasivin, erdomed nebo acc Neo a jedte. Zadni ryme SE leci dlouho a pokud je Ted v pohode, jela bych.

autor
15. črc 2022

@martt jj. Bohužel to vypadá na rýmu. Snad to bude "jen" to. Blbé bude jestli se třeba nebude moct koupat vůbec. Protože přeci jen dovolená bez koupání.. nebo jestli bude mít teplotu tak vůbec nevylezt z domu. No uvidíme... achjo

maruskao
15. črc 2022

synovi se takhle rozjizdela taky ryma. Prvne v noci, pres den nic. Doporucuju prostrikavat casto nos morskou vodou.

pabka
15. črc 2022

A jedete v ČR nebo do zahraničí?

martt
15. črc 2022

Radši bych sebou do kufru přibalila sirup na kašel jak na suchý tak i vlhký. Nevím kam jedete , ale podle mé zkušenosti bych i koukla v jaké dojezdnosti je případná dětská pohotovost. Synovi se 2× objevila laryngitida. Ale ja jsem taková, že jsem vždy radši připravená na všechny varianty.

autor
15. črc 2022

@pabka jen po cr

goovana
15. črc 2022

Ryma může být i k zoubkům
Nerostou ji stoličky ?

dejvitka
15. črc 2022

To vypada na zadni rymu. Nase malej kdyz ji ma, zvraci hleny a pak hodne place kvuli tomu zvraceni, je mu nejdriv spatne a pak trochu panikari. Navic jak to steka vzadu, drazdi to trochu i ke kasli. Pokud neni horecka a jedete po CR, tak bych jela, pohotovost je skoro vsude pro pripad nouze. Nase deti casto mivaj zadni rymu a jinak jim nic neni. A trva jim minimalne 10 dni nez prejde. Pouzivame morskou vodu, na noc kapky do nosu, zvlhcujeme vzduch. A dala bych hlavne velky pozor na nastydnuti. Jinak deti u tyhle rymy nelehnou ani na chvilku, takze normal rezim mivame.

pabka
15. črc 2022

Tak to bych jela určitě, pokud nedostane horečku. Léky sebou, zjistit, kde je nejbližší pohotovost, pro klid duše a jet 😉👍