icon

Děti s ADHD a ADD

maximka33
8. říj 2014

mám syna s diagnozou ADD, tak zakládám téma pro ostatní,co si občas nevědí rady.

Strana
z6
krtecek75
8. pro 2014

@xiaomara dekuju a co zavidis? 🙂

xiaomara
8. pro 2014

@evikj33 Ahá sladkostí jí teda dost, a to opravdu dost. Chodil také na aikido ale po roce ho přestalo bavit, teď chodí od září na horolezení a zatím ho to moc baví, máme pejska tak hodně se snažím procházky aby byl na vzduchu, títá s dětmi na hřišti, na kole hodně s kamarádem. A ty omega a hořčík bychom mohli také zkusit. Je pravda že ty sladkosti bychom měli omezit a jíst více ovoce a to všichni, já jsem sice hubená ale závislák na sladkém, on to vidí u mě ☹

xiaomara
8. pro 2014

@krtecek75 tolik dětí, máme jedno a to vymodlené a další lékaři nedoporučili, mám vroz. vyv. vadu dělohy a syn měl mít dle genetiky rozštěp páteře, máme prý být rádi že máme jedno zdravé, děti miluju, chtěla jsem vždy tři brzy po sobě a hodně zlobivý 🙂

xiaomara
8. pro 2014

@krtecek75 Tak to je ve škole velká výhra, mě paní uč.třídní rovnou řekla že ona to neuznává a nebere na to ohled....

krtecek75
8. pro 2014

@xiaomara aha tak to jo. To potom chapu ☹ a clovek by asi nemel pokouset stesti ☹ jj skola je to super a prave v Chomutove na to moc ohledy neberou co je v papire a nebo druha moznost ho soupnout do specialni tridy kde "tyto" deti jsou ☹ a to vubec nechci.

alisek
8. pro 2014

@xiaomara tak když nespí přes den tzn. o vikendu, tak chodí spát po večerníčku a v týdnu nejpozději do 20h. ale je mu 4 a půl. roku a není hyperaktivní.
Jak píšeš o sladkostech že je syn hodně jí, tak unás teda max,. jednu sladkost denně a nejpozději do 17h., pak už nic aby neměl moc energie.

Ty sladskosti fakt omez na minimum, to dělá hodně, to samé sladké nápoje. Já taky jím sladkosti spíš večer protože jsem z dětí vyštavená atd. ale přesto détěti kolikrát nedám když mě vidí, prostě ne.

Já myslím, že když zkměníte k malýmu přístup, zavede mu do života řád, tak pro všechny 3 to bude jedině lepší, ono až bude v pubertě aby vám to neosladil..když má taková privilegia..toho bych se bála.

Jak se ptáš kdy dávat "hypoše" spát, trvala bych na 21h. dýl ne.

melodygirl
8. pro 2014

@xiaomara ale k těm homeopatikům. Nemusíš se bát, že je tam výtažek z nějaké rostliny. Funguje to jinak, je tam pouze otisk informace, ta alergickou reakci nevyvolá. Já jsem také silný alergik (respektive byla) 😀 Kromě potravin, především pyl atd... a právě homeopatie mě srovnala, dceru mám také alergika, je léčena pouze homeopaticky. Je potřeba si ale najít kvalitního homeopata.

missymici
8. pro 2014

@maximka33 Ahoj,no nastup do skolky se bude řešit,teda spíš už se reší.Byla jsem na prvním sezení se psycholozkou,a syn k ni jde sam v lednu,ona chodí i do skolky.Pak posoudí jak je na tom jeho mozeček,myšelní,ukolky,pozornosot,..atd.Pokud by jevil vetšinu rysu predškolaka,odkad neda.Rikala jsem ji ze je jiank strasne chytry,palí mu to ,ale musí se soustredit.Treba takove ty knihy predškolaku,ma zmaknute,uz loni snima zacal a slo muto,letos jsem mu poridila slozitejsí knihy s ukolaham,hadankama,tajenkama,...atd,rysy,pismenka.A je z toho nadseny a musím zaklepat ze i u toho celkem dlouho vydrzí.Tak uvidíme jak to psycholozka posoudí.No ja stale doufam,že mu Omega 3Mk zaberou co nejdrive jinak me privede do blazince.Jeho vztekaní,naladovost,je silena.....

maximka33
autor
9. pro 2014

@missymici TAK to je moc šikovný. a jaké ty omega 3 dáváte? taky to zkusím.

missymici
9. pro 2014

@maximka33 Esprico.... jo je sikovny,ale jen když chce.Dnes rano pet ve skolce pri loucení brečet,hotovy zachvat plačet a i vzteku.Tak mi ho bylo líto.Pritom už minuly tyden chodil bez breku a dneska opet brek.Prijde mi ze ucitelka si s nim moc neví rady,bud se snaží ho dostat do ukolu nebo na nej kašle,a nevšíma si ho.Ona ani moc o ADHD neví,kdyz jsem s ní o tom mluvila,...ona se me ptá,jako jak se ma lk nemu chovat a jak ma reagovat.Tak si rikam,ze to by mela snad vedet amela by mit na to rekvalifikaci.

maximka33
autor
9. pro 2014

@missymici to je zvláštní, náš už dlouho scény nedělá. ale vodí ho tam ráno manžel, to je taky jiné. ale učitelky mi o ničem neříkali, že by měli podezření na ADHD. od nich to nemám.. myslím, že se k němu chovají stejně a berou ho jako hodně živého. ale musím se poptat, jak dlouho vydrží u "ručních" prací..

missymici
9. pro 2014

@maximka33 Daník vyvadí casto pri loučení ve skolce.Ja mela podezrení na ADHD uz dlouho,ale nikdo me nebral vazne,ani pediatra.Az letos nastoupil do skolky,takucitelky mi rekli,ze nespolupracuje u aktivit,ktere jsou spolecne,ze vydrzí jen chvíli a dela neco jineho,nesoustredí se ,a na prochazkach zlobí.To dela i doma,u niceho nevydrzí dlouho,nebo nevydrzí vubec.To mi stacilo k tomu,abych pozadala na neurologii o vyšetření a moje podezrení sepotvrdilo,ADHD s poruchou pozornosti,dyslalie.Je to cim dal horší.

alisek
9. pro 2014

@missymici nemáš možnost ho přihlásit do speciální v chrudimi? muj synek chodil první rok do vesnicke skolky a protrpúel to, presne jak pises, ucitelky byly bezradne, od zari je ve specialni logo tride a je do skolky chodi rad, hezky tam s nimi pracuji, jsem moc rada, ze tam je ikdyz ho denne vozim a je to casove narocnejsi.

missymici
9. pro 2014

@alisek s dojíždením by to bylo složite,Chrudim mame mimo...jsme kousek od Caslavy.Uvazovala jsem o zmene,chci pockat na psycholozku,jak se vyjadrá,jestli odklad do skoly nebo ne,pokud rekne ze není potrebny odklad,tak bych ho tam nechala,ma moznost dostat asistentku,ale to bude jeste na zvažení psycholozky a reditelky.Pokud by mu odklad dali,tak bych ho tam uz nevozila,to by byl dalsí roka a tento rok v te skolce a to uz je dlouha doba.Kdyby alespon ucitelky vedeli jak an nej,nebo cekaji na info od psycholozky?! asi,..nevím.

alisek
9. pro 2014

@missymici aha, a v Čáslavi/Třemošnici nemají školku se speciálním zaměřením, logopedickou?? určitě by mu hodně pomohla při startu do první třídy..unás dokonce probíhá pro všechny předškoláky "kurz" MDS, metoda dobrého startu, děti ji mají 2-3x do týdne asi na hodinu a připravují se tam do školy

missymici
9. pro 2014

@alisek kluk chodí do skolky do ronova tam to nemají,mají pouze psycholozku,ktera se tam detem venuje,kdyz to je potreba nebo požadají rodice,a logopedka tam take dojizdi to ma jednou tydnne.

alisek
9. pro 2014

@missymici tak aspoň něco, ono těch MŠ je dost málo, a speciální třídy jsou zas takové "sběrky" od lehčích forem poruchy až po ty težké, autismus atd..a to je zas škoda tam dát takové dítko jako je tvůj syn..ale do naší dojíždějí rodiče i 30km, já naštěstí jen 12km.

missymici
9. pro 2014

@alisek klidne bych dojíždela kdyby se dalo,ale u me to dojizdení nejde,nemam ridicak,ani druhe auto,Tatka dela an smeny a mam jeste holku,Autobusove spojeni je na cely den,ani bych se domu nedostala,a rovnou ho odpolko tam i vyzvedla,protoze nic nejde.Uvidime jak dopadne v lednu sezení syna s psycholozkou,jak ho posoudí a jestli to je na asistentku ve skolce,ktera by se mu venovala,protoze na prochazkach se uz nekolikrat stalo,že z niceho nc vyletí do cesty a ucitelka nestiha.Mam strach aby se neco nestalo.Kdykoli mu to v hlavicce cvakne a kdyz je krasne v klidu,hraje si,nebo jsou na prochajde,cvakne mu to tama a on vylítne a musí proletet celou tridu v behu,nebo se valí po zemi,dela kraviny,nebo takhle líta do cesty,ze se pustí a jde.Chtela jsem po ucitelkach aby na neho vic dohlidli alepson na prochazach,tak doufam,ze me berou važne.

xiaomara
9. pro 2014

@alisek Ahoj děkuji, jj všichni mi to říkají takto a že nám přeroste přes hlavu včera jsem večer řekla že prostě v 21 denně o víkendu v 22 a bude to platit bez vyjímek a když budu mít odpolední až přijdu přijdu se za ním pomazlit do postele ale nebude s námi v obýváku do 23, musím zavést řád jak říkáš uleví se nám všem a s těmi sladkostmi máš taky pravdu vím to a nejsem schopná dodržovat musím přitvrdit (vlastně stačí dodržovat co řeknu)...tak jsem zvědavá jak dlouho to vydrží ☹ opět 😀

xiaomara
9. pro 2014

@missymici jj to máme my a došlo to na konci druhé třídy až tak že jsme mysleli (měl často píchané uši) že špatně slyší, mluvili jsme na něj z metru a nic, a on prostě nevnímal, paní učitelka stála před jeho lavicí mluví na něj a on nevnímá, poradili nám v poradně dotykem, položit mu ruku na rameno a oslovit ho to pomohlo.....ale ve škole to budete mít krušné, než ho donutím vubec ty ukoly jít dělat než je udělá vše mu říkám stokrát, nemužu ho nechat dělat je samotného, napíše jedno slovo a je ve svých myšlenkách a dál neudělá nic....

jancip
11. pro 2014

@marca22 V podstate to stejne, co popisujes, delaval muj syn. Nereagoval nikdy na zavolani, utikal, nechtel chodit za ruku, vztekem se valel po zemi, vsude lezl, rozbijel veci (chtel videt, co je uvnitr), vse vysypaval, vyleval, spatne usinal, spatne mluvi, ale je hodne bystry a prakticky....sedi a leze od 6 ti mesicu a od te doby byl k nezastaveni. Opravdu jsem si hodne zkusila a to byl jen jeden. Domluvit se s nim nedalo ani po dobrem, ani po zlem...Nicmene kolega psycholog i lekari v rodine si mysli, ze ADHD nema. I kdyz na predcasne zavery je jeste brzy (v unoru mu budou 3)....dobra zprava ale je, ze ted o prazdninach se hodne veci otocilo a mnoho veci se upravilo samo. Zivy ale porad je a predpokladam, ze i zustane, ale to je proste povaha....Tvuj chlapecek to muze mit podobne.

marca22
11. pro 2014

@jancip Díky jo jo také si myslím,doufám že ho brzy přejdou aspoň ty scény,já v tom mám dost velký zmatek jak jsou dva naráz tak mi to možná připadá daleko horší než to doopravdy je,i vzhledem k tomu že se pošťuchují i mezi sebou a pak je opět řvaní apod,předvádí se,opičí. Nicménně když jsme byli včera venku tak mě poslouchal ukázkově,takže nevím co si mám myslet,asi to dělá podle nálady.

jancip
11. pro 2014

V unoru v Brne bude konference Dite s ADHD, treba se to bude nekomu hodit http://www.crsp.cz/projekty/282

labambola
22. pro 2014

Jsem maminkou dvojčátek, jejichž řeč je dysfatická. Ve snaze zajistit jim odpovídající péči jsem se nakonec stala praktikem AIT. Poslechový trénink je vhodný pro veškeré logopedické obtíže, PAS, dyslexii, ADHD a jiné poruchy neurologického charakteru.
Vice informací naleznete na www.ait-czech.cz.
Článek o AIT od ARI naleznete zde
http://www.autism.com/understanding_ait_summary
http://www.autism.com/treating_auditory

terez77
6. bře 2015

Ahoj, mám syna 7 let, před dvěma týdny také zjištěno ADD. Zaráží mě ale, že mě do PPP neposlaly učitelky, ale šla jsem tam kvůli svému podezření, že je něco jinak . Znala jsem do té doby jen ADHD a vzhledem k tomu, že syn hyperaktivní není, tak jsem to moc neřešila. že existuje i ADD je pro mě novinka a teď je otázka co s tím a jak dál,aby mu to ve škole šlo trochu líp a abych na něj nebyla zbytečně tvrdá! někdy pomůže jen poslechnout že je na tom někdo podobně 🙂

anke
23. bře 2015

Ahoj. Chtela bych se zeptat, jestli nevite, zda existuje skola se specializovanou tridou pro deti s ADHD v Brne?

adrianka1712
23. bře 2015

Ahojte, prosím Vás, máte niekto skúsenosti s EEG biofeedback terapiou ? Ďakujem.

k22
22. dub 2015

Ahoj mohu se přidat mám synka 5 let s ADHD děkuji Kateřina

vrtelka
28. dub 2015

Ahoj mám 9.letou dceru a po nálehání školy,která bojovala pro ni o asistenta,kterého PPP nechtěla povolit jsme z končily na psichiatriii a tam běhěm hodiny vyzněla diagnoza ADHD a dětsky autismus tím si ještě není paní doktorka uplně jistá .ASistenta nám na příští rok schválili a ted čekáme na vyšetření srdce ,aby mohla brát léky mate někdo zkušenost z braním léků na Adhd co to sní udělá?

missymici
6. kvě 2015

Ahoj,pridavam se,mame syna 6 let s adhd s poruchou pozornosti,..mohu žict že jsme na prisne diete 6tydnu a vidíme všichni velke zlepsení,mi i skolka i psycholožka,... ma vysazeny cukr,mlecne výrobky a bile pecivo.U adhd jde hlavne o cukr.,.....který adhd podporuje.

Strana
z6