icon

Děti s ADHD a ADD

maximka33
8. říj 2014

mám syna s diagnozou ADD, tak zakládám téma pro ostatní,co si občas nevědí rady.

Strana
z6
missymici
6. kvě 2015

@vrtelka nebrat,..rozhdone ne. Nasadne vitamíny na podporu mozku. mi brali esprico. a vysadila bych veškery cukr.,...sla bych s ní spíš k psycholožce než psychyiatrovi.

adrianka1712
7. kvě 2015

Prosím vás, myslíte že Omega 3 by mohlo aspoň trochu pomocť při ADHD? Alebo...aké vitamínové doplňky dávate deťom ? Synovi diagnostikovali ADHD len nedávno, takže ešte nemám moc informácii, ale najradšej by som najskor skúsila niečo jako vitamíny, homeopatiká a podobne. Ďakujem za rady 😎

alisek
7. kvě 2015

@missymici u ADHD podporuje ale snad jen tu hyperaktivitu, ne nebo celkově vdíš změny u soustředění, líp rozumí co po něm chceš..roztěkanost?

alisek
7. kvě 2015

@adrianka1712 dám zatím jen rybí tuk eye q

missymici
7. kvě 2015

@alisek praveze i v tom soustredení....velke rozdíly.
Udrží dele pozornost, jak dostane úkol i ve skolce,vydrží u nej delší dobz,víc se soutredí .
Je klidnejší.... Tohle mi potvrdila i psycholožka i učitelky,take reditelka skolky,ke ketere chodi na logopedii,že byla prekvapena jak v klidu cekal ve fronte,kde byl jako poslední a když s ním mluvila pak,zadavala ukoly,krasne spolupracoval a soustredil se,jindy byl roztekany,očí mel všude,nesoutredil se,delal ukoly jen na pul a udržel pozornost max 5-6 minut.
I u testu dopadl lepe u psycholzky nez před dietou.
Ja sama to doma pozoruji také,...není tak agresívni,vybušní,nelíta večne,obsedí v kldiu delší dobu,dela ukolky,ktere mu zadam,...i když třeba vydrží 15minut,je to rekord po tom co vydržel 5 minut. Dále pracujeme na tom,aby se zlepsoval.

kikimaruska
7. kvě 2015

Syn nyní bere Esprico 2měsíce (ADHD,VD,Dyspraxie, porucha koncentrace pozornosti...). Co se týče hyperaktivity, tak ta se mi zdá stále stejná, ale určitě se zlepšil s tou koncentrací, která byla hodně špatná. Ve škole mi učitelka řekla, že mnohem víc spolupracuje a vidím to třeba i doma, že už dokáže si sednout a namalovat obrázek,pak třeba vystřihnout a nalepit...(prostě dokončit zadaný úkol). Není to stále tak jako u zdravého dítěte, ale před tím by u obrázku zůstal cca.minutu, něco načáral a šel dělat zas něco jiného, že ho to nebaví...

januschka83
10. kvě 2015

@janule11 ahojky, mám syna téměř 11let a jsme na tom úplně stejně:( neustálé boje s učitelkou, místo aby ho podpořila a chovala se jak má, tak ho zesměšňuje před ostatními, špatné známky, poznámky, neustálé vzkazy, jak se nesoustředí, jaký je to mimoň atd. také máme ADD a dysortografii a zkříženou lateralitu:( je to boj, hlavně v té škole, už jsem zralá na docenta Chocholouška:( momentálně jsem teda už vlítla i na ředitelku, tak jsem zvědavá, co se bude dít🙂 takže úplně tě chápu🙂

anyysek
16. čer 2015

Ahoj holky, mám téměř 5-letého synka a vypadá to, že asi má ADHD. Byla jsem s ním v PPP a tam mi řekli, že ho mám objednat k dětskému psychiatrovi. Je to nutné a pokud ano, koho byste mi třeba doporučily. Třebíč, Jihlava, Brno. Díky

lenitta333
3. črc 2015

@anetaben a co Waldorfská v Přívoze?Je tam krátce místo střední obchodní Na mlýnici,jestli znáte...

maudn
3. črc 2015

Ahoj děvčata, mám na Vás dotaz. Mám kamarádku, která má syna (v září 3r). Chlapec vrčí, nenavazuje oční kontakt, nereaguje,když se na něj mluví. Když jsem mu třeba zamávala, tak mě akorát chytl za malíček, na který koukal jak vědec pod mikroskop. Venku si u nás před rokem hrál akorát, že zavíral a otvíral branku nebo objímal stromy, má takový nepřítomný pohled, nosí brýle. Moc mi na té kamarádce záleží... na začátku mě napadlo,že její chlapeček je autista. Jednou jsem si s ní volala a řekla mi,že jí o této možnosti řekla logopedka, no a pak nechala kluka vyšetřit (neuro, psychiatr, psycholog) a tam jí řekli,že autista není,že má asi "to ADHD". Přiznám se,že s tím nemám bližší zkušenost. Třeba na dětském hřišti si prý nehraje,ale rád tam utíká pořád jak splašenej, na ostatní nereaguje. Nemůžu si pomoc,ale přijde vám někomu,že jsem popsala příznaky ADHD? Z VLASTNÍ zkušenosti vím,že lékaři diagnostiku hodně odkládají.

sisstin
3. črc 2015

@maudn autismus jak vysitej bych rekla 😉

maudn
3. črc 2015

@sisstin ja ji to prave rekla, ale mesic se mnou nemluvila, ne ze bych ji urazila,ale kazdy vime, jaky to je,kdyz se o nasich detech neco dozvime ( taky nemám zdravého syna, vím,co to je).
Nechtěla jsem to napsat na plnou hubu, ale mám pocit,že prostě jen odložili diagnostiku autismu... a ona se toho i hodně chytla, že mají "jen to ADHD" a je prý tak živej, že nemá čas řešit věci kolem sebe, co u nas byl na navsteve, tak bych nerekla,ze je zivej

sisstin
3. črc 2015

@maudn no jestli ADHD, tak jedine pridruzene k autismu, coz ale hlavni problem je jinde ze 😉 diagnostika je bidna, doporucuju Aplu, CTA nebo nejske opravdu overene psychology, da se najit v diskuzi a zacit hlavne aktivne resit terapiemi. Ale pokud je rodic v odmitaci fazi, tak nenadelas nic 😖

maudn
3. črc 2015

@sisstin jj je, nasla jsem ji maminku s tentýž dítětem, který jí byla ochotna vse vysvelit a rict, ale ten email jak mi řekla ani neotevrela, asi kdybych jí řekla, že o tom stále pochybuji,tak by mě už asi uplně hodila pres palubu. Ona říká ADHD skoro pořád příjde mi,že na tom staví,aby se jí nezhroutil zase svět... s autismem

maudn
3. črc 2015

@sisstin nevím, jak se to vyšetreni jmenuje,ale nejake alektrody půl hodinu na hlavě měl a prý vyštření nic nezjistilo. Psychol a psychiatr nic, právě,co vím, tak si na toto lékaři dávají dost pozor a dávají dítěti pomyslný čas to dohnat... takže i když to je vidět na první pohled, raději nedají tu "diagnozu". Ta moje kamarádka je na to hodně citlivá, říkala mi,že má hruzu,že by mu přiklepli diagnozu,která bude spatna a uz se ji nezbavi ......

sisstin
3. črc 2015

@maudn je tezky, ze je to blizka kamaradka, jinak bych ti poradila to neresit, lidi o nevyzadany rady nestoji, ja jsem to zazila nekolikrat 😉 ale u blizkyho cloveka je to tezky, nejhorsi je, ze ten chlapecek ztraci cenny cas, kdy by se s nim uz mohlo neco delat 😖

sisstin
3. črc 2015

@maudn no to je EEG, tim se fakt autismus nezjisti 😉 je treba absolvovat kvalitni psychologicke vysetreni, doplnene dotaznikem rodice, dobre je primo i pozorovani v rodine, mezi detmi atd. Ale stoji to hodne casu, namahy a hlavne penez, a ten rodic si musi sam aktuvne hledar informace a dobre odborniky, situace v CR co se tyce autismu je furt spatna 😔

maudn
3. črc 2015

@sisstin já vím,po té zkusenosti už se do toho nepletu, jen jsem si chtela overit, jestli se tolik pletu... děkuji

maudn
3. črc 2015

@sisstin no on je z umelého oplodnění ,maminka po 40.tce, otec po 50.tce... rizikové faktory... pomoc hledat nechtějí, mají pocit,že tam kam chodi to je v poho,to musí jak píšeš prostě chtít sami..

sisstin
3. črc 2015

@maudn treba v CTA jedou vyzkum rane intervence u deti pod tri roky, ktere vykazuji autisticke rysy a maji s tim hodne dobry vysledky, kdy do tri let se toho da hodne jeste "preprogramovat" a nebo aspon zmirnit. Zrovna u tyhle poruchy cekat, ze z toho vyroste je celkem likvidacni pro to dite a tim padem i rodice...

alisek
3. črc 2015

@maudn podle toho co popisuješ tak tam ten autismus v nějaké formě je, taky mě přijde že jsou min. rysy autismu, mám synka s ADD nebo taky LMD a s přidruženýmy rysy autismu, pred mesicem a pul jsme meli vysetření psychiatrii a diagnozu autismu nedostal ale autisticke rysy ma....v cervenci jdem do aply, tak jsem zvedava co reknou oni

alisek
3. črc 2015

@sisstin co to je to CTA, neslesela jsem otom..ted ctu hodně o biofeedbacku ale nevim jestli neni nato jeste malej

sisstin
3. črc 2015

@alisek Centrum terapie autismu, vede to tam Romana Straussova, znam se s ni osobne, je to teda herdek baba, ale fakt tomu rozumi 😉 ale jedna terapie 1500 atd, proste klasicky soukromy centrum no 😉

maudn
3. črc 2015

@sisstin no, jenze co s tim udelam ja... to vis, ja bych rada pomohla... ale uz jsem se jednou pokusila..

maudn
3. črc 2015

@sisstin no to by oni asi nedali, musi otacet kazdou korunu dvakrat...

alisek
3. črc 2015

@sisstin díky moc za info, podívám se na to 😉

sisstin
3. črc 2015

@maudn neudelas, aspon mas cisty svedomi, ze ses pokusila. Bud to ta kamaradka casem vezme, nebo tay ne, ono postizeni dost filtruje vztahy 😉

sisstin
3. črc 2015

Tady je teda asi dite s jen opozdenym vyvojem reci, ale ma 22mesicu a jak to jde, tady v CR skoro scifi 😝

https://www.youtube.com/watch?v=WyQ8a1nqWJk
maudn
3. črc 2015

@sisstin já vím, člověk vídí jen to,co chce.. Nakonec to dopadne dle mého tak,že mu v pěti priklepnou už autismus a bude. Oni v rodině taky lidi taky vidí jen co chtějí, její maminka učí ve školce a ještě vlastně tu mojí kamarádku osočila,že klukovi nic není (i její manžel, který už má dospělé děti)

sisstin
3. črc 2015

@maudn je to tak 😉 ono se spatne posloucha, ze nekdo z rodiny ma problem, pokud to maminka resit chce, tak ji jeste hazej klacky pod nohy, ze akorat se mu nevenuje, popr. Pepicek od sousedu taky nemluvil do peti a je z nej pan inzenyr apod. 😝

Strana
z6