Dětské oční Motol nebo Kukátko?

alischka156
26. pro 2020

Dobrý den,
jaké máte zkušenosti s očním v Motole a v Kukátku? Rozhoduji se kam syna objednat, protože obě místa mi nabízejí podobný termín. Podle stránek Kukátka mi přijde, že se tam platí i za pozdrav, a to mě odrazuje. Nenašla jsem žádné pořádné hodnocení ani jednoho zařízení, proto se obracím sem. Zajímají mě vaše zkušenosti jak s průběhem vyšetření, tak i cenové. Syn bude nejspíš na jedno oko tupozraký.
Předem děkuji! 🙂

livianapuntik
26. pro 2020

@alischka156 nevím jestli Vám to nějak pomůže,ale kamarádka chodila s dětmi nejdříve na oční do Motola,kde nebyla úplně spokojená s přístupem.pak našla Kukátko,kde teda musela platit,ale byl tam milý personál a normálně uplakané děti hezký spolupracovaly.Jinak dobré je ve Vodičkově ulici,centrum Plusoptix,kde jsem byla s hodně malou dcerkou,když nespolupracovala na 3 leté prohlídce...a tam odhalili vadu zraku.držíme palečky

malytlustyhroch
27. pro 2020

A Motol bezne detske ocni nebo centrum zrakovych vad? Na beznem se hodne ceka, klidne i nekolik hodit, maji tam casto deti s ruznymi dalsimi fyzickymi i mentalnimi potizemi, nektere spatne spolupracuji, nebo deti na nejakem akutnim vysetreni, takze se to nascita a vcas clovek neprijde naradu snad nikdy, ale jinak vsichni mili a profesionalni. V centru zrakovych vad jsme necekali nikdy nijak extremne, chodili jsme tam jen na diagnostiku, taky vzdy vsecko v pohode. Na obe pracoviste jsme chodili prakticky od narozeni. Ale mam teda velmi spolupracujici dite s jen minimalni, i kdyz spis neobvyklou ocni vadou, tak nemuzu posoudit, jak si poradi s necim slozitejsim.
PS: Kukatko se tu tak jednou do roka resi, nevim jestli to neni uz promazane, ale doporucuju vyhledavani v diskusich a na zdi. Co si pamatuju tak jsou tam nekteri velmi spokojeni a nekteri nespokojeni 😀 ale to ti asi moc nepomuze.
PPS: pokud pujdete do Motola, a pokud jses ochotna za neco na vic zaplatit, tak doporucuju to narovinu rict, pojistovny plati jen neco a zdravotnici se nekdy ostychaji doporucit veci "za penize" mimo zdravotnicke zarizeni (i kdyz nam teda tehdy na rovinu rekli "potrebujem diagnostiku rychle (slo o mimino), CZV vas tak rychle neobedna, zaplatte si to u soukromnika").

janedv
27. pro 2020

V kukatku jsem nebyla spokojena, je to jen tovarna, jak na bezicim pase z jednech dveri do jinych, nikdo nema cas, mezitim vzxy pul hodiny cekas... Zabila jsem tam tenkrat 4 hodiny a nikdy vice.
Chodime k normapnimu ocnimu, co bere i deti, super pristup, vysetreni, atd. Kukatko je marketingovy trhak, nic vic. Za me palec dolu. Jo a platit za sluzby, ktere dostanu, mi nikdy nevadilo a nevadi. Vadi mi, kdyz si neco hraje na to, cim neni.

monilee
27. pro 2020

Tiež ma zaujíma, pediatra nám dala žiadanku s kontaktom na Kukátko, čakacia doba asi pol roka, tak som našla očnú na klinike na Budějovické, dr. Brožová myslím. Berie deti, má dobré hodnotenie a normálnu objednaciu dobu, tak som zvedavá.

klaarusa
27. pro 2020

Kukatko má hodnocení na Google, tak koukněte. Jinak my z Kukatka odešly. Otřesný personál na recepci, komunikace pouze emailem, a když potřebujete něco urgentně vyřešit prostě smůla, vše je jak na běžícím páse, nemáte ani prostor pro nějaké dotazy. Za mne zklamáni, i když dříve jsme to tam měli velmi rádi (ještě, když sídlili na Praze 1).

janedv
27. pro 2020

@klaarusa mam uplne stejnou zkusenost, do pismene podepisu. Vse jak automat, ale i tak tam stravis strasnou dobu

pabka
27. pro 2020

Byli jsme v Kukatku v listopadu a velké zklamání, budu hledat jiného doktora.

alischka156
autor
27. pro 2020

Holky moc děkuju za názory 🙏, to jsem potřebovala slyšet. Zkusíme ten Motol.

janinasm
27. pro 2020

My v Kukátku také párkrát byli. Neměli jsme tenkrát na výběr, nikde jinde nás nechtěli vzít. Už bych tam také bohužel nešla.Jediný klad které vyšetření mělo byla doktorka, ke které jsme se s malou dostaly, byla velmi milá, trpělivá, ochotná a s malými dětmi to očividně uměla. Ostatní bohužel jen samé zápory. Recepční dost nepříjemné a arogantni, opravdu velmi dlouhe objednávací lhůty a nemají smlouvu s VZP takze vše platíte sami. Ještě jsem chtěla napsat jeden zápor, ale teď si nemohu vzpomenout..... Za me doporuczji, pokud máte možnost jít jinam než do Kukatka, jděte. Nerada to rikam, ale je to tak.

klaarusa
27. pro 2020

Já bych ještě přidala jeden zápor, nesetkala jsem se nikde s tím, že by s dítětem na vyšetření nemohli jít oba rodiče... Až tady. S dítětem jen jeden z rodičů. A vůbec je nezajímá, že třeba jste museli přijet s tatínkem, protože on má řidičák a nejste z Prahy.