Dětský ekzém, stále se vrací. Poradíte, jak to řešit?

oplik
5. lis 2019

Prosím maminky poraďte pokud máte zkušenosti dcera 14 měsíců ekzém má dolních končetinách máme sice mastičku kortikoidy ale ta pomáhá chvíli po vysazení se zase vše vrací.... Zkouším měnit prášek na praní omezit kyselé potraviny poraďte kdo máte zkušenosti děkuji všem četla jsme i o homeo či konopné masticce ale nevím 🙏

marketanova
5. lis 2019

Dobrý den, určitě bych si zašla k lékařce a taky používala jen dermo kosmetiku a například vichy.

martulinec
5. lis 2019

@oplik Ono je třeba hlavně najít příčinu a tu vyrušit - může vadit kosmetika, prášek, něco ze stravy.. Komerční značky kosmetiky jsou plné chemie, stejně tak prací prášky- prát ideálně v kokosovém mýdle se sodou, nebo třeba v Sonnetu, používat jen čiště přírodní kosmetiku (např. Weledu), ekzém bych mazala bílou weledou se zinkem, odvarem z řepíku. A zkusit dietu - může vadit vcelku cokoli, ale to musíte už sama vysledovat, jen mazání problém nevyřeší..

martaskaaa
5. lis 2019

Mám stejný problém, měl to v zimě jako miminko, přes léto lepší a teď jak začala zima, tak je to zas rád. Hrubá a suchá místa hlavně na nožičkách. Kortikoidy mám taky a pomáhají dočasně, Dr říkal, že je to lehký atopický exem. Doporučil od Bieodermy krem, ale žádná sláva. Vždycky to nejvíce vyleze po koupání.

amazonkajanik
5. lis 2019

Jelikož vim,že atopicak je dedicny,tak doufám,že malý bude mít ten samý,co já. Největší problémy začaly vloni z myciho prostředku na nádobí. Mamce vadí skrobene prádlo a rukavice na úklid a ségra má kovy,takže vím čemu se vyvarovat

tterrezz
5. lis 2019

Malé vadí čokoláda,ořechy a kyselé..weledu používáme jen přes léto kdy ty fleky nemá,jakmile je má tak pomůže mast leniens z lekárny..máme vyzkoušený i biodermu,linolu a různé přírodní,ale nic nepomáhalo..

prezdivka
5. lis 2019

Pokud možno nejdřív vysušit např. zinkovou mastí (příp. sudocrem), až to nebude červený ale zbělá to tak potom teprv mastit (modrá indulona, vazelína...).

hanka158
5. lis 2019

Ja bych doporucila resit zejmena stravu, vetsinou to byva reakce na nejaky alergen, muze byt i neco co jis ty, pokud jeste kojis... typicke byvaji citrusy, cokolada, mlecna bilkovina, vejce, ale muze byt i mrkev, prakticky cokoliv. Muj maly mel ekzem docela dlouho, ale ne moc vyrazny, jen taky obcas drsna kuze na nozickach a na zadickach takove dva mini flicky. A vyresilo se to upravou moji stravy (kojila jsem), vyradila jsem na nejakou dobu pecivo, zaradila po kazdem jidle maly salatek (3x denne) a behem dvou tydnu byl ekzem uplne pryc. Take muze vadit obleceni, pokud neni 100% bavlna, dceri to napr. delaly puncochace, kdyz jsme je vymenili za leginky, bylo to uplne pryc. Praci prasek take, nebo i nejaka kosmetika, pokud pouzivate na malou.. Nam pomahala modra indulona a naopak se dceri rozjel ekzem po celem tele po masticce od kozni doktorky, kdyz jsme vysadili, byl zase jen v jednom malem miste... Drzim palce.

oplik
autor
6. lis 2019

Děkuji vám všem za rady určitě si z toho něco vezmu ☺️

marketanova
7. lis 2019

Dobrý den, začala bych používat dermo kosmetiku nebo bych zašla i na kožní.

kaja2016
14. lis 2019

@oplik U nas je duvodem chlor.-)

kaja2016
14. lis 2019

@hanka158 Pozoe modra indulona obsahuje derivat ropy. Neco jako vaselina. Nam tez pomahala, ale dlouhodobe to ublizi....