Plíseň na kůži, 4 roky. Poradíte, prosím?

marte7an
23. zář 2019

Dobrý den. Chtěla bych poprosit o jakoukoliv radu či doporučení. V podstatě už 2 roky bojujeme s pupínky na noze. Začali jsme léčit jako impetigo (ATB masti), později se léčilo jako ekzém (kortikoidy). Po roce jsme změnili doktora, který ihned prohlásil, že se jedná o nějakou plíseň, nejspíše od psa (zvířata nemáme, ale občas se s nějakým někde samozřejmě pomazli). Začali jsme léčit - lamisil tablety + mast, zabralo perfektně. Problém je, že po vysazení tablet se i přes mazání pupínky vrací. Máme za sebou třetí balení tablet a víc už dat nechceme, je to hrozná zátěž na játra. Alergologie je v pořádku, na stěrech se nikdy nic nenašlo. Máte s tím někdo zkušenost? Přikládám foto, není to nic hrozného, ale když vysadíme masti, tak se to rychle šíří a přibývají další ložiska. Pokud máte případně nějaký tip na lékaře, kdekoliv po ČR, už jsme zoufalí. Moc děkuji

katy48
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
marte7an
autor
23. zář 2019

@katy48 díky, ale já hledala rady a ne, že mi někdo bude prodávat bylinky bez jakékoliv zkušenosti s problematikou. Pokud už se vám podařilo vyléčit plíseň bylinkou, tak se samozřejmě omlouvám..

zuzajulie
23. zář 2019

Pozor na ty kortikoidy, viz závislost na nich a syndrom rudé kůže,může se rozvinout, juknete na itsan tečka org - prošla jsem si tím. Nedám dopustit na ichtamolovou pastu,kde je i zinek, vysuší,vytáhne zánět,kombinovala jsem i s vazelínou,abych nepopraskala, a pak taky genciana. Ona je levná a funguje,což se Dr nelíbí,že jo,nic jiného v tom není. Omývat cytealem-je na předpis, ale nepálí ani do ran.

alcar
23. zář 2019

Ja asi neporadim, pravdepodobne to lekar uz vyloucil ci asi ani vubec nezminil. Me jen napadlo, ze by to mohla byt lupenka?

marte7an
autor
23. zář 2019

@zuzajulie díky! Kortikoidy už asi rok nedáváme, ichtamol jsme mazali dlouho, ale nepomohlo. Na zbytek kouknu 🙂 je to nějakej úpornej prevít!

alcar
23. zář 2019

@marte7an nedelali mu z toho stery? Muze to byt napadene zlatym stafylokokem a ten se hodne spatne leci.

marte7an
autor
23. zář 2019

@marte7an lupenku jsme vyloučili, bude to nejspíš opravdu ta plíseň, léčba zabírá skvele, ale vždy se to vrátí..

zuzajulie
23. zář 2019

@marte7an ono to trochu vypadá herpeticky, jako virové... Inu,těžko říct,přeju hodně sil,mne pomohl pak hodně cas,ta kůže se musela jaksi znovu obnovit,trvalo to několik let. Obecně toto spíš větrat a vysušovat než promazavat (proti kvasinkova dieta a probiotika taky dobrá)

alcar
23. zář 2019

@marte7an zkus jeste navrhnout ty stery nebo otisky, pokud to bude zrovna mokvat. Treba neni lecba zamerena primo na konkretni infekci.

zuzajulie
23. zář 2019

Jo je fakt,že pokud je to zrovna suché,neukazuje stěr casto nic...

marte7an
autor
24. zář 2019

@alcar achjo, moc se mi nechce to nechávat znova růst, ale asi budeme muset. Už bych byla i pro biopsii, ať víme, s čím máme tu čest. Problém je, že v ordinaci na nás mají tak dvě minuty a nikoho moc nezajímá, že s tím bojujeme dva roky (půl jejího života!). Ono jak to mažeme lamisilem, tak to nijak děsivě nevypadá..

alcar
24. zář 2019

@marte7an budes muset byt asi raznejsi (coz netvrdim, ze ted nejsi, urcite delas, co muzes). Ale fakt se nenechat odbyt. Nebo opet vymenit lekare. Pri nejhorsim, ac tuhle radu nemam rada (od ceho mame zdr. pojisteni), muzes zkusit navrhnout, ze si ty stery zaplatis sama. Drzim pesti, at uz mate klid.

normalnimatka
24. zář 2019

tak kožaři obecně neřešej příčinu nemoci. všecko, co je blbě na kůži je jen projev nějakýho problému vevnitř, tudíž z principu nelze u kožaře cokoliv vyléčit. takže za mě, ano, bohužel asi budeš muset zkusit nějaký "šarlatány", hodně dobrá je na všecko možný TČM kupř. pokud ne, opravdu je to jen zalepování problému, který ani často nepomůže...

katy48
24. zář 2019

@marte7an ano prave, ze už se tím par problémů jak s plísní tak i s ekzemem kteremu nepomahali ani kortikoidy, nehlede na to jaky je to hnus davat si to i jen na kůži, vyresilo a ty lidi mají pokoj. Nic Vám neprodávám ani nevnucuju jen radím, jakou zkušenost mám já. A pokud by se jednalo u me dcery o tahle dlouhotrvající problém zkusila bych naprosto VŠE aby mela pokoj

lida9
24. zář 2019

zkusila bych nejakou vetsi nemocnici a objednat se tam na kozni... a nevypozorovala jsi zhorseni treba po nejakych typech jidel? u nas se sni kiwi ci citron a kozni reakce se zhorsuje... drzim palce at se toho brzy zbavite🙂

marte7an
autor
24. zář 2019

@lida9 je vlastně pravda, že možná nic nebrání tomu, abychom chodili na svoje kožní najednou. Ten náš je velká kapacita, ale ve velké nemocnici musí mít zkušenosti s ledascim..

marte7an
autor
24. zář 2019

@marte7an a ta jídla to nejspíš nebudou, na alergologie máme testy na všecko možný, dřív měla alergii mlíko, tak jsme taky zkoušeli všechno možný..

marte7an
autor
24. zář 2019

@alcar já rázná nejsem, mě hned odbydou, chodí manžel, ten se nedá 🙂 jo, budu už trvat na dalších vyšetřeních, ať ji nepoškodíme játra ještě ke všemu. Je to vlastně zvláštní, že se to tahne tak dlouho a diagnóza je stále by voko. Minulá kožní byla zas přesvědčená, že je to ekzém, takže kdoví..

lutu11
24. zář 2019

Ahoj s plisni mám skoro 30 ti lete zkusenosti. A bohuzel po každé liečbe lekma se mi plisen vráti. není to teda hned, intervaly jsou radové mesicu. Nekdy roky. Nejdele jsem byla bez plisni 9 let. Bohuzel co zabira neporadim. Me začali lecit až v 13 ti letech. Plisen mi do te doby napadla nechty a mastičky nepomáhali. Na plisen na kuzi mi zabirala hezky delana masticka v lekárne. Slozeni nevim. Je to jiz 30 let kdy jsem se tím musela furt patlat. Jo...jinak plisen se mi vraci jen na nechty.

hojda
24. zář 2019

Pokud je to plíseň, tak co koloidní stříbro nebo chytrá houba? Nevím, zda to jde použít i u dětí. http://eshop.pythium.cz/cs/pece-o-nohy/

marte7an
autor
25. zář 2019

@hojda houby se trochu bojím teda, na sebe bych to dala, ale na dítě.. 🙂 abychom pak neřešili další houbu 🙂 ale to koloidní stříbro zní dobře, to prozkoumám. Díky!