icon

Dilema-neštovice nebo ruka-noha-pusa

milius
18. srp 2018

Prosím o radu a zkušenosti.
19timěsíční dcera měla ve středu a čtvrtek teploty, protivná, nechtěla jíst.. Ve čtvrtek se jí objevil první pupínek na vnitřní straně stehna. V pátek už jich bylo okolo víc, taky pár na lýtku, na pažích, jeden mezi prsty na nohách. Dneska má tři kolem pusy, taky má flíčky na ploskách a malé pupínky na prstech. Tak jsem si říkala, že to bude ruka-noha-pusa. Ale dělají se jí další na zadečku, na stehnech, na krku, na nose, u ucha, tak nevím, jestli to nebudou neštovice. Za 10 dní máme jet na dovolenou, s neštovicemi asi to nepůjde.
Starší dcera měla ruka-noha-pusa a vypadalo to jinak, měla drobné pupínky na ploskách a dlaních a trochu na předloktí a lýtkách, ale jinde ne. A tyto jsou velké, kdyby to neměla na ploskách a dlaních, tak bych řekla, že jsou to neštovice. Máte zkušenosti s neštovicemi na prstech, ploskách a dlaních?
Díky

priefi
•
18. srp 2018

@milius je v pupinkach tekutina, pupinek pak praskne a je tam stroupek? Pokud ano, budou to nejspis plane nestovice

milius
autor
•
18. srp 2018

V některých je a v některých ještě ne. Vím, že tak probíhají neštovice, jestli se udělají stroupky zjistím az za pár dnů. Jen mě máte ta lokalizace. Jde mi o tu dovolenou, jestli ji mam rusit nebo ne.jinak prostě počkám jak se to vyvine

smuclik
•
18. srp 2018

My měli syndrom ruce-nohy-usta všichni tři (obě děti a i já, těhotná). Syn a já jednovecerni horečka 40°C a dcera "jen" opar na rtu. Ale vyrážka na ploskách nohou, na dlaních a v puse byla shodná u nás všech, nikde jinde než na těchto místech se neobjevila. Takže myslím, ze by Váš případ byly spíše neštovice.

svetlunda
•
18. srp 2018

Naše prvorozená měla neštovice naprosto všude, na víčku, uvnitř ucha, mezi půlkama, v genitálu i na těch dlaních a ploskách nohy, no prostě všude.....
když jsem jí natírala byla celá bíla 🙂

janaaanna
•
18. srp 2018

@milius my zrovna mame usta-ruce-noha potvrzene od doktorky a ma to take po celych nozickach, na stehnech, v plince, na usich, kolem pusinky. Nemusi to tedy byt jen dlane a chodidla. Dcera ma sklony k AE, a to pry je horsi prubeh. Nema to tedy na brisku a na zadech, ale ty nohy a zadecek, to je strasny ☹

milius
autor
•
19. srp 2018

@janaaanna právě malá to taky nemá na zadech a bříšku. Což by bylo na neštovice divné. A za jak dlouho jí vyrašily všechny pupínky? Protože dceři raší nové pupínky i dnes čtvrtý den. Což by zase byli neštovice..nevím co na to doktorka, protože známá mi říkala, že dceři diagnostikovala neštovice dvakrát!!což je blbost, takže poprvé se musela splést..

marcicek84
•
19. srp 2018

@milius tak si zajdi k dr.nebo na pohotovost a bude jasno, my meli po pupinkach do 10 dni,zalezi kdy bude posledni vysev,ale tyden byl horor malou to hrozne svedilo

ladylass
•
19. srp 2018

u nás syn neštovice, jen pár pupínků první na krku a pak prostě různé po těle, pak dcerka ta pupínky všude i na pipce a k tomu i manžel a ten měl hlavně hlavu jakoby prostě vrchní část těla nohy vůbec.... takže záleží dítko od dítka, jiank si myslím že neštovice to budou možná by pomohlo foto

ladylass
•
19. srp 2018

pupínky syn rašili 3 dny dcerce 4 dny a manželovi 6 dní pak přestali

janaaanna
•
19. srp 2018

@milius nam to rasilo tak 5-6 dni, uz jsem mela pocit, ze to nikdy neskonci. Na obliceji ma tedy jen jeden (u pusy), nema ve vlaskach (ale na usich jo), nema brisko a zada. Drzim palce, at je to rychle pryc. My jsme zrusili spoustu aktivit, protoze to je dlouho infekcni a celkove nam to dlouho trva. Je to otrava, takhle o prazdninach...